Vrei s? ?i dezvol?i gndirea critic? ?i abilitatea de a ?ine un discurs argumentat? Oferim o invita?ie la cursul practic de debate pentru adolescen?i.
Cei mai activi useri din categoria Educaţie şi Cultură Generală pe 15 Ianuarie 2025 sunt:
Bună! Știe cineva in ce constau probele pentru admitere la liceul de arte pentru secția de arte vizuale și arhitectura. La proba a doua se vor da și din arhitectura și din arte plastice sau doar...? (mai mult)
Salut. Știe cineva când pot alege elevii claselor a 12a la ce sa dea bacul? La proba la alegere ma refer
Liceul meu ingradeste drepturile elevilor. Ce pot face in privint asta? De la inceputul anului, directoarea liceului meu a decis sa incuie usile liceului de la 8 la 14, cu o pauza de 15 minute intre...? (mai mult)
Salut, daca fac facultatea la Timisoara, pot sa fac masterul in Cluj?
Daca, am inghetat anul la o facultate, inainte sa incep anul urmator si doresc sa ma duc sa îl dezghet, tot inainte sa îl incep pe urmatoru se mai poate?
Hei, ce înseamna "admis la taxă" la facultate? Adică dacă nu iei peste 5 la admitere sau cum? Mă interesează pentru UniBuc (Mate- Info) și Politehnica (Automatică)? Sunt șanse mult mai mari ...? (mai mult)
Pe foaia de motivare a absentelor scrie ca trebuie sa ai un motiv real, intemeiat si bun sa-ti motiveze absentele. E de ajuns: Parasirea localitatii in scopuri personale? Chiar nu pot ajunge
Buna, as vrea sa devin jurnalist dar problema este ca am făcut trei ani de profesionala pe estetica, as vrea sa intru la un liceu cu profilul filo după la o facultate de jurnalism, sunt din Galați,...? (mai mult)
De unde pot să fac rost de materiale ca să învăț pentru diferențe la istorie și latina? Și niște modele de diferențe? Precizez ca am nevoie de materia de a 9 și a 10
Buna ziua! Vreau ca in viitor sa ma fac agricultor si ma gandesc sa ma duc la agronomie. Merita? Daca da, ce fel de colegi voi avea?
Bună! Diplomele de competențe se primesc și fără să fi luat bacalaureatul?
Salut TPU! Ce fel de profile în afară de științe naturale sunt la Colegiul Tehnic Costin D.Nenițescu?
Dacă te schimbi la un alt profil, de ex. de la Real la Uman, notele de la Real trec la Uman?
Bună! Sunt din Republica Moldova, iar noi aici începem liceul din clasa a X- a. Am ales profilul real, doar pentru că iubesc Matematica, iar nota de la examen mi- a dovedit că pot. Problema mea ...? (mai mult)
Salut TPU, am o întrebare extrem de urgentă... vreau să vă întreb legat facultăți și universități din străinătate (mai exact în SUA aș vrea), dar mai întâi de toate vreau să inserez ...? (mai mult)
Daca am primit un loc la un camin studentesc al facultatii si il revendic, dar nu stau in el si stau de fapt la chirie exista vreo problema? Practic vreau sa tin caminu doar asa ca un safety net daca ...? (mai mult)
Buna. Din ce se dau diferentele pentru mutarea la filologie?
Salut TPU. A mai luat cineva aceasta culegere la matematica? Stie cineva daca e buna pentru mine, fiind varza la matematica? https://www.libris.ro/evaluarea- nationala- 2024- matematica- clasa- 8- PAR978-...? (mai mult)
Sper sa nu interpretati gresit treaba asta. Sunt clasa a 12 a si evident, dau bacul. Sunt la un liceu tehnologic si acolo se da bacu din mate. Buun. Mie de fel nu imi place matematica si nici nu inteleg...? (mai mult)
Cel mai vechi bătrân în viața 9.550 de ani, este vorba de un molid descoperit în Suedia. În cartea de geografie clasa a IV a scrie că pământul a fost creat de Dumnezeu acum 6000 de ani ( pentru...? (mai mult)
Cum se numeste rima care e asa: Dar nu vine...Singuratic A În zadar suspin și sufăr B Lângă lacul cel albastru C Încărcat cu flori de nufăr B ?
Cine imi poate recomanda un meditator bun la informatica? Sunt din Timisoara si am nevoie de meditatii la informatica, clasa 9. Daca cunoasteti pe cineva astept mesaj in privat.Eu am cautat dar nu gasesc. ...? (mai mult)
Buna, la cate absente se scade un punct la purtare?
Salut! Nu stiu pe ce profil sa merg la liceu.Sunt bun la mate, dar nu- mi plac chimia, fizica si biologia, deci nu prea mi- ar placea neaparat ceva pe real+ ca am auzit de la alte persoane ca e mult...? (mai mult)
Daca vreau sa fiu student flex in america, in anul in care eu as fi in clasa a 12-a, dau si bacul romanesc si cel american?
