Vrei s? ?i dezvol?i gndirea critic? ?i abilitatea de a ?ine un discurs argumentat? Oferim o invita?ie la cursul practic de debate pentru adolescen?i.
Cei mai activi useri din categoria Educaţie şi Cultură Generală pe 5 Decembrie 2024 sunt:
Salut, am o nedumerire, daca Veneția este construită pe piloni de lemn acei piloni nu au putrezit? Și de exemplu cum pot niste piloni de lemn să susțină mii de kg?
Ce parete aveti despre giulgiul din Torino?! Sau despre Arcul de triumf din Franta si din Bucur esti sau despre coloseum sau despre Lisa bona? Vedeti ca si oamenii buni au construit, au facut treaba? ...? (mai mult)
Buna, sunt studenta in anul 1, specializare istorie, as avea o intrebare. Sunt la inceput si nu prea inteleg de unde pot sa imi iau lectiile, ca sa pot invata, si cum ar trebui sa imi iau notite?
Ce materii se practică la un liceu cu profil economic?
Salut știe cineva cum se editau filmele in anii 70'? Adică de exemplu filmul "Nea Marin miliardar" cum sa edidat? Cum de a putut un actor să apară de 2 ori în film și unul langa altul (atunci când...? (mai mult)
Salut, pot sa ma transfer de la o facultate de inginerie materiala la una cu cea pe profil sportiv?
Cum pot invata si retine mai usor lectiile?
La voi in școală sunt reguli noi din acest an școlar, și care sunt, și dacă vi se par ok sau nu?
Despre Andreea Bostanica. Acum fara glume si fara sa mi raspunda oamenii care nu se pricep la asta si copii mici cu glume. De unde are atatia banii fata asta? Am stat si am studiat profilul ei, are vacante...? (mai mult)
Salutare TPU! As dori si eu niste recomandari pentru carti de istorie cu tematica pentru examenul de admitere la academia de politie. De preferat materie sintetizata, multumesc anticipat!:D
Salut, diploma de 10 clase o primesti obligatoriu dupa 10 clase, cand termini cele 12 clase sau cand vrei tu?
Hello, există viață după moarte?
Bună tuturor, există profil de liceu biblioteeconomie și dacă da vă rog frumos să îmi dați un orar de la acest profil.
Daca sunt la filologie, am vreo sansa sa ma descurc la UTCB la geodezie? Astept pareri
Bună ziua, daca am dosarul depus la facultatea Politehnică Bucuresti si am fost admis pe un loc la buget, dar ulterior am abandonat in primul an, cum se procedează pentru a recupera diploma de ...? (mai mult)
Buna tuturor. Sunt la Tudor Vianu Bucuresti pe mate- info si nu prea fac fata la mate (profesorul de la clasa face numai probleme de olimpiada si nu intelege nimeni nimic). Nici la info si alte materii...? (mai mult)
Unde pot sa fac ca și facultate specializarea studiul calitatii si al produselor? Aveam un profesor care preda așa ceva la mine in liceu la Colegiul Economic și mi- a plăcut destul de mult materia.Ce...? (mai mult)
Salut! As vrea sa ma apuc si eu de învățat japoneza si as vrea sa știu cam care sunt cele mai bune manuale si cărți de exerciții de pe piață. Am încercat pana acum sa învăț cu Duolingo, dar...? (mai mult)
Salut, mă macină o întrebare, cum este posibil să fie cald într-un iglu care logic e făcut din zăpadă și gheață? Și cum ar fi posibila construirea unui iglu daca vântul spulberă zăpada?
Hello! Nu pot să iau 5 la matematică pentru bac, am 7 la română și bio dar 3 la mate. se poate cumva să îți schimbi profilul? :(((
Salutare! Sunt anul 1 la Facultatea de Științe Economice și Administrarea afacerilor, programul de studii- contabilitate și informatică de gestiune, din cadrul Universității Transilvania din ...? (mai mult)
Bunăaa! As vrea sa merg pe un profil de filo intensiv franceză. E o alegere bună? Probele sunt grele? Cam care este media cu care poți sa intri?
Care sunt cele mai utile limbi străine de invatat în 2024 și de ce? Ce oportunități de cariera îți pot aduce?
