Vrei s? ?i dezvol?i gndirea critic? ?i abilitatea de a ?ine un discurs argumentat? Oferim o invita?ie la cursul practic de debate pentru adolescen?i.
Cei mai activi useri din categoria Educaţie şi Cultură Generală pe 15 Ianuarie 2025 sunt:
Salut, la facultate studentii au propria clasa ca la liceu?
Salut TPU. Ce sa fac? Sunt clasa a- 8- a si evident am examenul anul acesta. Eu sunt in spate cu materia cam mult deoarece nu am prea invatat in clasele 5- 8, acum nu stiu de unde sa incep? Sa invat ...? (mai mult)
Buna TPU! De ce in scoala mea nu ma lasa cu telefonul in pauze si sunt in clasa a 5 a?
Buna TPU! Este voie sa folosești telefoane din clasa a 5 a in pauze? Sunt scoli care interzic asta?
Salut TPU, am niste nelamuriri, sunt clasa a12a la liceul economic si anul viitor vreau sa dau la facultatea de automatica si calculatoare si nu stiu mai deloc cu ce se mananca facultatea. Adica care...? (mai mult)
Sunt obligati profesorii sa-ti spuna daca ti-au pus absenta?
Salut, sunt clasa a 9a și doresc sa ma transfer de pe profil electric la stiinte ale naturii. Știe cineva la ce trebuie sa dau diferente? Și ma pot transfera la sfârșit de modul sau în clasa a...? (mai mult)
Daca am dosar CES (pentru elevi cu disabilitati) intru la liceu cu orice nota pe care o iau la examenul de capacitate de cls 8? Asa am auzit si stiu ca e un loc rezervat pentru copii cu dizabilitati dar...? (mai mult)
Daca ai terminat o facultate la licenta in domeniul economie poti aplica la master la alta facultate dar tot din domeniul economie?
Vreau sa stiu dacă mai pot da la facultate, eu acu fac seralul.
Buna,am 17 ani, am renunțat la școala in clasa a 8 a din probleme personale, ma pot înscrie la liceu? Dar sa o iau de la clasa a 9 a?
Mi-am pierdut legitimația de concurs cu care am dat examenul din iulie. Mai am nevoie de ea pentru a face înmatricularea la FLLS?
Dacă medicul scolii a vizat scutirea, dirigintele poate sa nu motiveze absentele pe motiv ca o cifra și niște litere sunt puțin îngroșate?
Buna! Ce aplicații sau site-uri știți pentru a învața limbi străine? (Engleza și spaniola)
Salut! Mă pot transfera la liceul sportiv la sfârșitul clasei a 9 a? Menționez că eu am incercat sa intru la liceul sportiv din a 8 a, am dat probele și le- am luat, numai că am fost respins deoarece...? (mai mult)
Salut! Vreau sa ma transfer la Liceul Sportiv clasa de fotbal si as vrea sa stiu la ce dau competente si examenul de bacalaureat.
Bună ziua! Urmează sa intru în al doilea an la master și ni s- a transmis ca trebuie sa depunem la facultate în original diploma de licenta și suplimentul de diploma in vederea reclasificarii, însă...? (mai mult)
Bună ziua, cum as putea sa ma transfer de la mecanică la sudor dacă am ces sau cum sa fac?
La bac la romana, la textul argumentativ (s1, B), pot combina expresiile "in primul rand" cu "un alt argument"? (sau invers)
Buna! Sunt clasa a 11 a, sunt pe mate- info și nu stiu la ce facultate să merg. Imi place matematica și sunt buna la ea. Mi s- a recomandat să merg la Politehnica la transporturi(pe ingineria autovehiculelor...? (mai mult)
"Și-a însușit un procent de șaptezeci la sută din costul obiectelor respective" Este corect spus?
Salut TPU. La evaluarea nationala este posibil sa pice alte subiecte din alte judete sau doar din judetul meu?
Bună! Îmi dați un sfat, vă rog frumos, cei care ați avut de- a face cu un copil stângaci? Cum să îl învăț sa scrie, cât mai eficient? E adevărat ca trebuie sa folosească alte caiete ...? (mai mult)
Cum se zice în limbajul semnelor românesc literelor "ș" "ț" "ă" "î/â"? (De exemplu, dacă numele tău este "Șerban" sau "IonuȚ" cum ți-ai zice numele în semne?)
Care a fost ultima medie de admitere la Liceul pedagogic Vasile Lupu Iasi? Și la ce profil?
