Vrei s? ?i dezvol?i gndirea critic? ?i abilitatea de a ?ine un discurs argumentat? Oferim o invita?ie la cursul practic de debate pentru adolescen?i.
Cei mai activi useri din categoria Educaţie şi Cultură Generală pe 15 Ianuarie 2025 sunt:
Hei TPU! Sunt in clasa a IX- a la Turism și Alimentație (profesională) și as vrea sa ma transfer la sfârșitul anului la liceu pe profilul Filologie (Liceu) (Menționez ca am note mari la toate materiile).Pot?...? (mai mult)
Buna! Sunt in clasa a IX- a la turism și alimentație (profesională) și as vrea sa ma transfer la sfârșitul anului la liceu pe profilul Filologie (Liceu) (Menționez ca am note mari la toate materiile).Pot?...? (mai mult)
Salut! Am o profesoara de franceza care nu stie sa predea. Ea se asteapta de la clasa sa stim sa raspundem cand ea tot ce face este sa ne puna sa copiem lectia din manual, fara explicatie, fara nimic....? (mai mult)
Salut. Sunt momentan elev in clasa a11a pe profilul electronica- automatizari si as dori sa urmez o facultate de inginerie. Momentan, optiunile mele arata cam asa: Facultatea de Inginerie Aerospațială...? (mai mult)
De ce exista mentalitatea asta in Romania, in special, cum ca trebuie sa ne dam cu parerea despre orice, dar asta fara sa ne- o ceara nimeni? Adica daca e covid devenim brusc medici toti, ba mai si...? (mai mult)
Daca sunt clasa a 10 a in acest moment, ma pot transfera la alt liceu in vacanta de modul?
Se pun absente in săptămâna altfel?
Bună, sunt în clasa a 8 a si as dori sa ma transfer la un colegiu de arte, dar mi s- a zis ca va trebui sa dau 4 probe: la desen, pictura, modelaj si istoria artei. Vor fi cam in 2 saptamani si la...? (mai mult)
Sunt de abia clasa a- 9a si as dori sa ma apuc de învățat pentru bacalaureat inca de acum. Are rost sau nu? Intreb fiindca am auzit oameni care spuneau ca nu are rost sa invat inca de acum deoarece ...? (mai mult)
Ma pot transfera de la învățământ profesional la colegiu? Sunt clasa a 10.
Daca am 11 clase de liceu, dar apoi nu am mai continuat, pot peste 5 ani sa continui sa fac a 12 a? Sau este nevoie sa merg la seral? Iar daca este nevoie sa merg la seral, e de ajuns doar 1 an?
Un motiv bine intemeiat pentru care sa nu poti ajunge o zi la scoala? In afara ca esti racit. Am sala luni si nu pot ajunge la scoala.
În 8 ore de facultate, câte pagini se scriu?
Intrebare de matematica: Daca un kg de peste, este egal cu: 75 lei o cantitate de peste care costă 20 de lei, ce cantitatea va avea? Raspuns:...
Salut. La ce materii se da bacalaureatul daca sunt la profil sportiv?
Salut! Sunt clasa a zecea si am fost pe mate info, dar acum m- am mutat in clasa de info intensiv la acelasi liceu.Transferul mi- a fost deja aprobat si sunt aici de peste o luna, dar nu am dat diferentele...? (mai mult)
Continuarea studiilor liceale după 20 ani. Am terminat 11 clase în Republica Moldova și apoi mi- am întrerupt studiile. Aș vrea să- mi continui studiile în România și să dau BAC- ul. Din...? (mai mult)
La Facultatea de Jurnalism și Stinte ale Comunicarii este necesar test de admitere sau e de ajuns doar nota de la Bacalaureat?
Salut TPU, am auzit că anul asta mediile se pot încheia doar cu două note, eu am 7 ore de informatică pe săptămână deci chiar daca am nevoie de 10 note se pot încheia și cu 2?
Buna ziua, Imi puteti spune si mie ce meserie poate sa aiba Geana Hary Florin? Cu ce se ocupa el in viata de zi cu zi? E patron de firme, influencer, jurnalist, parte a unui ong de manipulare ...? (mai mult)
Buna ziua, Imi puteti spune si mie ce meserie poate sa aiba Nitu Robert Gabriel? Cu ce se ocupa el in viata de zi cu zi? E patron de firme, influencer, taximetrist?(pe langa "meseria" de activist...? (mai mult)
Salut, la facultate am voie sa lipsesc de la cursuri, ce patesc fata de a fi prezent ca pierd vreo 6 ore degeaba(2 pauza si 4 de curs).
Buna! De unde se poate scoate fisa disciplinei la o materie din facultate? Multumesc anticipat!
Pot intra la liceul de arte dacă la evaluarea națională, la matematică primesc o nota mică dar la română una mare?
