Ce educatie sexuala sa faci intr-un sistem de invatamant in care, multi tineri care termina gimnaziul nu stiu sa foloseasca in practica aparate de masura de baza: ceas cu aratatoare, metrul, cantarul cu 2 brate etc?
Problema este ca, nici multi dintre care termina Bac-ul sau chiar facultatea nu cunosc asemenea lucruri elementare! Deasupra, jumatate din absolventii de facultate sunt analfabeti functionali.
Chiar nu îmi imaginez. Bine că facem religie la greu însă când vine vorba de a ne educa în legătură cu sexualitatea, un instinct primar și o nevoie biologică pe care toți o simțim, rămânem la coadă. Cred că, în mare măsură, are legătură cu mentalitatea poporului român și cu modul în care este tratată femeia în societate. La noi e aproape ca la indieni, e rușine să vorbești despre menstruație iar familiile sunt așa de tradiționaliste încât preferă ca proprii copii să învețe singuri în loc să le explice cum stă treaba. De ce? „Pentru că nu se cade și cum să vorbesc eu așa ceva cu copilu meu că-i mic săracu și nu știe el ce-i aia sex. