Vrei s? ?i dezvol?i gndirea critic? ?i abilitatea de a ?ine un discurs argumentat? Oferim o invita?ie la cursul practic de debate pentru adolescen?i.
Cei mai activi useri din categoria Educaţie şi Cultură Generală pe 15 Ianuarie 2025 sunt:
Salutare, ce credeți că ar semnifica acest citat? „Lumea nu e a celor care pot, ci a celor care vor." - JOHANN W. VON GOETHE -
Eu vreau sa dau la liceu militar. Nu ma deranjeaza faptul ca o sa fie greu pentru ca sigur te ajuta dar majoritatea zic ca iti pierzi copilaria pe acolo, si vreau sigur sa stiu daca chiar asa e. Eu cred...? (mai mult)
Dacă ma mut la bilingv spaniola în vacanta dintre M1- M2 și pic testul pe care trebuie sa îl dau, deoarece nu am dat bilingv pentru spaniola în clasa a 8- a, ce se întâmplă? Ma întorc din nou...? (mai mult)
Vreau si eu niste licee mai diferite ca ore care se axeaza mai mult pe dezvoltare poate cu orar mai diferit. Oriunde in Romania!
Dupa ce termini liceul si vrei sa dai la o facultate conteaza mediile din fiecare an sau doar media de la bac?
Salutare, am o intrebare sau curiozitate cum vreti s- o luati putin mai amuzanta :)) eu nu ma consider fumator dar nu stiu daca fumez "adevarat" si am sa spun si de ce. Eu cand trag din tigara mai intai...? (mai mult)
Salut! Am relatat o poveste ceva mai lunga la care am nevoie de ajutor și nu ma lasa da o pun aici! Îmi zice ca am greșeli gramaticale dar și dacă dau pe opțiunea sa o corecteze ei și sa o posteze...? (mai mult)
La ce anume se da bacul la Filolofie? Stiu de istorie/geografie, engleza/franceza si romana, dar pe langa astea, nu se mai da la nimic? Am auzit ca se poate da la logica/filosofie in loc de istorie/geo...? (mai mult)
Buna, oare știe cineva cum funcționează cu bursele și absențele? Eu am de merit și socială. Adică dacă nu am 10 absente făcute în aceași luna eu ok? Eu am 10 in total dar nu în aceași luna...? (mai mult)
Stiu ca daca te inscrii la liceu militar trebuie sa continui dupa la facultate tot pe acelasi domeniu iar daca nu o faci iti platesti anii de liceu. Daca eu respect conditiile si ma inscriu la o facultate...? (mai mult)
Buna! Cate absente pot sa am daca am bursa de merit și bursa socială. Pot sa fac până la 20 nu? Adică să nu am mai mult de 10 per luna?
Părere liceu Aurel Vlaicu?
Leguma care are aceeași formă plural și singular
Mai are rost studiul literaturii în școli și la ora de romana când nimeni nu vrea sa se facă scriitor și nu se prea poate trai din asta în România? În ce țări poți avea un trai decent numai...? (mai mult)
Buna TPU! Sunt clasa a 12 a si nu știu ce facultate as vrea sa urmez, totusi am decis sa rămân in Craiova deoarece la București traiul este scump si nu vreau sa fiu întreținută de părinți. ...? (mai mult)
Buna, stiti daca se poate trasfera de la un colegiu militar la un liceu normal, adica pot sta doar doi ani la unul militar si apoi sa ma transfer la alt liceu normal? Si daca se poate, apoi pot da la...? (mai mult)
Hey, am primit ca mulți alti o tableta de la scoala Blackwiew Tab 12, eu nu prea am folosit- o dar azi mi- a trebuit- o si am deschis- o si a aparut, configurare, am dat mai departe si spune ca sa...? (mai mult)
Buna! Ma poate ajuta cineva cu cateva resurse de pe Liceunet? N-am cont si m-ar ajuta enorm. Mersi!
Salut Am o problema în familie... Am 20 de ani..am luat bacul și muncesc ca tot omul.dar ma îngrijorează situația părinților mei. Ei au lucrat toată viata prin sat..au cumpărat animale și...? (mai mult)
Salut! Daca utilizez functia de parafrazare a Chat gpt pentru redactarea lucrarii de licenta, sunt sanse ca lucrarea mea sa fie considerata plagiata? Utilizez paragrafe din diverse carti de specialitate,...? (mai mult)
Salut! Am intrat la liceul economic Gheorghe Dragos (satu mare) la profilul comert cu media 7.00 si, as vrea sa stiu cum ma pot transfera la sfarsitul anului la liceul stanca la profilul stiinte sociale....? (mai mult)
Salut! La Iulia hasdeu in Bucuresti pe profilul filologie bilingv spaniola trebuie sa dau examen la spaniola in a 9 a? urgentttt
Cate genderuri exista?
