| calubalan a întrebat:

A inceput goana dupa aur a bancilor centrale. Ce este de facut pentru noi restul, oamenii de rand? Putem spune ca este o situatie similara cu cea de dinainte de razboi? http://twurl.nl/tzuhty

2 răspunsuri:
| calubalan explică:

@lucab
Poate fi intr-adevar o solutie insa pe termen scurt. Insa pe termen lung cu o astfel de atitudine si abordare a problemelor cotidiene omul ar fi ramas si acum in pesteri, sau ar fi ars granele si/sau otarvit fantanile pentru ca "dusmanii" sa moara!

Eu cred ca mai simplu este sa mergem catre problema - BANCILE! Daca am fi mai uniti in ganduri si simtire am "penaliza" activitatea acestora prin NEFOLOSIREA serviciilor si "produselor" lor! O revenire la "troc" ar forta crearea unui nou sistem de valori, eliminarea banilor din sistem, regandirea unui nou mod de evolutie si reglememntare a economiei. Cert este ca actualul mod de viata NU MAI EXISTA! Suntem intr-o agonie ce poate degenera foarte repede intr-un conflict militar mondial...

| lucab a răspuns:

O solutie ar fi sa ne retragem din orase in gospodarii independente din punct de vedere al resurselor,care pot produce un surplus de alimente, bunuri, etc.