Vrei s? ?i dezvol?i gndirea critic? ?i abilitatea de a ?ine un discurs argumentat? Oferim o invita?ie la cursul practic de debate pentru adolescen?i.
Cei mai activi useri din categoria Educaţie şi Cultură Generală pe 16 Ianuarie 2025 sunt:
Cum poți să te repartizezi de la o școală profesională la un liceu? Trebuie sa dai un test?
Buna TPU, cred ca stiati de acum ca rezultatele repartizarii au fost astazi, am intrat total unde nu am vrut si vreau sa stiu cat de repede ma pot muta in alt liceu cu profil diferit, multumesc!
Deci sunt într- o situație foarte nașpa, eu în gimnaziu am avut doar note mari, acum am susținut Evaluarea Națională și nu știu de ce am picat la romana, am intrat la un profil de mecanica,...? (mai mult)
Neata! Stie cineva raspunsurile la modulul Marketingul prin continut al cursului gratuit Digital Marketing oferit de Google? Multumesc
Ce ore faci la mate info intensiv informatica și cate in fiecare săptămână?
BUNA! Unde pot vedea la ce liceu am intrat?
Am media de 5.65 si profilul pe care vreau sa merg are 5.79 am sanse? Avand in vedere ca nu mai este nici media 5-8?
Heiii TPU! Voiam sa întreb la ce oră vom vedea unde suntem repartizați. Adică am văzut eu ceva că la ora 16:00, dar mă gândeam daca pot apărea și mai devreme de 16:00
La ce ora o sa se afișeze rezultatele repartizării?
Salut TPU. Am intrat clasa a 8 a si deja imi este putin frica de evaluarea nationala. Stiu ca se da la romana si matematica din tot ceea ce am invatat pe parcursul claselor 5- 8. Deci, aveti idee de unde...? (mai mult)
Pentru facultate ce sa aleg dintre Stiinte Politice Studii de Securitate Relatii internationale si studii europene Daca poate sa imi explice cineva care dintre aceste 3 studii de licenta e mai ...? (mai mult)
SALUT! Daca am dat bacu' si nu l am.luat,la toamnă mai dau competenele? la ele am nivel maxim, dar la probele scrise n am luat 6 la nimic.
Bună TPU! Vreau să dau admiterea la postliceala pentru a intra la buget.La admitere am 50 de întrebări grila. Câte întrebări trebuie sa rezolv corect pentru a intra la buget?
Pot sa ma retrag oricand de la facultate dupa ce ma inmatriculez? (dupa 4 zile spre ex) Cat poate dura sa mi dea diploma de bac inapoi? Multumesc anticipat
Salut,daca am dat examenul de bilingv si l-am luat, Pot sa pun optiunea cu profil bilingv, nu? Adica nu mai trebuie sa fac nimic ca sa fiu admis pe profil intensiv
A făcut cineva cursuri profesionale cu cei de la BestCor, de la UpTraining sau de la Aprendis? Sunt profesioniști și de treabă?
Salutare, astazi mi- am facut retragerea de la master dupa un an de zile. Ideea este ca eu am primit o bursa pe parcursul anului, nu am semnat pentru ea sau ceva, am semnat doar contractul de studii...? (mai mult)
Vreun student la poli? Cum e primul an? Cum e viata la camin? ( sunt la facultatea de constructii )
Bună seara, când se fac înscrierile la liceu? Am terminat învățământul dual și aș vrea să merg la zi ca să termin 12 clase
Chiar contează notele pe care le- ai obținut în gimnaziu (V- VIII), adică după ce termini școală și ajungi un om de succes (daca ajungi) te mai întreabă cineva ce note ai avut tu în școală...? (mai mult)
Am depus dosarul la facultate la UBB Cluj, a fost verificat și acum la status îmi apare " dosar repartizat". Mâine se afișează listele cu cei admiși. Ce înseamnă " dosar repartizat"?
După ce am terminat liceul şi dau bacalaureatul pot fie să raman asa adică doar cu bacul nu universitate sau facultate?
Dacă iei la titularizare nota cinci poți sa intri in învățământ? Măcar ca și necalificat, dar se poate?
Exista locuri la buget separat pentru cei care aplica in toamna sau urca mai sus in lista si ajung la buget daca au media mai mare decat a ultimei persoane aflate deja la buget
Trebuie să știi doar TEXTE LIRICE ȘI NARATIVE pentru EVALUARE NATIONALA sau mai multe texte?
