Vrei s? ?i dezvol?i gndirea critic? ?i abilitatea de a ?ine un discurs argumentat? Oferim o invita?ie la cursul practic de debate pentru adolescen?i.
Cei mai activi useri din categoria Educaţie şi Cultură Generală pe 15 Ianuarie 2025 sunt:
As dori întrebări pentru oracol-tema sa fie despre educatie!
Pentru școala de subofițeri, proba de sport include si detenta pe verticală?
Buna! Am nevoie fisa disciplinei de la o materie pe care am facut-o in facultate si nu stiu de unde sa fac rost de ea. De la secretara? Ma poate ajuta cineva? Multumesc anticipat!
Pot elevii/Consiliul Elevilor contesta o regula a institutiei? Daca da, cum? Tin sa mentionez ca apartine setului de reguli propus de director. Nu doresc neaparat sa iau acest demers, ci doar sa...? (mai mult)
Buna, Ce parere aveti de Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti, mai exact profilul de Traducere si Interpretare? Se compara cu Facultatea de Limbi Straine din cadrul Universitatii din...? (mai mult)
Salutare, dacă mă aflu la o facultate în anul 3 și în anul 4 doresc să mă transfer de la zi la fără frecvență, este posibil? O altă întrebare ar fi dacă este posibil dacă ai restante ...? (mai mult)
Bună! Sunt la început în învățământ și am un caz în care copilul e stângaci, dar părinții de la grădiniță l- au obligat să scrie cu mâna dreaptă, acum e tare încurcat. Abia anul acesta...? (mai mult)
Hello! Există sau cunoașteți vreun site/aplicație în care poți vorbi în engleză? Adică să purtați o conversație audio, am nevoie să îmi exersez engleza!
Trebuie sa ai neapărat carnetul vizat ca să îți deconteze scoala abonamentul?
O data la cat timp se schimba programa pentru evaluarea nationala? La anul se va schimba ceva? (2024)
Aș dori un model de cerere de schimbare de profil. Sunt anul 2 la profesionala ospătar și as dori sa ma schimb pe bucătar.
Dacă am participat la o etapă națională și am obținut mențiune si medalie de argint și nu am primit decât medalia de argint, olimpiada a fost acum un an, ce aș putea să fac ca să pot primi...? (mai mult)
Mi- as dori ca pe viitor sa fac o școală sanitara sau de farmacie sau ceva orice școală postliceala sau curs în domeniul sanatatii, medical etc. Ma atrage mult medicina, domeniul de sănătate,...? (mai mult)
Bună TPU! La profilul stiinte sociale intensiv franceza se face franceza de la 0 sau trebuie sa stii franceza la un anumit nivel? Dau funda!
Buna, Ce parere aveti de Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti, mai exact profilul de profilul de Traducere si Interpretare? Se compara cu Facultatea de Limbi Straine din cadrul Universitatii...? (mai mult)
Salut! Sunt la facultate la buget anul 1 și vreau să renunț la ea. O să trebuiască să plătesc ceva?
Pot sa ma mut la alt liceu din clasa a9 la alt liceu dar de exemplu la clasa a 9d de la liceul respectiv?
Bună! Ce mă sfătuiți să fac în cazul în care copilul are 7 ani și încă ia stiloul, creioanele în mâna stângă, iar altă dată în dreapta? După părerea mea cred ca s- a născut stângaci,...? (mai mult)
Salut! Vreau sa intru la Unibuc pe profil de informatica dar sunt dat peste cap de toate informatiile de pe situl oficial. Eu am terminat liceu de 2 ani pe profil de uman ( sociale ) si nu am facut matarmatica...? (mai mult)
Hey TPU, pentru cei dintre voi care fac sau au facut dreptul la distanta (ID), cam cate ore de curs aveti pe saptamana? (tinand cont ca se face doar vineri- sambata- duminica), iar cam cate ore ati...? (mai mult)
Am înțeles de la un profesor ca s-ar putea sa ne bage în online. De ce?
Buna TPU, pot face o facultate la distanta in timp ce sunt in alta tara si sa vin in Romania doar pentru examene? Si la cat timp se dau examenele la facultate?
La câte absente pot sa fiu exmatriculata?
Salutare, urmeaza sa dau bacul vara viitoare si am ales biologia, din ce categorie de biologie ar trebui sa dau avand in vedere faptul ca am facut doar biologia vegetala si animala adica ix- x? Biologia...? (mai mult)
Atestatul la engleza este obligatoriu daca mă aflu pe mate info simplu? Acesta trebuie platit daca nu vreau sa dau Cambridge?
