Vrei s? ?i dezvol?i gndirea critic? ?i abilitatea de a ?ine un discurs argumentat? Oferim o invita?ie la cursul practic de debate pentru adolescen?i.
Cei mai activi useri din categoria Educaţie şi Cultură Generală pe 15 Ianuarie 2025 sunt:
Salut, sunt la poli la IM- MR si as vrea sa ma transfer din anul doi la AC.Cum ar trebui sa fac asta? Ar trebui sa dau teste la toate materiile sau se echivaleaza avand in vedere ca in primii doi ani la...? (mai mult)
Care este cea mai buna țară din lume la matematica?
In puteti da exemple de procese ireversibile in natura, ca am de facut un proiect si nu am idee.Am scris teoria dar imi trebuie si exemplu+plus un filmulet, dar nu stiu.
Bună, as vrea sa întreb cum să înveți mai repede matematica...radicale toate astea nu sunt de mine și e foarte greu să le înțeleg? Uneori incerc tare greu și tot nu rețin nimic...Ce să...? (mai mult)
La ce licee din București se învață dimineața la clasele IX-XII?
Bună! Știe cineva dacă se poate să te transferi de la o postliceală la alta? Adică aș vrea să mă mut de la o postliceală din orasul meu, la una din alt oraș. Poate îmi răspunde cineva care...? (mai mult)
Bună seara! O întrebare, pentru ajutor de educator ce cursuri sunt necesare? Am terminat un liceul cu profil real (+ diplomat de bac). Mulțumesc!
Buna oameni buni! Pe strabunicul mamei mele il chema Pont(prenumele), ma tot gandesc avand in vedere ca nu este nume romanesc, de ce origine este acest nume, se poate sa fi avut in familie persoane ...? (mai mult)
De ce cand sunt la facultate la ore sunt obosit, nu retin nimic, de parca este greu (de parca sunt la ore in clasa a 5- a de mic). Cand sunt acasa pare altceva, pare chiar usor, ATENTIE! uitandu- ma...? (mai mult)
Salut, stie cineva pe ce data a lunii intra bursele la universitatea politehnica București?
De ce se zice ca dormi cu o ora mai mult daca se da ora inapoi? Daca ma culcam la 12 inainte si ma trezeam la 5 dormeam 5 ore. Daca ma culc cand se da ora inapoi la 12 si ma trezesc la 5 nu dorm tot...? (mai mult)
Salut, îmi puteți recomanda niște profesionale din orasul Ploiesti pe profil de tehnician electronist, electronica, electrotehnică. Mulțumesc!
Cunoaste cineva fata asta din reclama Kaufland? https://www.youtube.com/watch?v=T06QajsEaZU
Am avut un test la istorie unde am primit un text, iar la primul exercițiu ni s- a cerut sa scriem o informație din el despre un subiect, am scris informația pe scurt, dar după asta am pus și informația...? (mai mult)
Bună! De unde pot face rost de subiecte care s au dat la admitere pentru facultatea de inginerie medicală UPB București?
Hello, daca iei un paragraf dintr-o licenta scrisa cu un an inainte se pune ca fiiind plagiat? Fara '' si fara a cita sursa. Dar daca reformulam? multumesc
Ce profil va trebui sa urmez pentru a deveni prof. de muzica la școala de arte? Și ce facultate?
Idei de licee? Caut sa ma mut in Bucuresti fiind clasa a XI- a Mate- Info si chiar nu am habar de niste licee okay la care as putea sa intru. Am avut media anuala in clasa a X- a 9.00 Am incercat...? (mai mult)
Bună ziua! Sunt profesor de engleză și aș dori să adresez o întrebare aici, însă cer multă seriozitate în replică. Am foarte multe probleme de management al claselor mari de gimnaziu, clasa...? (mai mult)
Daca nu am note la toate materiile pe primul modul ce patesc? Raman corigent ceva sau pot sa imi indrept situatia pe modulul 2?
Buna ziua, poate sa ma ajute cineva cu o formula pentru excel (foi de calcul google drive) prin care sa se noteze automat, spre exemplu, in casuta B1 numarul 10 daca in casuta A1 este un text oarecare?...? (mai mult)
Am o întrebare, eu am plecat din România dupa ce am terminat a 7 clasa.Am facut 2 ani de PTS in Austria dar nu am fost notat din cauza limbi germane.Acum fac niște cursuri de limba germana si dupa ...? (mai mult)
Hei! Sunt clasa 12 a si imi este destul de greu sa aleg o facultate, cu atat mai mult cand nu prea am oameni in jurul meu care sa imi dea niste sfaturi in domeniul asta! Ma gandeam sa merg la o facultate...? (mai mult)
Buna! As dori si eu niste pareri legate despre urmarea unei facultati bazate pe informatica! Imi doresc sa stiu cum este viata dupa urmarea unei asemenea facultatii ( daca se gasesc joburi usor, daca ...? (mai mult)
Că tot am zis de manuale, de licee in vechile mele întrebări vreau să știu dacă pot să mă transfer din modulul 2 la liceul sportiv media mea de admitere a fost 8, 15 iar la acel liceu este 7,...? (mai mult)
Ce cărți de psihoteste pentru autocunoaștere și orientare în carieră îmi puteți recomanda? Altele decât cele două volume publicate de Adina Chelcea din anii 90'.