Bună ziua! Cu ce medie minimă se intră la liceul Unirea din Brașov pe profilul de Științe Sociale? Pentru că văd că profilul exista pe net, dar nu este trecută media de admitere. Sunt trecute...? (mai mult)
Hey! Îmi puteți spune cum este la o facultate, de ex. tehnica dentara, experiența acestor 3 ani de studenție,este mai ok decât la liceu, te mai scoate la tabla?
Buna! Sunt la profil pedagogic (educator- puericultor) si vreau sa ma transfer la științele naturii. Din ce materii trebuie sa dau diferența si care sunt condițiile pe care trebuie sa le îndeplinesc...? (mai mult)
Hei! Am văzut un top al celor mai grele facultăți. Este adevărat ca facultatea de automatica și calculatoare este mai grea decât medicina?
Bună, dacă vreau sa ma mut acum în decembrie la un alt liceu dar pe alt profil oare ce trebuie sa fac? Se poate? Ca nu știu cum e cu modulele acestea
Salut! Sunt elev in clasa a 7-a si vreau sa devin arhitect, si as vrea sa intru la liceeul Nicolae Kretzulescu, intrebarea mea este daca are profil de Mate-Info, multumesc!
Bună ziua! Anul acesta sunt clasa a VIII- a, sunt din Brașov și nu sunt sigur în privința liceului pe care îl voi alege. Am o întrebare, pot intra la Colegiul "Johannes Honterus" având în...? (mai mult)
Buna TPU! Eu ma cert tot timpul cu parintii mei din cauza faptului ca eu muncesc si fac si seralul, dar imi doresc sa renunt la seral. Am facut scoala profesionala si lucrez ca ajutor de mecanic auto....? (mai mult)
Se poate întâmpla ceva dacă nu mergi la evaluările naționale din clasa V a?
Buna! Am o întrebare pentru cei care stiu despre programul flex. Vreau si eu sa aplic peste câțiva ani, in clasa a noua sa aplic si daca trec testele alea din clasa a 10 a sa ma duc acolo la liceu,...? (mai mult)
Salut TPU. Sunt pe tehnologic si dau bacul la fizica la anul din mecanica si curent continuu, dar nu prea stau bine la materia asta. Imi poate recomanda cineva o carte sau un site pe internet unde sa ...? (mai mult)
Pot intra clasele terminale in online daca cresc cazurile de covid?
Bună! Nu știe cineva cât durează examenul de admitere la psihologie-științe cognitive UBB? Nu am găsit informația pe site.
In a 11 la filologie se face matematică?
Bună! La profil de educator-invatator, la liceu pedagogic, există o zi în care faci doar practică?
Hello baietii, am auzit ca din anul asta vom face educatie financiara la scoala e adevarat? Si gen ce vom face acum in clasa 8a acolo? Vom invata cum sa facem bani si sa scapam din Matrix, gen ca in ...? (mai mult)
Buna! Am o intrebare legata de facultate. O cunostinta spune ca s- a mutat de la Bucuresti la Constanta dupa un semestru de facultate. Sau dupa 2 ani se poate muta la o alta universitate din diferite judete....? (mai mult)
Buna TPU. Am si eu o nelamurire pentru cei care sunt familiarizati cu psihologia. Nu inteleg terapia Gestalt, la modul cum anume reprezentantii acestei directii aleg intregul in detrimentul partilor componente....? (mai mult)
Salut TPU! Vreun student la Academia Fortelor Aeriene? Sunt elev pilot in cadrul Aeroclubui Romaniei, pe Avion Ultrausor, iar dupa absolvirea liceului am dorinta de a urma aceasta cariera militara, ...? (mai mult)
Cum as putea invata limba engleza usor sa scriu cat si sa pronunt?
Cum este pronunța corecta:A inceput să plouă sau a început să ploaie?
Bună ziua! Sunt postliceale în fitoterapie în Constanța sau Tulcea?
Salut! Daca am lipsit de la scoala o saptamana (nu ma intrebati de ce)si am anuntat diriginta mi se mai trec absentele sau daca mi se trec mi le motiveaza?
O intrebare pentru cei care sunt la/au absolvit Universitatea Politehnica București sau Dunărea de Jos Galati, facultatea automatica si calculatoare: merita upb deranjul cu gasirea+ plata cazarii, ...? (mai mult)
Salut, la facultate studentii au propria clasa ca la liceu?
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
VulpeaDinUmbra întreabă:
Victorioan29012008 întreabă:
IonelFlorianUrzica întreabă:
TCostel întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
The Walking Dead
Ai curaj sa faci testul referitor la unul dintre cele mai inspaimantatoare seriale, The Walking Dead? Hai sa vedem cat de multe stii despre acesta!