| RAY a întrebat:

A incercat cineva sa invete Limba Germana? Cum a fost?
Pana unde ati ajuns?

16 răspunsuri:
| MihaelaDart a răspuns:

Am invatat-o până la modulul B1, am fost nevoită din obligație, chiar dacă nu am nici o atragere după această limbă.

| 1231242 a răspuns:

Am ramas blocat la ihr bin

| RAY explică (pentru 1231242):

Ich bin, repede te-ai blocat

| 1231242 a răspuns (pentru RAY):

Da,asa este

| RaduMihaiRadu a răspuns:

In clasa a 6-a m-am mutat la o alta scoala unde invatam engleza si germana. Am recuperat in acel an si materia din clasa a 5-a.
Pana intr-a 8-a stiam cuvinte, vrebe, declinatii, fraze, dar nu cine stie ce.
In clasa a 9-a, la liceu am ales ca a 2-a limba sa fie germana. Am inceput materia de la 0. Asa am inceput efectiv sa invat. Ce stiam din clasele primare m-au ajutat foarte mult. A 9-a si a 10-a am facut pregatire in particular la germana, pentru ca engleza stiu bine si am vrut sa cunosc si o a 2-a limba. Acum incep clasa a 11-a, am un mic dictionar de cuvinte, vrebe si expresii si stiu gramatica. Un si gur defect am. Nu pot citi si vorbi cu voce tare corect(toate sunetele sa fie la locul lor cu tonalitatea potrivita). Asta se intampla deoarece trebuie efectiv sa merg si sa stau printre nemti vorbitori de limba germana materna.
Alta mica problema e ca limba germana pura se vorbeste in inlfejurimile Berlinului si in cateva orase mari, restul sunt dialecte. Cica un neamt din N nu se intelege la vorbit cu unul din S

| RAY explică (pentru RaduMihaiRadu):

Corect asa e, de exemplu un svab nu se intelege cu un sas

| ASMA14 a răspuns:

Limba germana este foarte grea o inveti doar stand printre nemti si socializand cu el.Am un cumnat care e plecat de 5 ani in Germania si inca nu stie limba decat foarte putin.

| RAY explică (pentru ASMA14):

Dupa 5 ani si inca foarte putin?

| ASMA14 a răspuns (pentru RAY):

Da.probabil nu ii place lui limba.sotia lui e de 2 ani acolo si stie foarte. Trebuie sa te si implici si sa iti dai silinta.a da si sa ai cu cine vorbi ca sa poti invata.

Corect asa e

Tu ai incercat sa o inveti?

| ASMA14 a răspuns (pentru RAY):

Nu am incercat deoarece momentan nu am nevoie de limba asta si nici nu m-am gandit sa plec in Germania.Dar cine stie pe viitor daca e nevoie de ce nu.

| utilizatorcim a răspuns:

Nu poti sa inveti fara un profesor.
E destul de grea, dar dacă ai o bază bunicică la engleză o să-ți fie mai ușor. Se aseamănă puțin.

| RAY explică (pentru utilizatorcim):

Daca te implici o poti, mai greu dar poti

| utilizatorcim a răspuns (pentru RAY):

Se poate. Depinde și de persoană pentru ă nu toată lumea are înclinație spre limbile străine. Eu sunt binișor, dar am avut colegi care după 4 ani de engleză în nu știau să citească bine (și era printre premianți fata respectiva laughing )

| RAY explică (pentru utilizatorcim):

Eu unu am invatat limba engleza fara ca sa fac vreun curs, trebuie sa te implici activ, nu sa fi pasiv