Vrei s? ?i dezvol?i gndirea critic? ?i abilitatea de a ?ine un discurs argumentat? Oferim o invita?ie la cursul practic de debate pentru adolescen?i.
Cei mai activi useri din categoria Educaţie şi Cultură Generală pe 15 Ianuarie 2025 sunt:
Salut! Liceu sau profesionala? La liceu daca nu iei bacul sunt inutile cele 12 clase, insa la profesionala iesi cu o meserie. Insa nu ma pot decide. Ma puteti ajuta voi? Merci.
La chimie imi va trebui un caiet studentesc de mate sau unul cu hexagoane cum tot imi zic colegii mei?????
Salutare. Oare a doua ediție a cărții „Maturizarea Personalității" a lui Tiberiu Rudică este mai accesibilă pentru publicul larg decât prima ediție sau este la fel de greu de citit?
Salut. Urmează să încep clasa a 11- a și am primit o poză cu orarul pentru clasa mea. Totuși nu înțeleg denumirea unor materii. În poză sunt scrise urmatoarele 5 materii pe care nu reușesc să...? (mai mult)
Buna,pe ce data se incep cursurile la postliceala?
Salut! Pot intra la o faculate de informatică dacă sunt la științe ale naturii? Și noi dăm bacul la aceleași materii ca ei, cu toate că noi nu facem m1, ci m2.
Are Detrical vitamina D, 1000 UI calorii?
Ce inseamna admitere in an superior la facultate? Adica o admitere in functie de locurile care au ramas neocupate?
Am înțeles ca s-ar putea sa înceapă din nou greva e adevărat?
Se vine cu părinții în prima zi de liceu? (Clasa a9-a)
Hey daca fac o școală profesional și liceu fara frecvență, pot da la o facultate anume cum ar fi cea de teatru dara liceul nu este pe același profil?
Salut. Este adevarat ca daca ai nota sub 5 la EN, vei intra la profesionala?
Salut! Ce inseamna mai exact sa fii un Inginer in sisteme? Am vazut sa faci automatizari in fabrici/ firme industriale. Cele in care de exemplu cu o camera sa extragi numarul de inmatriculare, si doar...? (mai mult)
Anul acesta am dat bacul si l-am picat, la anul trebuie sa mai dau si competentele? Sau imi vor ramane cele de anul acesta
Salut TPU. Aveti idee daca exista licee mai proaste sa zic asa? Adica ma refer unde media de admitere este 4, 5. Deoarece nu prea inteleg matematica si nu cred ca am sanse mai mari. Aveti sanse daca...? (mai mult)
Salut. Știe cineva la ce ora este deschiderea colegiul national Victor Babeș? Nu am găsit nimic pe internet. Va mulțumesc!
Salut TPU! Aveti idee daca exista licee mai proaste sa zic asa? Undeva unde pot intra cu media 4- 5? Deoarece sunt clasa a- 8- a si sunt cam varza la matematica. Si imi doresc ca sa devin politist insa...? (mai mult)
Buna! Stie cineva cand intra bursa de merit? Anul trecut a intrat in Iulie, dar e deja septembrie.
Ce- s cu unele tipe de sunt asa de nesimțite și arogante, nemernice? Am fost azi sa îmi iau napolitane de la magazin și una părea sictirita când m- a văzut, parca ii era scârbă ca ma vede! Ce...? (mai mult)
Bună. Sunt la profilul mate info bilingv franceza. Pot sa imi aleg alfa limba la care sa dau competenta de lb straina in afara de franceza?
Dacă la cămin am fost pusă pe lista de așteptare, mai am șanse să primesc un loc la cămin după repartizare?
Buna.ziua Stie cineva unde as putea sa gasesc cartea "Castelul miscator al lui Howl" scrisa de Diana Wynne Jones in format pdf in limba romana? Multumesc
Bună, urmează sa întru în anul 3 de facultate, și am o restanta pe anul 1. O dau în sesiunea de reexaminari. Întrebarea e, dacă nu iau acest examen, ce se intampla mai departe? Ce înseamnă...? (mai mult)
Salut am intrat la liceu pe Protecția mediului, și vreau să știu dacă sunt mai multe fete decât băieți sau mai mulți băieți decât fete?
Se munceste azi? 8 Septembrie
Câte ore de practica se fac la liceu la electronică automatizari?