Am o întrebare, cand am terminat clasa a 7 am plecat din țară in Austria, aici am facut 2 ani de PTS in care nu am fost notat din cauza limbii germane.Acum fac niste cursuri de limba germana si dupa...? (mai mult)
URGENT! - √65 aparține mulțimii R- Q? Am dat un test și am pus că da, iar două colege au spus că nu, iar când am întrebat pe brainly 2 persoane au spus că da. Va rog lămuriți mă și dacă...? (mai mult)
Salut TPU! Am nevoie de un sfat, acum o lună la începutul anului școlar am început să fac meditații la matematică cu profa de la clasă și mi- am dat seama ca nu înțeleg nimic nici din clasă...? (mai mult)
Ce parere aveți de oamenii care nu au citit niciodată în viața lor o carte?
Salut TPU, m-ar interesa sa merg la Universitatea Tehnica din Cluj pe telecomunicatii. Cum este vazuta universitatea?
Dacă am luat un 4 la istorie pe catalog online profesorul poate să îmi mărească nota?
Dacă nu știu eu prea bine, puteți sa îmi ziceți clar dacă exista vreo școală sau vreun curs strict sa înveți despre și doar informații și noțiuni in detaliu despre creierul uman si functionalitatea...? (mai mult)
Salut, daca am gasit un inel vechi de 1 gram ce pare sa fie aur, in curte, pot sa il vand la amanet? De exemplu, stiu ca este legea aia ca orice gasesti in pamant etc e a statului sau ceva, am dreptul...? (mai mult)
Pt cei din Dorohoi. Câte ore de mate se face la mateinfo la liceul Gheorghe Ghica? Și este greu la mateinfo?
Pot sa aflu și sa înțeleg ce și cum este treaba cu creierul uman ( cate ceva din psihologie, neurostiinte, psihiatrie)numai citind singur unele cărți de profil din librarii? Din câte știu...? (mai mult)
Ce limbi ar trebui sa se studieze în școlile din România în afara de engleza, franceza și germana?
Cum este bilingvul engleza de clasa a 8 a? Cum te poti pregati cat mai bine? La proba orala cum e pentru cei care au dat bilingvul? La ce te ajuta? Cat mai multe despre acesta va rog!
Caut si eu pentru nepoata- mea un prof pentru meditatii la mate ca la anul da capacitatea, scrie la meditatii.ro sa contactezi profu prin whatsapp la nr de tel afisat, nu apare nicaieri nr de tel, oare...? (mai mult)
Site-uri, aplicatii bune de invatat franceza?
Bună seara, United Kingdom se abreviază UK,, dar Ucraina? Cum de abreviază? Și dacă știți și alte abrevieri ale numelui unor țări, scrieți, mersi.
Sunt in clasa a IX a la științe ale naturii la profil real si vreau sa ma tranfer din clasa a X - a la mate- info la același liceu? Trebuie sa dau diferențe? Daca da ce? (Orarul de la mate info si...? (mai mult)
Care este programa pentru clasa a 9 a la fiecare materie? Unde pot sa o vad?
Mi- a zis un vecin ca pleaca cu Erasmus+ in Germania fara sa pleateasca absolut nimic. Chiar o fi adevarat? Daca da, cine organizeaza asemenea evenimente? Mi se par banii aruncati aiurea, cine...? (mai mult)
Clasele de resturi modulo n se afla in programa bacului la matematica?
Salut TPU Am și eu o nelămurire. Chiar dacă nu mai țin minte foarte bine cred ca am început pubertatea mai târziu de cât toți prietenii/colegii mei de la scoala. Cred ca am început la...? (mai mult)
Vreau sa învăț mult mai mult despre creierul uman(neurostiinte) Va fi greu pe cont propriu din carti? Ca altfel nu prea se poate dim câte știu.
Avea antisemitismul lui Codreanu un caracter în principal religios sau rasial?
Asta ce poate înseamna? Am văzut că pe site ul unei scolii care as vrea să transfer că în vară au un loc dar nu s- a scris că au admis sau respins pe cineva adică locul asta este încă neopucată...? (mai mult)
Daca am scutire de pe 16 pana pe 28, am inteles ca trebuie sa o duc la scoala in termen de 7 zile de la revenirea la scoala. Eu merg la scoala tocmai pe 5, pentru ca de pe 28 pe 5 am vacanta. Deci ...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
VulpeaDinUmbra întreabă:
Victorioan29012008 întreabă:
TCostel întreabă:
IonelFlorianUrzica întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Personaje negative din filme
Antieroii raman intotdeauna in memoria noastra. Voi pe cati dintre ei vi-i mai amintiti?