Vrei s? ?i dezvol?i gndirea critic? ?i abilitatea de a ?ine un discurs argumentat? Oferim o invita?ie la cursul practic de debate pentru adolescen?i.
Cei mai activi useri din categoria Educaţie şi Cultură Generală pe 15 Ianuarie 2025 sunt:
Buna, sunt in clasa a 12- a si dupa terminarea studiilor intentionez sa ma duc la o facultate de limbi straine. Prima varianta ar fi in UK, deoarece am EU Settlement. Ideea este nu prea stiu cum sta ...? (mai mult)
Salut, în liceul unde învăț avem pauză de 10 minute și după 3 ore o pauză de 20 de minute. În această pauză "mare" portarul nu ne dă voie să ieșim din incinta școlii chiar dacă suntem ...? (mai mult)
Salutare, sunt clasa a IX-a pe profil de Mate-Info si doresc sa ma transfer la profilul de Filologie ( acelasi liceu ), pot face acest lucru?
Ce inseamna cand ceva "pica" la Evaluarea Nationala? Tot incerc sa inteleg la ce se refera toata lumea cand spune ca o sa "pice" liric sau ca o sa "pice" piramida. Inseamna ca textul suport o sa fie unul...? (mai mult)
Pe mâna cui se află acum petrolul irakian? Sigur nu pe mâna firmelor americane cum si ar imagina sau ar vrea sa creada unii.
Ce înseamnă merav Anda tute?
Bună ziua! Imi puteti spune in ce constă examenul de titularizare? Este exemenul propriu zis în care se verifică competențele, atât în ceea ce privește materia, cât și metodologia predării...? (mai mult)
Sunt clasa a 10-a si vreau sa ma mut in vacanta de modul. Se mai elibereaza adeverinta daca ma mut inapoi la liceul de la care am plecat initial din a 9 a?
De ce credeti voi ca iau naștere și persista teoriile conspiratiei? Cred ca exista o asemenea teorie despre absolut orice eveniment major din istoria lumii.
A avut vreodata vreun oficial al oricărui guvern din lumea civilizată informații despre lagărele naziste? Daca da se putea face ceva pentru salvarea evreilor?
Din Cate am inteles fuhrerul voia să se facă pictor. Aceasta pasiune a determinat ca naziștii sa fure printre altele si obiecte de artă din țările ocupate? Au fost recuperate acele obiecte?
E normal sa fie 30 de grade in luna octombrie?
Se pune 0 ca și un număr natural?
Diriga ne-a spus că părinții pot să ne scrie un număr de ore de absențe (mi se pare că 40 de ore sau ceva de genul). Acuma că am 18 ani, îmi pot scrie singura motivarea?
Ce s-ar întâmpla dacă s-ar elimina și bacalaureatul și evaluarea nationala asa cum s-au eliminat tezele și ar deveni obligatorie întrarea la facultate pe baza de examen?
DACA DAU BACUL LA MATE ROM SI BIO(fiind pe profil de mate info) CAM CE FACULTATI AS AVEA LA DISPOZITIE? Mentionez ca pana acum imi doream sa dau la info doar ca acum fiind inceput de clasa a 12 ...? (mai mult)
Nu știu dacă știți, astăzi s-au dat niște teste standardizate sau cum le zice lor și sunt curios ce se intampla daca nu iei primele 3 etape.
Examenele de diferentiale sunt usoare sau grele? As vrea stiu pentru că mă transfer la o alta scoala
Salut! Am 17 ani sunt în clasa a X- a la profesională (turism și Alimentație) și vreau să mă transfer la liceu pe profil vocational (muzică) Ce diferențe trebuie să dau daca vreau sa ma transfer...? (mai mult)
Sunt clasa a 9 a și la anul vreau să mă transfer la științe sociale, acum sunt pe comerț și ieri am fost la secretariatul liceului la care vreau să mă transfer și am întrebat din ce dau diferențe...? (mai mult)
Are voie scoala sa puna absente in sapt altfel daca ministerul educatiei a zis ca nu se pun? Adica asa stiam ca nu s-au pus niciodata
Salut! Sunt ceva absolvenți de medicină dentară/stomatologie pe aici? Puteți să dați exemple, vă rog, de teme pentru licență legate de prevenția în medicina dentară?
Eram la ora de Geografie si profesoara noastra nu este la scoala si a venit alta profesoara, m-a ascultat si mi-a trecut 2 in catalog. Are voie sa facă asta?
Vreau sa citesc psihologie/psihoterapie.Ma va ajuta în viata?
