Vrei s? ?i dezvol?i gndirea critic? ?i abilitatea de a ?ine un discurs argumentat? Oferim o invita?ie la cursul practic de debate pentru adolescen?i.
Cei mai activi useri din categoria Educaţie şi Cultură Generală pe 16 Ianuarie 2025 sunt:
Daca am picat bacul cu nota 6 50 la mate si 5 si ceva la celalalte doua, se considera ca am picat la cele doua si trebuie sa dau doar la ele inca odata bacul? De asemenea cum a fost anul acesta la competente,...? (mai mult)
Dacă am promovat la toate 3 materiile la bac dar nu am avut media 6 pot sa dau la toate trei din nou sau doar la 1 sau 2?
Stie cineva dacă toate liceele din Craiova au ore dimineața?
Salut, tocmai ce am pus optiunile pentru liceu, eu am avut medie de admitere 8.95, iar primele variante le am pus unde as vrea eu sa merg cel mai mult! Urmatowrele am incercat sa pun descrescator dupa...? (mai mult)
Cât de grea este de învățat limba slovacă pentru cineva care vorbește fluent română și engleză?
Eu pot să mă transfer din clasa a IX-a/a X-a/a XI-a de la profesională profilul Turism și Alimentație la liceu pe profilul filologie, trebuie să dau niște examene de diferență?!
Hello! Știți cu ce medie minima se intra la Universitatea de Arta Unage?
Cum e admiterea la postliceala de protecția mediului? Ma tenteaza cel mai mult sa dau la ea fiindcă am fost jumătate de perioada liceala adică 2 ani pe profil protecția mediului înainte de a ma...? (mai mult)
Ce materii faci la o postliceala de protectia mediului? Cum e acolo? Greu/ușor? Ce calificare obtii? Cam ma tenteaza de mult sa dau.Mi se pare opțiunea cea mai facila.
Pot sa dau la seral pe filologie daca am terminat profesionala?
La ce liceu din Bucuresti pe științe ale naturii as putea intra cu media 9.47(poziția 2271). Menționez ca sunt ok și cu mate info, dar prefer științe.
Saluuuut TPU, locuiesc in Germania si trebuie sa- mi aleg o a doua limba pe care sa o invat urmatorii ani pentru bacul nemtesc, franceza stiu ca e boala si mai raman numai spaniola si italiana, care...? (mai mult)
E corecta exprimarea "am studiat o facultate"?
Unde pot face reclamație in privința corectări lucrări de bac
Salut! In anul universitar in care sunt, totalul creditelor este de 65. (Cu creditele de la practică si încă ceva). Pentru a trece in următorul an, am nevoie de 30 de credite sau 65:2 + 1?...? (mai mult)
Buna am luat la bac 6 la geografie, 5.60 la istorie și 5, 50 la romana Și nu mi-a ieșit media peste 6, și am picat Pot da bacul la ce materie doresc eu?
Buna! Cateva intrebari pentru cei care studiaza la colegiul national Alexandru Odobescu din Pitesti sau care au cunostinte acolo: Este un liceu serios? Se invata carte? Sunt elevi buni? are performante...? (mai mult)
BN TPU hey in ce an a fost inventat ceasul unii zic că 1270 Anglia alții zic că 1350 Milano alții zic că 1510 Germania cineva care știe mă poate ajuta? :(( :(( :((
Este vreo problemă dacă sunt băiat și vreau să mă transfer la alt profil cum ar fi la Științe sociale?
În cadrul unei universități/facultate poți face un transfer de la ID (învățământ la distanță) la IF (cu frecvență sau cu frecvență redusă)?
Salut, am avut dificultāți în ceea ce privește orientarea profesionalā timp de 2 3 ani de la bac încoace și între timp am plonjat și pe alte meleaguri ca sā câștig un ban ca să mă pot întreține,...? (mai mult)
Salut! Am o întrebare pentru cei de la internatul liceul pedagogic din Botoșani. Sunt condiții bune? Câți elevi stau în cameră?
Salutare! Daca pun dosare la 2 facultati din aceeasi universitate(UniTBV), dar in prima faza sunt acceptat la una si la cealalta nu, daca depun dosarul la ce am fost acceptat, sunt eliminat automat...? (mai mult)
Stie cineva la ce facultati poti sa intri cu media 7, 40 la bac?
Cum functioneaza inscrierea la liceu? Trebuie sa completez eu fisa de inscriere de acasa sau o voi completa la scoala? Trebuie sa caut codurile de acasa sau voi primi optiunile si codurile acolo?
Hei, TPU, știți dacă există cărți despre explicațiile diverselor expresii ale noastre din limba română sau anumitor cuvinte? Adică de unde vin acestea, care este originea lor. Și unde o/le...? (mai mult)
Ce trebuie să învăț pentru turism și alimentație?
