Vrei s? ?i dezvol?i gndirea critic? ?i abilitatea de a ?ine un discurs argumentat? Oferim o invita?ie la cursul practic de debate pentru adolescen?i.
Cei mai activi useri din categoria Educaţie şi Cultură Generală pe 16 Ianuarie 2025 sunt:
Notele de la modulul psihopedagogic (curs facultativ) se trec in catalog? Adica ma afecteaza in sensul ca nu sunt integralist?
Mi- a trimis mama mea dosarul la ase pentru inscriere online, dar a pus cu frecventa si eu vreau la frecventa redusa, se poate schimba cumva daca deja a dat mailul? Nu m- a intrebat si initial trebuia...? (mai mult)
Daca ma inscriu la facultate la zi si nu intru pe locurile de la buget pot sa trec la ID(invatamant la distanta)? (sau automant pot sa fiu ca la "ID" daca sunt la zi dar la taxa)?
Salut! Imi poate explica cineva diferenta dintre taxa de inscriere si taxa de inmatriculare la facultate?
Îmi doresc foarte mult sa fac in octombrie cursul de Terapii Naturiste sau de Psihologie la Institutul de Studii prin corespondenta /la distanta Eurocor..Va rog din suflet, spuneti- mi avantajele și...? (mai mult)
Salut, o întrebare legată de Facultațile de la UAIC Iaşi. Daca intru la o specializare pe IFR (frecvență redusă), ma pot transfera în al doilea semestru pe buget/taxă pe locurile de IF (frecvență...? (mai mult)
Bună. Îmi spuneți vă rog care a fost ultima medie de intrare la ac Iași în 2022?
Buna. As vrea, va rog, sa stiu care este media de admitere la facultatea de automatica si calculatoare de la universitatea Gheorghe Asachi din Iasi.
Deci trăiesc niște momente crunte. Vreau sa ma las de facultate, dar faza e ca nu știu exact cum se procedează. Eu când depun actele în online la facultatea pe care vreau sa o urmez adică aceea...? (mai mult)
De ce durează câte un an să elibereze o diplomă de licență? Pe adeverințe nu e aceeași informație? Ce trebuie să-i facă, în afară de s-o pună pe un carton?
Întreb pentru un prieten, daca el a dat examenul de bilingv și a pus prima opțiune un liceu care nu necesita bilingv nu o să- l afecteze nu? Adică el a pus liceul cu bilingv pe opțiunea 10, eu...? (mai mult)
Salut. Am picat bacul la istorie in sesiunea de vara, dar am promovat la romana si geografie. In august trebuie sa dau din nou la istorie, insa ma gândeam sa dau si proba la romana (chiar daca am obținut...? (mai mult)
Salut TPU. Trec clasa a 8 a și la tema de vacanta am primit foarte multe modele și subiecte de evaluare nationala, astfel sa fac ex care țin de clasele 5- 7. Dar am observat ceva. În primul rand,...? (mai mult)
La bac la mate am voie să folosesc metoda DI?
Am și eu o întrebare, tot văd pe Instagram și pe tik tok cum că pică liric și de ăstea la evaluarea nătională la cei care incep a opta acum, ce înseamnă liric sau rezumat, mesajul textului...? (mai mult)
La eseu la biologie primesti punctaj daca scrii doar cuvintele la inceput fara deloc eseu? (cele 6 puncte)? Cineva care stie concret va rog sa-mi spuna.
Help! Cu ce sa incep daca vreau sa citesc filosofie? Ceva mai usor si apoi sa trec la nivelul urmator...deci, care ar fi etapele? Multumesc!
Hei! Vă rog să mă ajutați în legătură cu liceul. Sunt din Ploiesti și am doua licee pe care as vrea sa le pun primele dar nu știu pe care sa îl pun. Care credeți că este mai bun? Spiru Haret...? (mai mult)
Salut TPU. Aș vrea să știu care sunt principalele subiecte abordate în cadrul examenului oral de admitere la masterul de psihologie clinică și intervenție terapeutică de la unibuc? Aveți câteva...? (mai mult)
Salut! Daca am fost astazi la Politehnica si m- am inmatriculat, adica am lasat dosarul cu documentele mele si ma inscriu si la ASE si sunt acceptat si acolo si vreau sa ma inmatriculez acolo, mai pot...? (mai mult)
Salut,tocmai ce am pus optiunile si intr-un colt era scris nr optiuni, am avut 24 de optiuni dar eu am pus 024 pentru ca erau 3 casete? Se poate intampla ceva rau?