De ce nu se folosește fierul drept conductor electric?
Bună TPU! Sunt clasa a 8 a și mă găsesc la ce liceu din Iași sa merg. Mă descurc la desenat destul de bine dar ai mei nu mă lasă să merg la Octav Băncilă pentru că cică este un liceu prost...? (mai mult)
Buna! Întrebarea mea este legată de învățământul universitar la distanță, trebuie sa intri online cu profesorii în timpul orelor sau ți se trimit cursurile și vii direct la examene? In caz...? (mai mult)
Buna, s-a uitat cineva la documentarul "Planeta Privilegiata"? Stiti cumva de ce Pământul e o planeta speciala?
Salut, imi poate spune va rog cineva cand ma pot transfera la alt liceu, adica in ce modul, mersi mult anticipat
Dragi maghiari, cum se pronunță corect Sepsi, Sepși, Șepsi sau Șepși? Am auzit cam toate aceste variante folosindu-se și s-a trezit nazistul din mine :D
Daca vreau sa ma transfer de la un profil la altul la sfarsitul anului scolar va trebui sa sustin examene de diferenta? La alt profil dar la acelasi liceu.
Buna TPU! Sunt elev in clasa a IXa la filologie bilingv si vreau sa stiu la ce se dau diferentele in clasa a Xa la profilul stiinte ale naturii. Am gasit undeva un pdf din 2013 care zice ca se da la mate,...? (mai mult)
Buna seara. Am 39 de ani și nu am terminat liceul. Exista vreo posibilitate sa termin studiile și sa dau BAC-ul?
Cu cartea aceasta pot invata medicina intuitiva holistica alternativa? https://www.libris.ro/marele-dictionar-al-bolilor-si-afectiunilor-ASC978-606-9050-49-1--p28925848.html
Ce înseamnă solahama romanes in țigănește?
Cate miligrame are dunhill rosu?
Buna ziua, as avea o intrebare. Ca sa predau la o scoala/liceu am nevoie de dppd neaparat? La programul de licenta si master nu am facut modulul pedagogic, dar anul trecut am terminat doctoratul ...? (mai mult)
Salut! Sunt clasa a 8 a si nu sunt decis la ce liceu vreau, ma astept la o medie mare la examen pentru ca ma pregatesc mult si sunt bun la materiile de examen.In generala am fost bun la matematica, romana,...? (mai mult)
Buna! Dacă am ales sa ma las de facultate in anul 1 fiind pe locurile cu taxa (la Fac. de sociologie și asistenta socială) ce consecințe sunt și credeți ca trebuie sa platesc o anumită suma din ...? (mai mult)
Buna seara. Am și eu o întrebare am terminat clasa 8 dar nu am dat examenul la sfârșit de an. Am diploma pentru terminarea clasei a 8? Va mulțumesc
Salut TPU, la scoala s- a bagat o chestie nasoală dar eficientă, pe usa cabinetului scrie "Adeverintele medicale trebuie insotitie cu o dovadă că medicul de familie este medicul de familie a elevului,...? (mai mult)
Cum se scrie numele Alessia in rusa?
Bună! ☺Sunt și eu curioasă ce materii sunt de bază la profilul de științe sociale, din ce dau examene/teste și ce materii sunt cele mai importante pe parcursul celor patru ani.
Salut TPU! Am o problemă în legătură cu un profesor și nu știu cum sa o abordez. Acum 2 ani, pe timpul unei întâlniri pe zoom la ora de germana, doamna s- a enervat ca nu aveam deschisa camera,...? (mai mult)
Poate fi folosit carnetul de elevi mai multi ani la școală? Sau ai voie doar un an.
Buna ziua! As avea o intrebare legata de participarea la olimpiade. Profesoara mea de la clasa nu lucreaza nimic si doreste rezultate pe munca altuia, in schimb la profilul opus este un profesor dedicat...? (mai mult)
Daca ma transfer de la Spiru Haret Drept la Titu Maiorescu Drept in anul 2 trebuie sa dau vreun examen sau sa platesc o taxa?
Salut TPU! Cum pot intra la un liceu de arte? Cand se da admiterea? Cat de greu este? Sunt clasa a VIII- a si as vrea la un liceu de arte pentru ca imi place sa desenez si vreau sa am o meserie legata ...? (mai mult)
Am 11 clase, sa termin 12 clase trebuie sa repet clasa a 11 sau nu
As dori întrebări pentru oracol-tema sa fie despre educatie!
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
VulpeaDinUmbra întreabă:
Victorioan29012008 întreabă:
IonelFlorianUrzica întreabă:
TCostel întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Viata in ocean
Esti pasionat de lumea oceanelor? Hai sa vedem cat de multe stii despre aceasta.