Am nevoie neaparat de un laptop la facultate? (Drept )
Azi am fost la liceu sa ma transfer (cls x) si am uitat sa ma duc la profil de provenienta sa- mi iau adeverinta si fisa matricola, am fost azi, si au spus ca mi o vor da in 2- 3 zile, treaba e ca azi...? (mai mult)
Care sunt toate specializările de la medicină și pentru ce sunt?
Bunăă! Dacă dau examen de admitere la o postliceala pentru a putea intra la buget și să zicem ca nu îl iau mă bagă ei la cu taxa? Sau dacă mă bagă la cu taxa imi pot retrage dosarul?
Ce teme (de ex. natura, prietenia...etc.) se dau la EVALUARE NAȚIONALĂ?
Hei, TPU! Știe cineva în ce constau probele de aptitudine la PIPP, UB?
Buna, de cate ori mai pot da bacul gratuit în afara de prima sesiunea din vară?
Cuvântul "simbol" are două silabe. Din câte știu, accentul se pune pe silaba a doua. Cuvântul "caracter" are trei silabe. Din câte știu, accentul cade pe silaba a treia. Totuși, la tv aud deseori...? (mai mult)
Salut! Tocmai ce m-am inscris la facultate si am realizat acum ca le am lasat diploma de bac in original, asa se face? Nu trebuia o copie ceva?
Ce cărți/povești trebuie să citesc? (PENTRU: EVALUARE NAȚIONALĂ )
Am și eu o întrebare legată de facultate. La o facultate într- un dosar am pus doua obținut :psihologie( admitere doar pe baza de dosar ) și psihopedagogie specială ( admitere pe baza de dosar ...? (mai mult)
Daca am picat bacul doar la o materie, exista posibilitatea de a il da la doua materii in urmatoarea sesiune? Am citit ca se poate depune adeverință de recunoaștere a notelor dar nu am reușit sa ...? (mai mult)
Confirmarea locurilor ocupate de catre candidatii declarati admisi la buget se poate face online?
Bună. Sunt la facultate de biologie Iasi. Ma pot transfera în anul 2 de la ecologie și protecția mediului la biologie
Buna TPU! Ce profil este mai de viitor? Stiinte sociale sau Stiintele ale naturii? Mi-e greu sa ma decid la ce profil sa ma transfer.
Este cineva la seminarul 'Vasile cel Mare' din Iasi? Cum este acolo? Am terminat a 9- a si ma gandesc sa ma transfer acolo.Nu sunt din Iasi si vreau sa fac naveta, nu sa stau la camin.Cum sunt profesorii,...? (mai mult)
Bună seara! Merită să fac un liceul cu profil științe sociale? Ce facultate pot urma? Dau fundița :D
Salut TPU! Astazi mi am gasit pisica incercand sa omoare o biata vrabiuta. Pasarea era extrem de ranita, asa ca m- am gandit ca ar fi mai bine sa moara mancata de pisica decat sa moara in chinuri. As ...? (mai mult)
Bună ziua! Am și eu niște întrebări legate de jandarmerie: 1. Care este mai bună școala militară de subofițeri jandarmi Drăgășani sau Fălticeni? 2. Ce urmează să faci după ce ai terminat...? (mai mult)
Bună! Este cineva care va face sau a făcut Școala Postliceala Sanitară Fundeni și îmi poate explica ce lecții mai principale trebuie să invat pentru examenul de admitere la buget? Mentionez că...? (mai mult)
Cum se termină fraza spusă de Confucius: "La 20 de ani sexul e distractiv, la 30 de ani e o plăcere, la 40 de ani e..."?
Buna! Cum e la FSE Oradea, contabilitate? Cum sunt profesorii, materiile? Cum e cu prezenta?;)
De ce iarba din padure dintre copaci nu creste inalta ca cea din curtea mea?
Ce simbolizează steagul cnezatului Moscovei din 1236? https://www.google.com/search?q=stegul+ cnezatului+ Moscovei&oq=stegul+ cnezatului+ Moscovei+ &aqs=chrome..69i57j33i10i160l5.8860j0j7&client=ms- android-...? (mai mult)
La subiectul 2. C la logica nu înțeleg când se pune forma non sau când nu trebuie pusă.Am văzut variante când este pusă și variante fără
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
VulpeaDinUmbra întreabă:
AvaaAngie223498 întreabă:
QQelias întreabă:
Mindfulness întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Umbre
Stii cine e Relu si cu se ocupa el dupa lasarea serii?