Care a fost ultima medie de intrare la facultatea de psihlogie si stiintele educatiei din Bucuresti, unibuc? p.s. link ul postat la intrebarile anterioare nu mai este valabil
Salut, tocmai ce am terminat cu bacul și am avut media finala 8.33 și as vrea sa ma duc la facultatea de inginerie electrica și calculatoare (engleza) din Brașov și nu știu dacă pot intra la buget...? (mai mult)
Va rog daca stie cineva sa imi raspunda. Astazi am completat fisa cu liceele pentru clasa 9, eu sunt din Brasov si am completat pana la 21 obtiuni din Brasov, iar la scoala am fost invatata de diriginta...? (mai mult)
Buna ziua! Pentru admiterea la ASE daca nu sunt admis din prima repartizare si astept rezultatele finale, trebuie sa predau diploma de bac ca sa mi se ia in considerare admiterea din a doua repartizare?...? (mai mult)
Salut TPU, o aplicatie care sa nu te lase sa deblochezi telefonul pana nu rezolvi câteva exerciții la mate?
Salut TPU! As vrea un model de scrisoare de intentie pentru Știinte Politice (FSPAC). Mulțumesc!
Salut TPU, sunt clasa a 8- a iar acum 3 zile am completant fișa cu coduri, problema este că mama a scris codurile (deoarece asa a zis diriginta pentru ca scrie mai frumos) si a scris acelasi cod de...? (mai mult)
Ce parte de vorbire este cuvântul "da"?
Buna ziua, as dori sa știu ce cărți pentru dezvoltarea limbi engleze sau pe se site-uri as putea sa intru și să îmi comanda cărți pentru dezvoltarea limbii engleze. Vă Mulțumesc Frumos
Salut, de unde pot învață germana în Ploiești? Preferabil pe viu, dar merge și online. Imi trebuie minim b1 (și dacă se poate cât mai ieftin :3)
Salut TPU, sper ca am ales bine categoria. Stiti cumva cati ani tine seralul?
Salut TPU! Se poate intra la liceu profilul stiinte sociale cu media 6.02, in general?
Buna ziua! As vrea sa mă mut de la un liceu la altul dar pe același profil o sa fie nevoie să dau probe de diferența sau o să-mi trebuiască doar media?
Vreau sa ma inscriu la facultatea Arte George Enescu Iasi, dar nu gasesc nimic pe site legat de inscrierea online. Ma poate ajuta cineva?
Daca sunt pe locul 2300 la Evaluarea Nationala in ce liceu credeti ca o sa intru? Sunt din Ploiesti
De unde pot invata putina naturologie asa pe bune? Dar exista vreo școală de naturologie în România? Pana acum citeam cartile Medical Mediumm și de acolo pricepeam câte ceva din naturologie sau...? (mai mult)
Bună! În toamna intri în clasa a 9 a și as vrea sa ma mut de pe germana pe franceza. O sa ma ia profesorul de la 0( poate sa facă o grupa cu toți elevi care vor începe franceza) sau o sa ma ia...? (mai mult)
Salut TPU. Va rog, ma poate ajuta cineva sa gasesc grile de examen sau subiecte care s- au dat anii trecuti la examenul de admitere la Universitatea Bucuresti, Facultatea de Informatica sau CTI Va ...? (mai mult)
Bună ziua! Am o întrebare! Dacă eu am pus numai la buget 3 specializări, în primul set de admiteri, dacă nu sunt luat la buget ma respinge în al doilea set sau sunt pusa pe lista de așteptare?
Bună! Aș dori să dau la USAMV București, dar nu știu ce specializare să aleg, m ar interesa care specializare este de viitor… eu personal aș încerca la CEPA sau IMAPA/IEA… ce părere aveți?...? (mai mult)
Dacă am 10 clase la liceu absolvite + 2 ani de scoala profesionala cu diploma de Absolvire pe meserie și dacă doresc sa îmi iau și Diploma sau Adeverință pentru cele 10 clase mi se poate da?
Bună! Poate cineva să-mi dea poze cu tot caietul de fizică de clasa a 8 a? :*))) va rog
Salutari! Stie cineva unde gasesc baremele testelor de fizica si bio ale umf constanta? Pe site ul lor gasesc testele 2023, dar nu si baremele
Va salut! Am si eu o intrebare. La ASE sa zicem ca ma inscriu la cibernetica, informatica economica si statistica, si pe langa astea mai pun inca o optiune de rezerva la un program de studii din alta...? (mai mult)
Cum functioneaza repartizarea? Adica al câtelea mă ia calculatorul? Și cum mă bagă? Doar daca sunt locuri libere intru, adica nu contează media? Dau funda!
Ma pot transfera pe parcursul anului universitar de la invatamantul de zi la cel cu frecventa redusa?
Cum aflu la ce liceu am întrat dacă m-am înscris la profesionala?
Ce materii se fac la mate info intensiv info in fiecare an și cate ore pe săptămână?
Buna! Ce puteti sa imi spuneti despre colegiul Odobescu din Pitesti? M-ar interesa orice( de la profesori la performante etc.). As vrea raspunsuri cat mai dezvoltate.
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
VulpeaDinUmbra întreabă:
nemur88 întreabă:
AvaaAngie223498 întreabă:
QQelias întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Alex Velea
Esti fan Alex Velea? Te provocam sa rezolvi chiar acum urmatorul quiz!