Buna, am și eu o întrebare, sunt in a7a și din a8a vreau să mă mut la alt liceu dar nu știu dacă se trece cu notele de la examen sau de la media cu care treci clasa. Funda!
Bună tuturor, știți videoclipuri cu oameni care își trec Flacăra Sfântă din Ierusalim pe sub bărbie și pe sub haine fără să se ardă?
Bună tuturor, cum de flacăra nu îl arde : " https://youtu.be/E3udKm8xCSk?si=sdOjVg3HFrnRDWpT "?
Buna, TPU. :) care este rostul nostru in viața asta?
Bună tuturor, este adevărat că acest bărbat are 400 de ani : " https://youtu.be/g-nDKB5_zZo?si=ULODX3EF2sF89qCy "?
Bună tuturor, dați - mi, vă rog imagini și videoclipuri cu sfinți / sfinte neputreziți / neputrezite.
Bună tuturor, hienele sunt câinii sălbatici?
Limbile indo-europene sunt singurele care au conjugari sau exista și limbi asiatice unde se conjuga verbul?
Neata TPU, se poate sa ma transfer anul asta (sunt a 9 a) la un liceu cu profil bilingv eng? Am bilingvul ca l- am luat, dar la ce dai diferenta? Gen la mate si romana dai teste? Doar din materia de ...? (mai mult)
Ce cărți de dezvoltare personala /motivaționale sunt extrem de motivante? Poate am una dintre ele pe acasă.
Bună seara TPU! Poate cineva să-mi spună dacă sunt elev în clasa a 10-a, pot candida pentru funcția de președinte al Consiliului Elevilor pe școală?
Bună tuturor, cum se numește omul care lucrează într - o librărie?
Am o curiozitate dacă Nadia Comăneci a fost prima persoana care a luat 10 curat și până atunci nu s-a mai luat vreun alt 10 atunci cum de profesori iau putut acorda 10?
De unde pot face rost de comentarii pentru operele la bac?
Bună tuturor, ce se întâmplă dacă nu ejaculezi / elimini sperma?
Un doctor bun sau foarte bun, trebuie sa știe și matematica, fizica și putina informatica la fel cum trebuie sa știe foarte bine biologia ( anatomia, zoologia și botanica) și chimia ( organica...? (mai mult)
Bună tuturor, ce înseamnă expresia : " Am fost la fete. "?
Salutare, ma poate ajuta cineva cu un pdf la cartea It essentials Pc hardware and software companion guide fifth edition? Ofer funda
Salut TPU! Dacă comanzi ceva de pe EnBook merge să plătești folosind lei? Am văzut că la prețuri scrie ron
Contacta) Ajutor, am făcut două abonamentele pentru frații mei pe numele bunici, când încerc să mă loghez cu emailul folosit in momentul in care am creat abonamentul îmi spune ca este inexistent...iar...? (mai mult)
Știe cineva când începe facultatea de Medicina si Farmacie din Oradea? Când ar trebui sa merg? 30 octombrie sau 1 noiembrie?
Se poate spune ca India de azi e mai puternica decat orice stat european, indiferent ca e Germania, Franta sau UK? (pe Rusia nu o punem la socoteala)
Bună tuturor, îmi tot intră muștele și țânțarii pe ușă. Ce pot face, ca să nu mai intre? Nu pot monta o plasă la ușă, pentru că nu este ușă de termopan.
Bună tuturor, smântâna are stare de dezagregare și dacă are ce înseamnă asta?
Ce inseamna loc la buget RT?
Sunt a 9 a iar în a 10 a vreau sa ma mut la alt liceu dar pe accelasi profil accesta fiind turism si alimentie sunt nevoită sa mai dau diferenta? Și dacă o dau la ce o dau?
Xenoboți ce sunt de fapt? Pe net am găsit că ar fi "forme de viață sintetică" dar chiar nu înțeleg cum se poate așa ceva ori e viața ori e sintetic? https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Xenobot Mă...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
ElenaD05 întreabă:
Stefa0072004 întreabă:
Marinescu9229 întreabă:
J0B0MAT întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Curiozitati psihologie
Ai vrea sa stii mai multe despre cum functioneaza creierul tau? Acest quiz este un bun inceput