Cum arată un orar de a 11 a la uman? ????
Bună, pot sa îngheț primul an de facultate, dacă nu l-am început și nu am plătit taxa sau sa renunt?
Salutare! Ce opere trebuie sa invat la romana pentru bacalaureat la real? As avea sanse sa iau bacul fara sa fac meditatii? Am terminat acum 2 ani liceul si numai sunt la curent cu nimic, stiu doar ca...? (mai mult)
Ce sa fac a doua facultate management turistic sau psihologie vreau si eu avantaje si dezavantaje sau ce pot profesa va pup
Bună. In legătură cu bursa sociala, se calculează venitul părinților mei chiar dacă am tata vitreg? Mama mea este căsătorită cu el. Problema este ca nu ma susține în nici un fel. Și aș...? (mai mult)
Ma poate ajuta cineva vreau sa ma inscriu la liceu profesionala și am doar diploma de 8 clase și nu am dat examenul ma pot înscrie la liceu în modul asta?
Sunt cls 12 a si mi-am pierdut carnetul de elev. E deja saptamana a doua de scoala, mai pot sa-mi avizez un carnet nou? Mi se scade nota la purtare pentru asa ceva?
Salut TPU. Am o mare, mare, mare problema și vreau sa mă ajutați cu un sfat. Sunt clasa a12a și am de ales dintre 2 chestii care îmi vor schimba viitorul. Sa incep: °Am de ales dintre...? (mai mult)
Imi puteti spune care sunt toate cazurile in lb. romana cand se scrie cu doi "i"?
Știe cineva dacă este vreo diferența între culegerea de matematica Paralela 45 de anul trecut și cea de anul acesta? M- am uitat puțin și am văzut ca sunt aceleași exerciții. Ma gândesc dacă...? (mai mult)
Buna seara! Sunt elev in clasa a XII- a, profilul de filologie si anul acesta m- am razgandit si vreau sa dau la facultatea de kinetoterapie, problema este că eu fiind pe filologie nu am facut biologie. ...? (mai mult)
Buna Seara! Cat de grea este admiterea la kinetoterapie? Sunt clasa a XII- a, profil filologie si vreau sa aleg aceasta cariera, dar avand in vedere faptul ca eu nu am facut biologie in liceu de asta...? (mai mult)
Cine imi poate spune lista cu licee din Focsani si cu media de admitere? Anul acesta, dau funda
Cum pot invata pentru Bacalaureat la lb. Romana online? Am pe YouTube cateva video-uri de 40-50 min. unde explica cap-coada toata fisa de examen. Cate canale de acest gen cunoasteti?
Cum e corect?! 1.cadearai 2.cade- ar- ai 3. cadea- r- ai 4.cadear- ai Doua dintre ele le- am exclus in principiu, dar nu se stie niciodata.; )) Oricum, astept si o argumentatie care sa ma convinga,...? (mai mult)
Ce carte sau culegere imi recomandati pentru a invata la psihologie pentru bac? Vreau o carte cu toate notiunile dar si cu teste
Credeți că o să mă descurc dacă am 4 antrenamente pe săptămână la fotbal și sunt pe mate info? Ma refer dacă o sa mai am timp și pentru mine și mai multe
Salutare TPU. Credeti ca in evaluarea nationala din 2024 la matematica, o sa pice subiecte din 2010-2019? Ma refer subiecte grele din acesti ani deoarece dupa 2020 subiectele au devenit mai usoare.
Vreau la anul sa ma mut la liceul sportiv din cauza matematicii ca nu o suport si acum sunt pe mate info și deja îmi e frica chiar dacă acum începe prima săptămână de ore, vreau sa aflu cine e...? (mai mult)
Salutare! Am o întrebare. Există vreun grup pentru studenții de la chimie U.A.I.C. anul I?
Buna! Oare la testul initial de chimie de clasa a IX-a vom avea voie cu tabelul periodic?
Sunt persoane care au ajuns bine în viata fără matematica? Acum nu zic ca nu trebuie sa știi nici măcar o adunare, scădere, am primit de la mulți profesori ca fără scoala ajungi un boschetar...? (mai mult)
Buna ziua. Îmi poate oferi cineva niște informații despre Gregor Mendel? Am nevoie pentru un referat!
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
VulpeaDinUmbra întreabă:
Victorioan29012008 întreabă:
TCostel întreabă:
IonelFlorianUrzica întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Recorduri mondiale
Cat de bine te descurci cu recorduri care de care mai ciudate?