Ce parere aveti despre invatamantul din Romania? Eu nu una prea buna, se face scoala pe paine si multe dintre lucrurile pe care le invatam sunt inutile si nu ne ajuta la nimic. Cu ce ma ajuta pe mine Teorema...? (mai mult)
Hey TPU, sunt elev în clasa a 9- a și chiar îmi doresc să iau bursă de olimpic anul viitor pentru a avea mai mulți bani la școală. Care credeți voi că sunt cele mai ușoare olimpiade la care...? (mai mult)
Avem un covor de 80×120 cm care dintre acestea este lungimea și care e lățimea?
Cam cât durează sa va faceți lecțiile într-o zi obișnuită de școală? Și clasa?
Stie careva de unde pot sa gasesc versiunea pdf a "eseul varianta rapida" de Liliana Paicu am nevoie la un esseu la romana (harap alb)
Buna! Sunt studenta in cadrul Universității de Drept, iar după terminarea facultății as vrea sa ma îndrept către criminalistica. Ce pași ar trebui sa urmez, ar trebui un master in domeniul acesta,...? (mai mult)
Bună, daca acest an am fost admis la colegiul economic pe profil economic, fiind boboc, cu media de la ambele examene fiind 7, 20, voi putea ca la final de an, sau început de clasa a 10- a, nu...? (mai mult)
Copiii sunt întrebați mereu la școală ce a vrut să spună poetul în lucrarea sa. Ce întrebare e asta? De unde să știe un copil ce a vrut să spună cineva cu care nu a stat vreodată de vorbă...? (mai mult)
Salut! Are idee cineva in legatura cu bacul la matematica, pentru filiera tehnologica, profilul resurse naturale si protectia mediului, care este nivelul de dificultate care se da la bac la mate? Ma...? (mai mult)
Ce trebuie să știi pentru bacul la mate profilul mate info?
Salut! Dacă vrei să te transferi de la un colegiu militar la unul civil ai o prioritate sau te văd directorii mai bine? Am un coleg care are media 9, 20 și ultima medie la liceul civil a fost de ...? (mai mult)
Salutare. Care- i faza cu doctorii/doctoritele de scriu atat de indescifrabil si execrabil? Doar au facut ani de facultate. Mai ales ca de cele mai multe ori sunt scrise chestii foarte importante. Oare...? (mai mult)
La liceul cu program sportiv specializarea fotbal la ce materii se da examenul de bacalaureat?
Buna! M- am înscris de curând la facultate și au început sa vina și temele intre timp! Îmi poate spune cineva cum anume trebuie sa procedez in redactarea unui eseu? Am terminat liceul in 2015 și...? (mai mult)
Buna! Am terminat anul acesta facultatea la Politehnica. Pe parcursul facultatii am lucrat ultimii 2 ani si am gasit o nisa care imi place in IT. Am ales initial sa urmez si un master la automatica, ...? (mai mult)
Bună, am niște întrebări legate de "Facultatea de științe aplicate în criminalistică Timișoara" pentru cei care frecventează sau au frecventat cursurile acesteia. 1. Este o facultate grea?...? (mai mult)
Daca ai o mama profesoară înseamnă că e mai strictă cu tine când ești elev sau nu?
La liceu, in ce an se studiaza Eminescu? Si, numai poezie sau si proza?
Buna ziua, am cateva nelamuriri si sper sa ma ajutati. Situatia sta cam asa, am dat bacalaureatul o singura data, din pacate nu l- am luat, apoi nu l- am mai dat niciodata, as dori anul viitor sa il ...? (mai mult)
Bună! Am lipsit două săptămâni și luni dau test este posibil sa îi spun lui profu să nu dau test dacă am lipsit? Va mulțumesc!
Ce note trebuie să iau la evaluarea națională pentru a intra la un liceu de arhitectura bun?
Specia umana impreuna cu celelalte specii de primate impartasesc un stramos comun?
Bună TPU! Am lipsit două săptămâni de la școală și luni dau test la mate, mama spune ca ar trebui sa îi spun lui profu sa nu dau test pentru că am lipsit este adevărat va dacă îi spun scap...? (mai mult)
Bună ziua, ce materii se dau la Politehnica - departamentul de mașini, materiale și acționari electrice? Mulțumesc frumos.
Bună. Pentru înscrierea la examenul HSK, cum ați procedat cu poza?
De ce credeți ca Edy Iordănescu nu joaca cu cei mai buni în primul 11? De exemplu morutan + Mihăilă în benzi, au amândoi viteza, chipciu Nistor la mijloc (nici convocați nu sunt macar), barligea...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
VulpeaDinUmbra întreabă:
Victorioan29012008 întreabă:
IonelFlorianUrzica întreabă:
TCostel întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Moda
Cat de multe detalii din lumea modei cunosti?