Vrei s? ?i dezvol?i gndirea critic? ?i abilitatea de a ?ine un discurs argumentat? Oferim o invita?ie la cursul practic de debate pentru adolescen?i.
Cei mai activi useri din categoria Educaţie şi Cultură Generală pe 15 Ianuarie 2025 sunt:
Știe cineva de la umfst când intra bursele pe card?
Bună ziua TPU, sunt a 11 și aș vrea să mă tranfer la alt liceu, unul care sa fie liniștit fără fițe, de la colegi sau profesori răi. Sunt din București și caut unul cu media până în 8,...? (mai mult)
Vă rog din suflet, sunt pur și simplu disperată. Sunt învățătoare, am clasa pregatitoare. De o saptamana pur și simplu simt ca ii scap, nu știu ce sa ma mai fac cu ei. Nu mai e liniște niciodată,...? (mai mult)
In afara de inventatori, medici ce categorie sociala mai apreciati?
Va rog sa ma ajutați, am nevoie de nite "mulțumituri" cum le zice pe la noi, alea de se zic dupa colinde, as avea nevoie de ceva mai lung de se poate si preferabil de acelea vechi si faine, sa nu...? (mai mult)
Ce reprezintă citatul lui Slavici "ca să fie frumos un lucru trebuie sa fie înainte de toate bun si adevărat "
Ce parere aveti despre mersul omenirii:evolutie,involutie sau stagnare? Evolutia economica e evidenta dar nu cunoastem,nu stim din punct devedere imoral, moral?!
Salut TPU! La liceu sunt profile la care nu se predă mate? La științe naturale se predă?
A fost o idee buna eliminarea tezelor? Sau ar fi trebuit sa rămână măcar la liceu?
Ce ideal aveti?
Buna! In 2022 am terminat clasa a11a. M- am transferat la un liceu pedagogic dar din cauza unei probleme nu am putut continua învățământul de zi. Am ales un liceu privat (seral) iar acolo am fost ...? (mai mult)
În cât timp de la depunerea cererii se primește prima de instalare în învățământ?
Salut, testele de antrenament de la matematica (M1) pentru bac sunt mai grele decat bac- ul in sine? Ca am obervat la subiectele de bac din anii trecuti iau in jur de 8- 8.5 si la anumite teste de antrenament...? (mai mult)
Buna, am o intrebare. Sunt in Uk si vreau sa ma retrag acasa, vreau sa dau copiii la scoala acolo dar as dori sa stiu daca baiatul meu are 14 ani in ce clasa il pot da? In Anglia e annul 9. Multumesc
Mă puteți ajuta careva la matematică? Rămân dator dacă mă ajutați pentru că nu inteleggg deloc și marți am iar test și am deja un 3 și un 4 și nu mai vreau o alta nota mica... Îmi este...? (mai mult)
Bună! Aș avea nevoie de o aplicație în care sa scriu cuvinte noi și traducerea lor că un fel de dicționar, daca există așa ceva. Am căutat în Google market dar vad de genul Notițe, Translator,...? (mai mult)
Este bun Colegiul Silvic "Bucovina" profilul silvicutor? Adică este ok ca liceul și pentru elevi?
Buna seara! Care este cea mai buna metoda de invatat la romana.De ex dc am un test ce trebuie sa fac cel mai mult
Pot sa studiez creierul prin cartile dr.Ciurea,dr.Dulcan și dr. Leon Danaila apărute la editura Bookzone?
Salut! La bac profil tehnologic matematica, se dau numere complexe?
Buna seara! Am primit de la o colega de banca din liceu o provocarea: Trebuie sa găsesc cuvântul de 16 litere, cuvânt care literele de pe pozițiile 2, 4, 5, 13, 16 trebuie sa coincidă. Literele...? (mai mult)
Buna seara! La admitere la asistenta medicala Carol Davila se da si chimie? Eu am stiut pana acum ca se da doar din biologie..deoarece asa scrie la tematica pe site..si nu vreau ca mai apoi sa am surprize.Mi...? (mai mult)
Cu ce nota s-a intrat în ultimii ani în clasa 9 la Colegiul Silvic " Bucovina" Câmpulung Moldovenesc la profilul silvicultor? Și care este procentul de absolvire la bac?
