Acele probe de admitere (scrise dar și sportive) se dau atât la taxă cât și la buget, sunt aceleași probe și pentru cei care termină un colegiu militar, cât și pentru cei care vin de la licee/colegii civile. Într-adevăr, bătaia pe locurile cu taxă este mai mică decât cele de la buget, dar nu trebuiesc neglijate în niciun fel probele.
Cei care au urmat un liceu militar au locuri speciale, rezervate de către academie, care de cele mai multe ori sunt mai puține decât locurile pentru civili, deci ăsta e un lucru bun.
Cât despre matematică, la o academie militară, fie ea forțele terestre, aeriene, navale, vorbim deja de matematică M1-M2 și fizică spre aprofundare, chiar și la școlile militare (poate aici nu e aceeași dificultate a subiectelor).
Nu știu la ce te referi prin ofițer naval care nu merge pe mare. Dacă preferi uscatul, te duci la forțele terestre, deși mă îndoiesc că acolo nu dai de apă. Nu trebuie să știi să înoți. Au un program de instruire specific.
Cât despre profilul pe care l-ai urmat, e mai recomandat să urmezi o academie/școală de poliție. Totuși, un sfat prietenesc: dacă ești pasionat de armată, pregătește-te. Ai timp dacă lucrezi de acum, în fiecare zi cel puțin 3-4 ore.
La engleză nu văd să întâmpini vreo dificultate. Fizica se bazează pe formule, și tehnica calcului o dobândești învățând la mate.