Bună! Cum pot vedea grupele pe portal feaa la management id? Mulțumesc!
Salut, sunt in primul an de facultate, am o nelamirire, ce si cum trebuie sa invat pentru a lua examenele gen la fizica, mate si info. Nu vreau sa invat atata de multe teorii.
Bună. La liceul Hașdeu buzău, știe cineva cum pot afla cluburile și cum mă pot înscrie la ele? Sau măcar care sunt toate cluburile?
Experimentul rusesc anti somn a fost real?
De ce raspund pisicile la "psss pss" si nu la "bggg bzzz " sau alte combinatii de litere?
Mă gândesc să comand să-mi fie făcută o teză de master, din varietatea de site-uri, care ar fi cel mai bun în acest scop?
Bună! Vreau să dau admitere la UMF Cluj- Napoca. Eu sunt din Cluj, și îmi este cel mai ușor să dau aici admitere cu toate că știu ca este cea mai grea. Am terminat liceul, deci mă pot axa pe...? (mai mult)
Hey! Anul acesta am evaluarea națională și nu știu la ce liceu să merg. Aș vrea pe științe ale naturii, dar nu știu dacă la Carol sau la Frații Buzești. Unde mi-ați recomanda?
Bună TPU! Știți cumva dacă vreo facultate de preferat din Iași mai face admitere în luna octombrie și să aibă învățământ cu frecvență redusă sau la distanță? Mulțumesc!
Buna! Mă gândesc la ce liceu as putea sa dau din Tg Jiu pe bio chimie însă nu știu sigur. Am de ales intre Tudor Vladimirescu și Ecaterina Teodoroiu, ambele am auzit că sunt foarte bune, dar nu...? (mai mult)
Bună TPU! Vreau să merg la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației - UBB. Voiam să vă întreb...se dă admitere sau intri cu nota de la bacalaureat? Și dacă se dă admitere, din ...? (mai mult)
Salut,la UTCB este admitere scrisă?
Cum e în Nuremberg, Germany?
Se face chiar atat de multa fizica si chimie la Politehnica Bucuresti? (Automatica si Calculatoare)
Salut TPU! Care program de la școală este mai bun? Cel de dimineață sau cel de după-amiază?
Cum e viața în Germania?
Buna. Am o intrebare in legatura cu Bacalaureatul si daca pot sa fac ceva in legatura cu promovarea lui. In anul 2014 am dat bacul doar in sesiunea de toamna deorece profesoara de istorie a lasat 1/4 din...? (mai mult)
Dacă ai făcut facultatea de agronomie, specializarea științe și inginerie poți ajunge profesor la un liceu tehnologic/școala profesională? Dacă da, cum sau ce trebuie să mai urmezi?
Salut TPU, sunt clasa a - 8 a si am decis cu diriginta sa nu ma duc la evaluarea nationala din motiv ca sunt slab pregatit. Intrebarea mea este daca nu ma prezint la evaluare nationala, pot intra la ...? (mai mult)
Care este programul la colegiul National Mihai Viteazul din Bucuresti? La ce ore incep elevii cursurile?
Salut :) Vreau să mă apuc de disertație și chiar nu știu ce proiect pare mai interesant, deci am nevoie de niște dări de opinii :)) AI controlled trafic lights - sistem de control AI al ...? (mai mult)
Iisus a fost primul iluzionist?
Pot participa la ședința cu părinți daca am 18 ani, iar părintele nu poate ajunge la locație?
Bursa an scolar 2023- 2024. Pentru top 30% in functie de medie din clasa se va da o bursa de 450 de lei pe luna. Elevii trebuie sa aduca fisa cu IBAN- ul de pe contul lor bancar pana pe 29.09. 2023. Daca,...? (mai mult)
Salut, unii mă vor judeca, alții nu și tot așa, însă sunt în a 12- a și consider că nu mai fac față liceului, vreau să abandonez, pentru că mi s- a acrit de el liceu, de profesorii care...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
VulpeaDinUmbra întreabă:
Victorioan29012008 întreabă:
IonelFlorianUrzica întreabă:
TCostel întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
The Walking Dead
Ai curaj sa faci testul referitor la unul dintre cele mai inspaimantatoare seriale, The Walking Dead? Hai sa vedem cat de multe stii despre acesta!