Vrei s? ?i dezvol?i gndirea critic? ?i abilitatea de a ?ine un discurs argumentat? Oferim o invita?ie la cursul practic de debate pentru adolescen?i.
Buna tuturor! Sunt eleva în clasa a VIII- a si sunt din Gorj, as vrea sa dau pe profilul de științe ale naturii mai departe la un liceu din Tg Jiu, am înțeles că cel mai bun pe științe ar fi ...? (mai mult)
Ce relație de rudenie era între Maria de Medici și Caterina de Medici (din nou istorie).
Salut grup, am si eu o problema, am un frate mai mic de 13 ani este in clasa a 7 a și nu prea îl interesează școala, citește foarte greu și nu prea știe chestiile elementare despre matematica ...? (mai mult)
Cine era Cardinal al Franței în timpul lui Ludovic al XIII-lea? Sau, erau mai mulți cu acest titlu? (istorie)
Bună ziua! Sunt în anul 3 la drept și mi- am dat seama ca în acest semestru nu am putut ajunge deloc la facultate, aș putea să mă retrag și să mă înscriu anul următor la o altă facultate,...? (mai mult)
A reușit cineva să ajungă la nivel B2 de limbă germană într-un an de la zero? Mă puteți ajuta cu câteva sfaturi?
Cei de pe negativ din trecut erau mai rai sau cei din prezent? Adica oamenii din trecut erau mai rai sau cei din prezent? Va intreb la dublu si va spun ca oamenii din prezent par mai rai dar intrebarea...? (mai mult)
Bună! Niște site-uri unde pot învăța engleză și spaniolă știți?
Pentru pasionații de istorie de pe TPU, cunoaște cineva niște lucrări bune în limba română despre comunitatea armenească din România (zona Ardealului în particular)?
Anul acesta am avut Bacalaureatul, l-am picat la o singura materie, pentru la anul imi pot pastra notele de la cele 2 materii si competentele? si sa dau bacalaureatul la materia pe care am picat-o?
Salut TPU. Maine am simularea la romana și nu știu cum sa scap de stres. Avem la școală o profesoara care nu își da deloc silința, nu ne a dat nici un test de la începutul anului și deși nu...? (mai mult)
Salutare! Sunt clasa a XII-a și mă întrebam dacă mă pot muta la un alt liceu. Sunt pe profil comerț și as vrea să mă mut ori la un liceul sport, ori la un liceu teoretic pe filo
Care limba este mai influenta? Limba Spaniola, Limba Franceza sau Limba Portugheza?
Salut. La informatica ce se preda in clasele 9- 12? Pe langa limbajele de programare propriu zise, te mai invata ceva? Ai putea sa iei bacul la informatica daca doar inveti sa zicem, c+ + folosindu-...? (mai mult)
Cunosc engleza nivel B2, germana si franceza, fiecare nivel B1(sunt cls a- X- a). Intentionez sa dau la FLLS. Dupa licenta si modulul psihopedagogic, as putea sa predau cele trei limbi?( in ideea ca...? (mai mult)
Buna ziua! Ce agenție pentru consultanta este mai buna pentru aplicare: Universalio, Integraledu sau Edmundo? Fratele meu vrea sa aplice anul viitor la facultate în Olanda sau Danemarca pentru pictura...? (mai mult)
Buna! Daca am peste 10 absente MOTI VATE iau bursa de merit?
Hei, are cineva idee daca baremul profesorilor corectori de la bac este mai "detaliat" decat cel pe care il primesc elevii? Altfel nu inteleg cum apar notele de 9.95 de exemplu.
Bună ziua, Dacă puteți să-mi recomandați o societate care realizează material didactic la comandă (planșe didactice) pe diverse materiale: poliplan, material rigid etc. Mulțumesc!
Buna buna, se intampla ceva daca suflu cu uscatorul cu aer cald pe telefon (iphone 14)?
Dacă un copil cu CES în clasa I nu și asimilează absolut nicio competenta poate fi notat cu calificativul insuficient?
Salutare tuturor românilor și la multi ani de ziua României! Ce înseamnă mai exact "meme? /" Va dau un exemplu "Vasile cel mare meme pe YouTube" ce înseamnă mai exact?
După ce termin un liceu cu profil silvic, pot da la o facultate cu program sportiv?
Cum se spune cât mai corect: " mă duc LA Dubai sau ÎN Dubai "?
Foarte multa mă urăște, nu ma suporta deși eu nu am treabă cu nimeni nu deranjez pe nimeni, de ce nu îmi spune în fața nici unu și toți mă denigrează pe la spate? Eu daca am ceva cu cineva ...? (mai mult)
Unde aș putea învăța despre avioane, aviație în general și multe alte lucruri în legătură cu acestea? Este în România?
