Vrei s? ?i dezvol?i gndirea critic? ?i abilitatea de a ?ine un discurs argumentat? Oferim o invita?ie la cursul practic de debate pentru adolescen?i.
Cei mai activi useri din categoria Educaţie şi Cultură Generală pe 16 Ianuarie 2025 sunt:
Buna! Ptr cei din Pitesti sau care au cunostinte in acest oras: Chiar nu stiu ce liceu sa imi aleg. Am o medie mare (9, 77). Vreau unul dintre cele 3 licee (Zinca, Bratianu, Odobescu), dar nu stiu ...? (mai mult)
Bună ziua, ma numesc Bianca, am 15 ani. Am făcut grădiniță. Clasa pregatitoare pana a 3a în România. Și din clasa a 4a în a 8a în Italia. As vrea sa ma transfer în București în Clasa a...? (mai mult)
Buna ziua. Am o întrebare și aș dori un răspuns, de la cei care au fost admiși sau au învățat la liceul de arte Nicolae Tonitza. Copilul meu a luat proba de aptitudini(admis) și pe site- ul liceului...? (mai mult)
Salut! Daca am terminat o scoala profesionala si vreau sa ma inscriu la liceu si zic asa ca chestie, dupa ce voi termina si cei 2 ani de liceu si nu voi lua bacul cu ce ma aleg? Primesc diploma de la...? (mai mult)
Hello! Știe cineva daca la înscrierea (online) la facultate este necesar să treci și datele părinților sau se poate să sari peste? Nu am opțiunile corespunzătoare acolo și nici nu vreau sa ...? (mai mult)
Care este diferenta dintre facultate, universitate si colegiu?
Buna, stie cineva la ce facultate din Bucuresti se poate intra cu media 6 si putin?
Buna! Vreau sa dau la facultatea de arte din Cluj. Știți cumva ce fel de întrebări îți sunt adresate in proba de interviu/portofoliu? Ar trebui să mă pregătesc in vreun fel?
Salut,trec clasa a 8 a si vreau sa stiu ce medie iti trebuie la evaluarea națională sa intri la liceul sportiv din Constanța
Buna! Am terminat clasa X si vreau sa ma transfer la militar, conditiile spun ca trebuie sa am peste 7 la mate ca sa ma pot transfera. Conteaza media la mate din clasa IX? Pentru ca in clasa IX am avut...? (mai mult)
Salutari! Daca am picat BAC-ul la o materie, dar restul sunt note de trecere, voi da, doar la materia picata? Follow-up question, voi da din nou Competente la Romana, Engleza si Informatica?
Salut, am o nelamurire legata de bac, daca eu am luat 5 la toate materiile, trebuie sa dau bac-ul din nou la toate materiile sau doar la o materie si notele de la celelalte probe sa ramana aceleasi?
Buna! Daca am luat 3, 5 in bac la mate, am vreo sansa sa ajung la 5 dupa contestatie?
Buna TPU, daca nu am luat bacul din primele 2 incercari si mai apoi nu m- am mai inscris la sesiunile precedente, pot inca sa solicit recunoasterea notelor la cele 2 materii la care am dat in cazul in...? (mai mult)
Salutare! La ce oră se vor afișa notele de la bacalaureat și unde pot să intru să văd rezultatul, că am intrat pe edu.ro și nu am găsit link-un pentru afișarea notelor.
Bună ziua TPU! Știți la ce oră se afișează rezultatele online pentru Bac- ul din 2023, sesiunea iunie- iulie? Întreb deoarece tot am dat refresh de mai multe ori la pagina http://bacalaureat.edu.ro/...? (mai mult)
Buna! Daca am fost exmatriculat in anul 1 de la o facultate, ma pot inscrie la alta facultate in cadrul aceleiasi universitati?
Salut TPU, în două luni am examenul de admitere la postliceala sanitară și cea mai mare problemă este că ar trebui să învăț toată tematica cu 70 de pagini, dar nu pot să rețin nimic din ...? (mai mult)
Daca esti exmatriculat de la o facultate, te poți inscrie la alta din cadrul aceeași universitati?
Salutare, în câteva zile am examenul pentru Tehnician in gastronomie și am de preparat chifteluțe, poate e vreun bucătar ce a fost într- o comisie sau cineva care a trecut prin asta, eu as vrea...? (mai mult)
Buna TPU, am ramas corigent la chimie si geografie si as vrea sa va intreb cum se desfasoara o corigenta, adica daca la proba scrisa trebuie sa scriu ce stiu sau imi dau niste intrebari
La Universitatea Babeș Bolyai, la învățământ la distanță, trebuie să mă prezint doar la examene? Lucrez în alt oraș, și nu prea îmi permite timpul.
Bună, cum se calculează media finala de admitere la liceul sportiv? La probe am luat 8 iar în examen media a fost 4, 35, am șansa să intru?
Salut! Daca ai terminat o profesionala si apoi faci si un liceu cu cursuri la zi faci 2 ani sau faci tot 3 ani ca la liceu cu cursuri seral? Multumesc celor ce imi va raspunde!