Cum pot sa termin rapid un caiet mic de matematica cu exercitii de mate in 10 ore
Poiezie despre tricolr
Buna! Te poti transfera de la un profil la altul intre module (la acelasi liceu)?
Salut TPU! am o problema legata cu transferul liceal. din luna iulie astept un raspuns daca am fost acceptat sau nu si de atunci pana acum tot imi spun ca nu s- au strans toti membrii pentru consiliu deci...? (mai mult)
Bună! Am nevoie de ajutor legat de facultate. Vreau sa mă înscriu la telecomunicatii la ID, însă singura opțiune gasită este la Timișoara, și este foarte departe. Mai știți și alte facultăți...? (mai mult)
Bună ziua! Cu cine pot să vorbesc să nu se mai dea istoria la examenul de bacalaureat? Urăăăăsc istoria!
Fiind o persoană pasionată de scris și fiind și autoarea unei cărți, mie una îmi displace faptul că în programa școlară din liceu nu am văzut nicio femeie. Mă refer la programa de la limba...? (mai mult)
A făcut cineva master didactic și știe dacă programul de master îți lasă și timp liber pentru un job?
Bună! Îmi poate explica cineva ce înseamnă refacere de credite? (sunt student la facultatea de drept din sibiu)
Bună ziua tuturor! Întrebare: din ce cărți, manuale, dicționare etc. trebuie să învăț pentru admiterea la Drept la Universitatea Al Ioan Cuza (Iași) pentru forma de învățământ I.F.R.?...? (mai mult)
Cum ma pot integra în societate dacă mie mi scârbă de societatea asta de cocalari și de ghiolbani? De mentalitatea primitiva si efectul turmei de oi!? Cum sa ma expun având anxietate când unii te...? (mai mult)
Buna, mi-a fost aprobat transferul de la o clasă la alta din același liceu, după ce s-a aprobat mai trebuie sa fac ceva?
Bună! Fratele meu este clasa 8a și ar vrea sa meargă la liceul sportiv din Buzău.Nu prea tragem speranțe sa aibă note mari în examen asa ca as vrea sa știu dacă ar avea șanse sa între aici.Nu...? (mai mult)
Ce materii noi se fac in clasa a 12 stiinte sociale? Se mai face economie?
Cum faci sa fii unic, nu doar prin simplul fapt de a exista?! Daca la scoala citim aceleasi carti, mai poate fi vorba despre o educatie unica? Multumesc! P.S: Sper ca nu v-am bagat in ceata! Hahah!
Salut! Peste o saptamana incepe scoala, insa la mine e prima zi de liceu. Intotdeauna am vrut sa stiu despre ce se intampla la liceu daca vom avea materii nou- noute, cum sunt profesorii sau se vor mai...? (mai mult)
Buna! Trec in clasa a 7 a si imi doresc sa stiu la ce materii se vor da testele initiale. Si la chimie se da?
As vrea sa știu dacă ma pot transfera la o alta facultate. Sunt la inginerie medicală și as vrea sa ma transfer la facultatea de medicina veterinara, specializarea CEPA. Este posibil acest lucru?
Salut, Daca am facut azi cerere de inscriere la liceu si mam razgandit o pot anula? Dau funda
La anul intru in clasa a 9 a și as vrea sa merg la un liceu din Bucuresti. Dacă ma puteți ajuta cu câteva cămine unde as putea sa stau va rog!
Mereu când fumez din vape/ tigara electronica simt un lichid dulce care se scurge din el, e normal?
A intrat cineva la liceul militar cu craniostenoză operata la vârsta de 2-3 ani?
Cum se cheama substantivele proprii care deriva de la substantive comune? Iin caz invers stiu ca se cheama EPONIME. Dar oare acestea au un nume? Multumesc anticipat!
Buna TPU! M am inscris la o facultate la inceputul verii dar pe parcurs m- am razgandit, daca imi retrag dosarul de la facultatea la care am fost admisa, ca sa ma inscriu la alta dar nu intru, practic...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
VulpeaDinUmbra întreabă:
Victorioan29012008 întreabă:
TCostel întreabă:
IonelFlorianUrzica întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
The Walking Dead
Ai curaj sa faci testul referitor la unul dintre cele mai inspaimantatoare seriale, The Walking Dead? Hai sa vedem cat de multe stii despre acesta!