| RKBlue a întrebat:

Acest mesaj a fost primit de Petronela Rotar de la o romanca stabilita in strainatate. Spre rusinea mea nu am mai intrat pe contul ei de Facebook de o perioada de timp, insa cred ca vi se va parea interesanta...

"Eu sunt plecată din țara de mulți ani, am un băiat de 17 și o fetiță de 11 ani. Educația sexuală a început la școală în clasa a 3 -a. O or[ pe semestru. Pe urmă în a 4 a, săptămânal. Nu m-a întrebat nimeni dacă eu ca părinte sunt de acord sau nu și a fost în ordine și bine așa. O prietenă de a mea este profesoară de biologie la un liceu, are 34 de ani La ora de educație sexuală s-a oferit să vorbească despre cum a fost la ea „prima oară", ce nu a fost bine și ce și-ar fi dorit, ce a simțit. Erau doar băieți în clasa, și băiatul meu printre ei, să vezi pe urmă când a venit la noi la cafea, ce fain a fost. Dacă făcea așa ceva în România, părinții aruncau cu pietre după ea. Săptămâna trecută am fost la pediatru, doctorița mi-a explicat cum și ce trebuie să fac când fetița mea va avea menstruație. Cu ea a vorbit separat. Ea era pregătită de mine deja, dar de la doctor a ieșit cu zâmbetul pe buze și foarte mândră. Am primit cadou o gentuță cu perle cu toate cele necesare în ea, pentru ziua cea mare, plus o cărticică în care scria printre altele: „Înfloresc, mi-e bine, am grijă de mine. Da, și o brățară cu un trandafir. Am fost cea mai fericită să o văd așa liniștită și mândră. Săptămâna viitoare mergem la ginecolog, doar așa să vadă că e ceva normal și nu se întâmplă nimic rău. Îmi amintesc cum a fost la mine. Aveam 12 ani, o zi groaznică, cu dureri și frică. Nu știam ce mi se întâmplă și mama m-a criticat în loc să mă ajute. „Taci, și nu te văita, culcă-te și îți trece. Vezi să nu zici la nimeni că o să râdă de tine." Ditamai bucată de vată, de abia puteam umbla. Eu sunt mândră că m-am născut în România și nu am fugit din țară pentru o viață mai bun, așa a fost să fie, dar când văd ce comentarii lasă unii părinți și adolescenți mă bucur că trăiesc în Germania. Dureros e că există doar un pumn de oameni că tine. Îți mulțumesc pentru cărți și pentru ajutor."

Pe contul doamnei Petronela Rotar sunt multe discutii foarte faine, linkuri catre carti si chiar meme-uri (normallaughing
Multe persoane homofobe, misoginiste, care urasc feministele ar putea sa invete ceva...Desigur, fara sa perturbe atmosfera destul de linistita(in general) cu ideile lor de caverna...

Stiu ca nu e intrebare, asa ca adaug una la final, sa fie toata lumea multumita:
Ce motive puteti gasi pentru a nu introduce o materie care nu poate face decat bine?

6 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Ce educatie sexuala sa faci intr-un sistem de invatamant in care, multi tineri care termina gimnaziul nu stiu sa foloseasca in practica aparate de masura de baza: ceas cu aratatoare, metrul, cantarul cu 2 brate etc?
Problema este ca, nici multi dintre care termina Bac-ul sau chiar facultatea nu cunosc asemenea lucruri elementare! Deasupra, jumatate din absolventii de facultate sunt analfabeti functionali. crying

Răspuns utilizator avertizat
suntserios
| suntserios a răspuns:

Biserica nu vrea oameni educați. E mai greu sa ii tii in frâu.

| mastadont a răspuns:

Chiar nu îmi imaginez. Bine că facem religie la greu însă când vine vorba de a ne educa în legătură cu sexualitatea, un instinct primar și o nevoie biologică pe care toți o simțim, rămânem la coadă. Cred că, în mare măsură, are legătură cu mentalitatea poporului român și cu modul în care este tratată femeia în societate. La noi e aproape ca la indieni, e rușine să vorbești despre menstruație iar familiile sunt așa de tradiționaliste încât preferă ca proprii copii să învețe singuri în loc să le explice cum stă treaba. De ce? „Pentru că nu se cade și cum să vorbesc eu așa ceva cu copilu meu că-i mic săracu și nu știe el ce-i aia sex. Las c-o învăța el când o fi mare că așa am învățat și eu."

| Panamax a răspuns:

La noi se fac ore de religie ortodoxa pana in clasa a 12-a iar cei 8000 de profesori de religie sunt platiti din bugetul de stat.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Alo, nu ai voie sa faci publice date personale precum nume si prenume