Vrei s? ?i dezvol?i gndirea critic? ?i abilitatea de a ?ine un discurs argumentat? Oferim o invita?ie la cursul practic de debate pentru adolescen?i.
Care ar fi forma cea mai corectă de traducere a următoarei propoziții? "Dear mister president, I would like to introduce you to my wife, Nicole." "Stimate domnule președinte, aș dori să ...? (mai mult)
Cum functioneaza corigenta pe noua structura de semestre? M- a certat tata ca daca raman corigent trebuie sa merg toata vara la liceu dar stiu ca nu e adevarat insa vreau sa ma informez mai mult pe acest...? (mai mult)
Salut TPU, referitor la ex 5 subiectul 1 (bac istorie)unde trebuie sa scrii cauza si efect.Am posibilitatea de a scrie 2 exemple de cauza- efect? Si daca da si scriu la primul exemplu gresit, dar pe ...? (mai mult)
Buna, as dori sa va intreb cei care ati facut cursuri in cadrul Scolii Postliceale Sanitare Carol Davila din Bucuresti, unde se vor tine cursurile pe Str Viitorului?
Doresc sa dau pentru Universitatea de marketing la distanta, știe cineva ce se studiaza la distanta fata de cea "la zi"(ca materii) sau diferenta de dificultate, materii
Sunt in Dorohoi sau Botosani licee pentru terminarea liceului la fara frecventa? Am 9 clase. Ce acte imi trebuie?
De unde mai exact s- a născut mitul că europenii și- au exploatat coloniile și că presupusa "dolce vita" a europenilor se datora coloniilor? Sociologul german Walter Sulzbach notează în "Afrika...? (mai mult)
Bună ziua! La deosebiri la geografie pot să pun râuri și orașe?
Bună ziua, îmi spune cineva, vă rog frumos din suflet, de ce săptămâna are şapte zile şi nu are mai puțin sau mai mult de şapte zile adică şase sau opt zile? Să îmi spuneți, vă rog frumos...? (mai mult)
Hei, anul acesta sunt clasa a 12- a si vreau sa aplic la facultate (la mai multe, urmând sa aleg una) in strainatate (undeva prin tarile scandinave), însã nu am un dosar foarte "voluminos", acesta...? (mai mult)
Buna! Este cineva de aici pe comerț? Daca da puteți să-mi spuneți și mie ce ore o sa am? Singurul lucru pe care îl știu e că nu mai am desenul in orar
Buna, am intrat anul asta la liceu profilul mate-info. Ma poate ajuta cineva cu fisa de lecturi obligatorii pentru clasa a 9-a?
După cei 3 ani de profesională pot continua cu liceul la zi încă 2 ani?
Hei, TPU! Sunt la Turism și Alimentație în învățământul profesional si imi doresc sa ma transfer la științe sociale în învățământul liceal din clasa a X- a. Din ce materii ar trebui sa ...? (mai mult)
Bună! Trec în clasa a XII- a, sunt la profil real si vreau sa dau bacul la fizica! (SUNT CONVINSĂ de asta) Trebuie sa aleg 2 module din cele 4, unul e deja stabilit, mai exact, MECANICA, insa...? (mai mult)
Salut! Daca am intrat la Universitate la fara taxa, asta inseamna ca voi fii la fara taxa toti anii universitari, sau doar primul an? Mentionez ca am intrat la Contabilitate si Informatica de gestiune,...? (mai mult)
Bună ziua, îmi spune cineva, vă rog frumos din suflet, care este prima zi a săptămânii? Şi de ce la americani prima zi a săptămânii este duminică iar la arabi prima zi a săptămânii este...? (mai mult)
Bună ziua TPU. Am și eu o întrebare pentru cei care au învățat/au cunoștințe care au învățat la Colegiul Național "Spiru Haret" din București. Ce părere aveți despre acest liceu? Se învață...? (mai mult)
Se poate pica la proba orală la română?
Bună, am intrat la colegiul economic, pe profil comert. Ce materii vor fi si cate ore pe săptămână. Ce pot deveni dupa, pot da chiar pentru contabilitate? Mulțumesc!
Bună! Dau bacul în sesiunea a 2 a la istorie, și am nevoie de nota 5 ca sa-mi iasă media 6. Cum sa-mi structurez materia sa îmi fie mai ușor? Vreau niște sfaturi merci
Hei, anul acesta sunt clasa a 12- a și vreau sa aplic la facultate (la mai multe, urmând sa aleg una) in străinătate (undeva prin țările scandinave), însă nu am un dosar foarte "voluminos", ...? (mai mult)
Ce opere intra in programa de bac pentru anul viitor?
Salut,daca am intrat la politehnica București,căminele disponibile in care pot aplica sa stau sunt doar cele din cadrul upb, P1-20 Sau pot aplica și la alte camine cum ar fi Grozăvești?
Salut TPU, sunt nou in aceasta comunitate, banuiesc ca este ca un fel de reddit, intrebari si ajutor. Am depus dosarul de transfer de la agricol la cateva licee pe acelasi profil, stiinte sociale ...? (mai mult)
Salut! La ce facultăți as putea sa ma mai înscriu în august sau în toamna? Mulțumesc anticipat!