La Subiectul 2 la relația dintre ideea poetica şi mijloacelae artistice cum pot sa-mi dau seama că lirismul e subiectiv sau obiectiv?
Am o problema.Ce pot face ca sa imi deblochez mintea la matematica. Efectiv stau si ma uit la o problema de mate si ma chinui si tot nu reusesc.Ce pot face?
Salut! Poate cineva să-mi supună din ce manuale se studiază în clasa a 9-a în România (autorii, anul ediției).
Bună! Știe cineva cum se diferă materialul clasei a 9-a în Moldova și în România.
Hei TPU! Dacă am pensie de urmaș și m-aș căsători, dar aș urmări în continuare studiile, aceasta mi-ar mai veni? Sau dacă mă căsătoresc civil, nu o mai primesc, oricare ar fi condițiile?
De ce lupii nu pot fi dresați in nici un fel față de lei și alte animale sălbatice/de pradă?
Cine imi poate explica "pe limba mea" cand se foloseste: fi, fii, fiii?
Unde pot găsi rezultatele admiterii la liceu, care ar putea arăta vârsta elevilor?
Hey! Știți cumva daca eu am dat anul trecut probele orale la bac și anul asta vreau sa încerc din nou, se vor lua in considerare probele orale de anul trecut ca sa pot sa dau la cele scrise?
Dacă eu sunt pe real la liceu, turism si alimentație Ce se da mai diferit fata de cei la uman la bacul la romana Mie îmi poate pică si caracterizarea de persj, relația dintre cele doua personaje...? (mai mult)
Hei. Clasele de științe sociale, clasa a 10 a, învață dimineața sau dupa amiaza la Asachi Botoșani?
Salut TPU, am si eu o intrebare Sunt in clasa a 9 a (profesionala), anul trecut am picat examenul de clasa a8 a (pentru admiterea la liceu), pot da din nou examenul. Este posibil sa ma pot transfera...? (mai mult)
Salut, sunt studentă în an suplimentar la ASE iar pentru licență trebuie să- mi găsesc o companie privată pe care să fac cercetare. Problema e că nu am găsit nicio companie care să vrea să...? (mai mult)
Buna! Daca mi-am facut foaie de transfer de la un liceu la altul si mi-am lasat acolo nr de telefon, ma vor suna dupa ce se aproba sau nu transferul, sau doar daca am fost acceptat?
Salut. Merita sa te înscrii la doctorat imediat după ce ai terminat masterul? Am văzut multi oameni care au procedat astfel. Pareri?
Cum ar fi fost daca am fi putut simti mancarime la organele interne si sa nu ne putem scarpina?
Salut! Sunt în clasa a 9-a în Moldova, după ce o termin aș vrea să plec la liceu în România.Mă întreb să merg clasa a 10-a în România sau mai bine a 9-a?
Salut TPU, am si eu o intrebare Sunt in clasa a 9a (profesionala), anul trecut am picat examenul pentru admiterea la liceu Pot da din nou examenul? Sau ma pot transfera la liceu normal? (Vreau raspunsuri...? (mai mult)
Salut TPU, am si eu o intrebare. Cand am fost in clasa a 8a, am picat examenul de capacitate (pentru admiterea la liceu), acum sunt in clasa a 9a, profesionala, pot da din nou examenul?
Salut, învăț în clasa 9-a în Moldova, după ce o termin vreau să trec la liceu în România.Trebuie să trec iarăși clasa a 9-a sau a 10-a?
Puteți să-mi sfătuiți la ce liceu pot merge la România?
Salut! Dacă termini clasa a IX- a la colegiul militar unde ai mate- info intensiv engleză, te poți transfera la un colegiu civil tot mate- info engleză intensiv chiar dacă nu ai dat examen de...? (mai mult)
Sunt in Anglia si nu mai pot sta, ma pot intoarce in Romania la liceu in clasa a 9 a?
Buna TPU! Aveți idee daca se plătește retragerea diplomei de la facultate? Am fost exmatriculata după 2 ani de buget și doresc diploma inapoi de bac însă nu știu dacă se plătește sau nu
Bună! Dacă nu am fost în primul an la facultate și nu mi-am retras dosarul, la începutul următorului an universitar voi putea intra la aceeași facultate? Ca și cum aș fi rămas repetent?
Cum pot sa imi imbunatatesc redactarea compunerii? Nu ma pricep sa fac compuneri narative sau descriptive, dau funda rapid plss
Stie cineva un proces reversibil in natura.De ex se pune daca o frunza cade dintr-un pom?
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
VulpeaDinUmbra întreabă:
Victorioan29012008 întreabă:
TCostel întreabă:
IonelFlorianUrzica întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Personaje negative din filme
Antieroii raman intotdeauna in memoria noastra. Voi pe cati dintre ei vi-i mai amintiti?