Bună! Cum se procedează la opțiunile pentru admiterea de clasa a VIII-a? O să primim o lista cu mediile de admitere pentru licee? Mediile de anul trecut sunt la fel că cele de anul acesta?
Când completez fisa cu opțiuni pentru liceu pot pune și coduri de la liceele din alte județe?
Salut, anul acesta am luat la evaluarea nationala 4, 90 la mate si 5, 75 la romana, am picat examenul daca am luat 4, 90 la matematica sau inca pot sa ma inscriu la licee?
Este cineva la liceul teoretic Victoria din Bucuresti? Cum este ca scoala? Cateva informații suplimentare
Buna, am și eu o întrebare va rog să- mi răspundeți. Am rămas cu 3 ani in urma la școală, am 16 ani și în toamna ar trebui sa intru clasa a 7, dar eu îmi doresc să intru la "șansă a doua"...? (mai mult)
Salut! Sunt clasa a 9 a si ma intrebam ce carti ar trebui sa citesc pentru bac. Multumesc anticipat!
Ce sa fac mâine, vineri? Am corigenta și îmi este tare frica ca dacă nu voi face nimic la ea ma lasă repetent, e posibil asa ceva? Va rog spuneți- mi? Dau corigenta la mate info m1 matematica. ...? (mai mult)
Salut, dupa contestatie la bac se poate urca nota si cu 0.1 0.2? Sau doar cu 0.5? Cineva care stie concret va rog dau funda
Este bun liceul Charles Laugier din Craiova? Se face carte si ar fi bun pe profil de științe ale naturii?
Buna TPU! Am o problema si nu mai am rabdare, caut raspunsuri si stau mereu in panica.La bac, la romana am luat 9 si la logica 8, 60.Insa niciodata nu m- am inteles cu matematica si am vrut doar 5.Am...? (mai mult)
Buna, am dat bacul anul aceasta si am luat 9 la romana si 10 la logica dar niciodata nu m- am inteles cu matematica si am luat 4. Dupa barem imi iese 5 si ceva..stiu ca am scris destul de mult ca sa fiu...? (mai mult)
Am o întrebare, este liceul Nicolae Titulescu mai bun decât Henri Coandă Craiova?
Buna! Sunt din Botosani și nu știu ce liceu sa aleg dintre Eminescu și Laurian, profilul la care vreau sa dau e științe ale naturii, iar media de la EN este 9, 25. Care dintre licee este mai bun?...? (mai mult)
Care este cel mai bun liceu dintre Mihai Eminescu, Spiru Haret, si Filadelfia. Iar al doilea cel mai bun liceu? Stiu ca filadelfia este privat dar daca nu ar fi fost cum este comparativ cu celelalte ...? (mai mult)
Recomandati Colegiul "Mircea Cel Batran" din Constanta? In principal ma intereseaza colectivul si profesorii. Am tot auzit pareri controversate despre ambele.
Salut, am media de înscriere la UTCB de 8.16, am selectat 4 opțiuni, prima fiind Construcții Civile. Credeți ca voi avea vreo problemă in încadrarea la buget?
Salut, daca un prieten a ramas cu 2 corigente si o situatie sau 2 neinchieate ramane repetent? Acum la sfarsit de an
Salut, deci sunt nelămurit cu un lucru. In Timișoara există Politehnica si in București Universitate, nu? Marile facultăți căutate de toată lumea. Sau exista in București si universitate si ...? (mai mult)
Dacă termin liceul sportiv, pot sa merg la facultate de kinetoterapie, nu țin minte dacă am dat teza în clasa a 11a la biologie
Bunaaa, sunt curioasa dacă eu cu media 4, 40 pot intra la liceul Miguel de Cervantes la filo bilingv spaniola unde media este 7, 93. Anul acesta s-au mărit mediile enorm de mult!
Salut! Daca eu sunt restantier la o facultate si ma mut la o alta facultate tot pe acelasi profil, pot sa dau restantele la facultatea la care m-am mutat?
După terminarea orelor, elevii care sunt cazați la căminul liceului au voie sa iasă din incinta liceului în oraș, de exemplu că sa bea un suc la o terasă? La cămin, stingerea se dă la ora ...? (mai mult)
Buna TPU. Am avut bac- ul si mi- a iesit media 5.86. Am luat 6.50 la romana, 5.10 la istorie si 6 la psihologie. Am facut contestatie la romana. nu am gresit nimic in afara de sinonimul pe care toti...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
VulpeaDinUmbra întreabă:
AvaaAngie223498 întreabă:
QQelias întreabă:
nemur88 întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Alex Velea
Esti fan Alex Velea? Te provocam sa rezolvi chiar acum urmatorul quiz!