Bună, sunt studentă la Urbanism la Ion Mincu. Îmi place facultate și îmi doresc s- o termin însă întodeauna mi- am dorit să fiu arhitect și de aceea îmi doresc să urmez si facultatea de arhitectură....? (mai mult)
Salutare! Este adevarat ca media de admitere la licee se schimba in fiecare an? Un an creste, un an scade? Am un liceu la mine in zona unde anul trecut media de admitere era 6, 50 iar anul asta o fata...? (mai mult)
Inca o intrebare, ce se studiază la facultatea de științe exacte UAV din Arad?
Buna! S-a transferat cineva la alt liceu, clasa a IX, inainte de inceperea anului scolar pe motiv medical? Care ar putea fi acele motive medicale?
Buna ziua! Am o intrebare in liceu(am facut liceu de științe ale naturii) am facut la INFO Microsoft si am fost buna, dar mi- a plăcut si matematica. Întrebarea mea este pentru cei ce imi pot răspunde,...? (mai mult)
Salut TPU, am jucat din greseala la Lotto la Super Noroc la cel de la 5/40 si imi arata ca pot merge sa- mi ridic premiul. Cum se calculeaza la ce categorie te incadrezi? Numarul extras este 125118...? (mai mult)
Salut. E adevarata chestia ca daca asculti in casti o lectie pe care o ai de invatat in timp ce dormi, a doua zi o stii?
Câte genuri sunt pe pământ?
Trec clasa a 11 si vreau sa mă transfer la pedagogic, aș putea sa mă transfer? Vreau sa mă transfer pentru ca în liceul in care sunt acum profesori nu prea pun accent pe elevii si nici măcar nu-...? (mai mult)
Buna tpuuuu! Am intrat la liceul dorit cu 7.67 in loc de 7.89 care a fost media de acum 2 ani iar anul acesta ultima medie este 7.40, infine, as vrea sa știu ce materii nu se mai fac la economic din...? (mai mult)
Hey TPU! Anul acesta intru in clasa a 12a, profil Turism si Alimentație. Imi puteți spune ce materii noi vor fii? Multumesc!
Bună ziua, am o întrebare, am rămas corigent in clasa a8 a și s- au făcut înscrierile la liceul profesional, doar că nu mai sunt locuri. Am auzit că mai poti să te înscrii la liceu și după...? (mai mult)
De ce ma corectează unele persoane când spun " Am venit iar " cu " din nou" Nu găsesc pe niciunde ca ar fi greșit sa spui "iar" și totuși unii prieteni ‘ma completează cu " din nou "
Salut,scoala mea de care apartin este obligată sa ma primească, trec în clasa a 7 a?
Salutare, ma gandesc anul acesta sa ma apuc de o facultate de informatica, mai exact la distanta. In prezent invat frontend(html, css, javascript) singur de acasa, dar observ ca pentru a ajunge sa...? (mai mult)
Buna as dori sa invat matematica din clasa a 9 a pana in a 12 a.sunt la mate info si nu prea am fost atenta anii acestia la matematica si am realizat ca nu mai stiu nimic dar as vrea sa reiau toata materia...? (mai mult)
Salut, daca nu am fost la studii in anul 2 la facultate, nici nu am semnat contractul de studii si in prezent, vara doresc sa imi retrag dosarul, trebuie sa platesc ceva?(sunt la cu taxa) multumesc
Bună ziua, Dacă am absolvit un modul psihopedagogic DUPĂ data inscrierii sau depunerii dosarului pentru titularizare 2023, se va tine cont de el? Multumesc anticipat!
Salut, sunt la cu taxa, daca nu am fost la studii in anul 2 la facultate si NU am semnat contractul de studii, in prezent, vara doresc sa imi retrag dosarul, trebuie sa platesc taxa pe anul 2? multumesc. ...? (mai mult)
BN TPU hey ce părere aveți despre "clar văzătorii" mie mi se pare că așa oricine își poate da cu părere după ce a fost un eveniment gen unul se lovește la deget și alți spune eu ți- am prezis...? (mai mult)
Buna TPU cum aflu daca am intrat la buget sau la taxa, mentionez ca s- a afisat rezultatul la admitere cu nr de dosar dar nu cunosc nr de dosar, tot ce am primit de la ei e numarul de legitimatie, e...? (mai mult)
Sunteti de acord cu metoda globala a lui Glenn Doman sau cu metoda fonética a lui Montessori in dezbaterea lor pedagógica?
Am dat o comanda sambata si pe site scria ca trebuie sa ajunga in 27- 28, adica maxim azi, dar nu am primit niciun mesaj de la curier si pe site scrie: expeditie in livrare in data de 28.07 ora 9:14,...? (mai mult)
Salut! La facultatea de biologie din Cluj (UBB) pot alege materia din care dau la biologie (IX-X sau XI-XII) sau dau din toată materia de liceu?
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
VulpeaDinUmbra întreabă:
AvaaAngie223498 întreabă:
QQelias întreabă:
Mindfulness întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Arrow
Ai urmarit cu sufletul la gura luptele pentru dreptate ale lui Oliver cu raufacatorii? Hai sa vedem daca te poti numi un fan adevarat!