Aveți vreo idee unde aș putea găsi numărul 53 din 1980 al revistei "Bulletin de la Société Jules Verne"? Mă interesează în special articolul lui Carré "Jules Verne et les Princes d'Orléans"....? (mai mult)
Salut! Eu luna aceasta am terminat o scoala profesionala si vreau sa fac si un liceu dar vreau sa il fac la zi si am 19 ani, intrebarea mea este daca pot face liceul la zi sau sunt nevoit sa îl fac ...? (mai mult)
Anul asta m- am hotărât sa ma înscriu la a doua facultate, mai exact la Hyperion psihologie. As vrea sa știu cum se procedează cu diploma de bag, ținând cont ca este depusă la prima facultate....? (mai mult)
Hey. Dacă media mea de admitere este mai mică decât media de admitere (de anul trecut) a tuturor liceelor din orașul meu, mai există vreo șansă să fiu repartizată la un liceul în faza computerizată?...? (mai mult)
Salut, sunt clasa a 12 a si din pacate trebuie sa dau corigenta la limba romana in data de 10 iulie, dar intrebarea mea e se da oral si scris in aceeasi zi? Deoarece in 12 am bilet de avion si trebuie...? (mai mult)
Buna! Pentru cei din Brașov, am nevoie de ajutor. Maria Baiulescu pe "coafor" intensiv engleza e liceu sau profesionala? Am auzit ca Maria Baiulescu e liceu.
Salut, sa zicem ca intru la Hermes, la un liceu din București si intru pe comert, ce trebuie sa fac sa ma transfer la profilul de economic din acelasi liceu?
Buna ziua! As vrea sa stiu la ce liceu bun din Bucuresti pot intra cu media 9, 37. De preferat ar fi un profil real. Mediile sunt foarte mari anul acesta, iar situatia este destul de dificila.
Am sanse sa intru anul acesta cu media la evaluarea nationala de 9, 37 la liceul Iulia Hașdeu, Bucuresti, profil mate-info? Scad sau cresc mediile?
Eu daca intru la un liceu anume cu media, de ex, 8, ma pot transfera din clasa a 10 a la un liceu care a avut media de admitere mai mare decât a mea in anul in care am intrat a 9 a? Dacă da, cum?...? (mai mult)
Salutare, anul trecut in noiembrie am reusit sa obtin recomandarea celor de la dsp pentru a ma transfera, dar din pacate nu am avut media necesara pentru transfer. Mai este valabila aceasta recomandare...? (mai mult)
Buna! Cine imi poate da informatii despre licee cu internat in BUZAU.
Hei! Am o nelamurire. Urmeaza ca un prieten sa dea la liceu si m- a intrebat de ce profilul servicii este impartit "in doua". Pe acea brosura apare profil servicii cod specializare XYZ, dar sub el apare...? (mai mult)
Buna! Este cineva de aici care este la profilul mate info sau care a fost? Voiam sa stiu care este parere voastra despre acest profil. Ce materii se fac in fiecare an. La ce se da bacul si daca recomandați...? (mai mult)
Cum este la profilul economic?
Îmi doresc ca viitorii mei copii sa crească într- un sistem de învățământ ultra modern gen Dubai, Singapore, New York fără sa aiba acces la manelismul analfabetismul din țară asta inculta...? (mai mult)
Salut! Am o mare nelămurire. Daca dau la aceeasi facultate, la 2 specializari diferite, daca in faza 1 sunt acceptat la una din cele 2, iar la cealalta facultate nu sunt acceptat, in cea de a doua...? (mai mult)
Buna! Ce licee imi recomandați din Constanta cu media 7?
Momentan citesc cartile Medical Medium unde încerc sa inteleg terapiile Naturiste și medicina naturista.Dar as vrea sa va intreb: Cursul de Psihologie sau Terapii Naturiste? Pe care sa îl fac la Institutul...? (mai mult)
Buna! Ați avut joburi când erați studenți? V-ați descurcat și cu mersul la cursuri, și cu muncitul? Mă gândesc dacă de anul viitor sa îmi caut job.
Salut. Când se fac înscrierile la liceu și cum se procedează? Valcea
Dacă vreau sa ma transfer dintr- a 10a la un liceu teoretic, fiind la unul tehnologic din cauza notei, înseamnă ca atunci când voi face transferul o sa fiu iar in a 9- a in loc de a 10- a la acel...? (mai mult)
Pentru cei din Pitesti cls a VIII a: la ce licee vreti sa intrati si de ce?
A incercat cineva paste din orez brun? Inainte sa le fierb erau maro cum e si normal dupa ce le-am fiert ( al dente) s-au cam albit. E normal?
Bună ziua! La corigență trebuie să ai telefonul cu tine?
Am dat EN și am luat 7.67, ideea este că eu vreau la un liceu la care anul trecut ultimul elev a intrat cu 7.89, pot sa îl pun ca prima opțiune nu? Adica voi intra la el?
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
VulpeaDinUmbra întreabă:
AvaaAngie223498 întreabă:
QQelias întreabă:
nemur88 întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Pisici de rasa
Miau mau? Mrrrau!