Cam cate pagini ar insemna 900-1000 de cuvinte? cu un scris mediu, vi se pare cam mult pentru eseul de la BAC? De asemenea, oare ma incadrez intr o ora jumatate cu acest numar de cuvinte?????
Salut, daca promovez la 2 din 3 materii la bacalaureat, trebuie sa promovez doar la una anul urmator sau trebuie sa promovez la toate 3 din nou?
Ce opere se dau la bac la romana?
De ce nu se sărbătorește "independența României" față de URSS sau întreg comunismul, în general, la fel cum sărbătorim unirea la 1 decembrie?
Bună! Ce beneficii are o postliceală privată, față de cea care e de stat?
Voi ce autori ați scoate din programa școlară la limba și literatura romana și ce autori ați băga?
Buna ziua, TPU! Am o problema si va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi. Eu citesc carti, dar nu retin nimic din ele. Nu stiu ce sa fac. am intrat in panica din cauza asta. Imi fac tot timpul probleme...? (mai mult)
Salutare tuturor și buna la mulți ani tuturor celor cu numele de Andreea Andrei Adrian Adriana (inclusiv mie) deci la ce vârstă poți avea permis de conducere pentru motoare? Nu mașini exclusiv motoare...? (mai mult)
Salut! In legatura cu bursele sociale UNiBuC. Pana pe 28 s au depus dosarele. pe 2 apar lista cu beneficiari. 6- 7- 8- 9 decembrie contestatii iar pe 12 decembrie se pun beneficiarii finali. Intrebarea...? (mai mult)
Știți o librărie în Buzău de unde pot luat cărți pentru Bac?
Buna seara, cât valorează 10 centi din 1999? Scrie "ESPANA" pe o față și pe alta 10 Euro cent apropo are ceva daca l-am dat puțin cu șmirghel?
Voi ati furat vreodata din magazin? Eu da, anul asta. Am furat o sticla de suc. Era un magazin cu frigider afara, si am apucat repede o sticla si am fugit. Imi pare rau ca am facut chestia asta, nu ...? (mai mult)
Ce parere aveti despre Cultul Soarelui? Erau primitivi, e detestabil sau nu? https://www.youtube.com/watch?v=OrSz5_06e8A
Când se virează bursele sociale la facultate, la UMFST, pe lunile Octombrie și Noiembrie?
Cat valorează o monedă de 50 de bani din 2006? Dar din 2008, 2009, 2022choar și 2 din 2023? Am fost la Kaufland și erau monezi de aur zici de 50 de bani și nu nu sunt cerșetor doar că le- am văzut...? (mai mult)
Credeți ca ar trebui sa existe o ora pentru studiul Constituției sau ar trebui adăugată în programa materiei Cultură Civica? Studiul Constituției i- ar ajuta pe elevi sa își cunoască...? (mai mult)
Buna tuturor! Pentru cei care sunt la facultate/master, ati mai intalnit vreun caz in care profesorul coordonator de lucrare de dizertatie/licenta sa dispara brusc? Adica sa nu mai raspunda la telefoane/emailuri? ...? (mai mult)
Ce se poate intampla daca nu te duci la o simulare intr-o zi? In cel mai rau caz? Sau ce vi s-a intamplat voua daca nu ati fost
Pareri Scoala Postliceala Atlas Bucuresti sector 6? La Asistent Medical Generalist?
Romanii sunt rasiști? Argumente
Pentru a face o lucrare de licență, ceva asemănător cu tema "analiza activității întreprinderii, studiu de caz firma X", "managementul firmei, studiu de caz firmei Y"? Adică trebuie să ...? (mai mult)
Salut TPU! Te poți înscrie la o facultate de științe ale naturii dacă ai profil de filologie?
O sa fie mare diferenta daca slabesc 10 kg? Acum am 55 de kg si vreau sa ajung la 45 de kg. Dar o sa se vada vreo diferenta sau sunt prea putine kg?
Ce materie ați adauga în școlile din România și ce materii ați scoate? După părerea mea nu trebuie scoase materii ci doar lecții! Ca sa fie programa puțin mai lejera!
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
VulpeaDinUmbra întreabă:
Victorioan29012008 întreabă:
TCostel întreabă:
Mario1996 întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Bunele maniere
Tu stii cand este in regula sa raspunzi la telefon sau cu ce furculita sa mananci primul fel de mancare? Afla totul despre bunele maniere!