blonda_suprema
| blonda_suprema a întrebat:

Aceasta nu este o intrebare. Este un sfat util pentru aceia care nu stiu si vor sa afle. Daca mai poate cineva sa mai adauge ceva la lista de mai jos e binevenit orice sfat.
-Daca mancarea este, din greseala, foarte sarata, curata un cartof, taie-l felii si introdu-l apoi in cratita. Dupa fierbere se indeparteaza, dupa ce a absorbit tot surplusul de sare.- Cartofii care se fierb in coaja nu vor mai crapa daca in apa se pun 2 linguri de otet.-Cea mai bună friptură se obţine dacă, înainte de introducerea în cuptor, freci bine carnea cu suc de lamâie. Friptura iese crocantă şi nu se lipeşte de fundul tăvii. -Frisca dobandeste un gust deosebit si ramane mult timp tare, daca este batuta cu sirop de zahar.-Gustul amar al castravetilor se pierde daca dupa ce ii curatati de coaja ii lasati un sfert de ora in lapte cu zahar.-Sosul de rosii va avea un gust deosebit, daca dupa ce incepe sa fiarba ii adaugati o jumatate de lingurita de zahar.-Inainte de a pune fructele in congelator presarati-le cu zahar. Dupa dezghetare isi pastreaza culoarea.-Carnatii se rumenesc frumos pe gratar daca sunt presarati cu putin zahar.-Sticlele si borcanele nu se vor crapa atunci cand turnati in ele lichide fierbinti, daca asezati sub ele lame de cutit. -Paharele puse unul intr-altul care s-au intepenit, nu trebuiesc fortate, pentru a nu se crapa, mai simplu turnati in paharul din interior apa rece, iar paharul din exterior asezati-l intr-un vas cu apa calda(nu fierbinte).-Bulionul ramas in cutie se pastreaza mai bine daca este transferat intr-un pahar, acoperind bulionul cu un strat subtire de ulei.-Produsele lactate nu se pastreaza la lumina, deoarece aceasta favorizeaza distrugerea vitaminei B2. -Pentru ca pestele sa se poata curate mult mai usor de solzi, se tine inainte timp de 10 min intr-un vas cu apa calduta.
-Mancarurile nu se reincalzesc direct la foc, ci pe un vas cu abur, caci altfel pierd din substantele nutritive, mai ales vitaminele. -Cand bateti carnea, blatul de lemn trebuie udat inainte.

Răspuns Câştigător
.Mr.Mike.
| .Mr.Mike. a răspuns:

Blonda, am si eu un sfat care mi l-a spus mama-ca sa nu mai miroasa aerul care iese din aspirator trebuiesc spala-te periodic filtrele si in special saculse goleste bine de praf si se baga in masina de spalat, iar de abia dupa aceea sa da cu putin parfum pe filtre si se porneste.
Tot mama mai zice-Ca din carnea pe care o batem sa nu sara apa sau sange pe pereti sau pe noi punem putin folie de plastic pe carne si o batem fara probleme.
Sunt multe sfaturi de dat... dar ar trebui o sectiune speciala de genul ''Sfaturi Utile''.
O initiativa deosebita.Bravo! mihai

4 răspunsuri:
blonda_suprema
| blonda_suprema explică:

- Merele împrumută mirosul alimentelor aflate în vecinătate, de aceea e bine să fie ţinute într-un coş separat.- Mierea nu se mai lipeşte de lingură dacă aceasta se înmoaie, înainte de întrebuinţare, în untdelemn.- Muştarul nu se mai usucă dacă deasupra se presară puţină sare.- Ouăle pot fi păstrate un timp mai îndelungat dacă sunt unse cu albuş. Cu un albuş se ung circa 80 de ouă.- Laptele acru se prepară uşor, din lapte crud, în care se adaugă o linguriţă de suc de lămâie.
- Laptele se poate închega şi cu flori uscate de sânziene. Laptele acru devine mult mai gustos dacă se adaugă puţină apă minerală.- Laptele praf amestecat cu puţină sare, înainte de a fi dizolvat în apă fiartă, va avea gustul laptelui proaspăt muls. - Toate preparatele cu spumă de albuş se coc astfel: primele cinci minute la foc mic, apoi la foc mare.- Dacă pregătiţi o prăjitură cu fructe, coaceţi mai întâi cinci minute aluatul presărat cu puţină făină şi zahăr. Scoateţi apoi tava şi puneţi repede fructele.- Dacă trebuie să frecaţi zahăr cu unt, operaţia va reuşi dacă veţi pune şi două-trei linguri de lapte dulce clocotit.- Preparatele în care folosiţi orez vor fi mai gustoase dacă acesta va fi fiert separat.- Pătrunjelul verde va fi mai aromat dacă înainte de a-l toca îl veţi spăla cu apă fierbinte.- Pentru a fi mai uşor digerabile, ceapa şi usturoiul se fierb un minut în apă clocotită, apoi se folosesc la diferite preparate.- Când pregătiţi omletă, puneţi în castronul în care bateţi ouăle două-trei cuburi mici de unt şi preparatul va fi mai pufos.
- Când pregătiţi o salată (verde, de roşii sau de cartofi) puneţi în ordine: sarea, piperul, oţetul. Abia după câteva minute se adaugă uleiul, altfel sarea rămâne nedizolvată.- Dacă nu aţi luat spuma din supa de carne, daţi vasul deoparte şi puneţi un albuş de ou nebătut. Acesta va coagula resturile de spumă, limpezind supa.- Înainte de a pregăti o budincă din orez, tăiţei sau griş, „îmbrăcaţi" complet cu zahăr caramelizat interiorul vasului.- Pudraţi cu făină cuburile mici de rahat sau stafidele pe care le veţi folosi într-un aluat de chec şi acestea se vor păstra repartizate egal în toată compoziţia.

| nicky a răspuns:

Ouale se testeaza daca sunt stricate punandu-le intr-un vas cu apa, daca se ridica la suprafata inseamna ca nu sunt bune de consumat.

mira
| mira a răspuns:

Bravo, blonda_suprema.Ai avut o initiativa foarte buna. Mira

blonda_suprema
| blonda_suprema explică:

Multumesc Mira.
Ca sa nu mai miroasa aspiratorul cand dati cu el si totodata sa se inprospateze aerul, se pun cateva picaturi de ulei parfumat pe filtrul aspiratorului si apoi se porneste.