De unde se poate cumpara cartea Farmacopeea romana editia X noua?
Dintre aceste 3 materii, care v-au dat cel mai mult bătăi de cap? Istoria, geografia sau biologia? Care v-a plăcut cel mai mult și de ce?
Pot deveni padurar doar cu liceul silvic? ( cu bac și fără bac, ambele situații)
Buna ziua. Stie cineva de ce elevii care au terminat clasa a 12 a nu mai primesc bursa de merit? Au muncit tot anul si nu primesc nimic pentru o medie de 9.87? Ei nu sunt rasplatiti in nici un fel? Doar...? (mai mult)
Avand în vedere că ChatGPT poate scrie cărți și poezii, mai are sens ca cineva să scrie poezii sau cărți? Cred că totul va fi înlocuit de inteligența artificială și că mulți oameni nu vor...? (mai mult)
Într-o compunere cu titlul vacanta cu peripeții ce se scrie?
Buna. In momentul asta am un mental breakdown si plang ca o proasta, pentru ca maine am un test mai important la mate din toata materia, am incercat sa invat, dar nu pot retine nimic, nu stiu ce sa mai...? (mai mult)
Ce diferențe se dau dacă te transferi de la Turism și Alimentație (profesională) la Filologie (Liceu)?
Cum ar trebui evaluat un viitor profesor?
Salut, ce materii se predau la facultatea de cibernetica economica?
Salut TPU, am o întrebare: Cum se face că poporul ales de Dumnezeu produce genocidele din Gaza? Cum evreii sunt poporul ales, cel care mereu a răsturnat sisteme sociale? Intrebarea de baza ce fel ...? (mai mult)
Cum trebuie sa procedez daca vreau să mă mut la facultate de pe specializarea Romana-engleza la specializarea Romana-Italiana? Sunt in primul an de facultate
Daca vreau sa citesc psihologie cum ma poate ajuta ea în viata?
Bună! În afară de cambridge, pet și ket mai este vreun examen?
Salut, sunt in clasa a 9 profil technician veterinar vreau sa va intreb ce materii voi avea in clasa a 10 a.
Bună, anul acesta sunt a 8 a vreau sa fac liceul la seral, ma pot înscrie dacă nu am 18 ani?
Cu ce medie se întra la liceul nr 3 Focsani Vrancea?
Buna ziua, As dori sa stiu daca se poate la ce materii se da BAC-ul avand in vedere ca sunt la profil filologie?
Cum este la Facultatea de Istorie? Am fost bun la Istorie în scoala mereu. Ce îți trebuie pentru Admitere? Cum se face Admiterea la Facultatea din Galati? E o facultate/specializare frumoasa? Cam...? (mai mult)
Buna TPU! Oare stie cineva daca Colegiul National Emil Racoviță din Cluj-Napoca mai are internat pentru liceu?
Ce se intampla daca am mai 3 restante in anul I primul semestru la buget? O sa ma exmatriculeze sau o sa ma dea la taxa de anul viitor?
Hei, am si eu nevoie, va rog, de niste informatii despre admiterea la Universitatea Politehnica Bucuresti. Doresc sa dau la Automatica si Calculatoare, la Electronica Telecomunicatii si Tehnologia ...? (mai mult)
Buna seara tuturor prietenilor mei, auziți cumva daca pic la examenul de bacalaureat la o probă să zicem matematica eu va trebui sa dau doar proba ce am picat- o sau toate cele 3 probe din nou Lb română,...? (mai mult)
Salut! Dacă am 10 absente nemotivate făcute în decursul a doua luni, nu mai iau bursa de merit tot anul sau doar luna asta?
Salutare tuturor prietenilor mei, am o curiozitate UK (Regatul Unit) este condus doar de Charles al doilea? Adică UK este un regat format din 4 țări Suedia, Tara galilor, Irlanda de Nord și Anglia...? (mai mult)
Trebuie sa dau admitere la usamv pe profilul ingineria mediului?
Cei care sunteti la Mihai Eminescu Petrosani si sunteti pe profilul filologie. Imi puteti spune cum este?
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
VulpeaDinUmbra întreabă:
Victorioan29012008 întreabă:
TCostel întreabă:
Mario1996 întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
How I met your mother
Esti un fan adevarat al serialului How I met your mother? Afla acum!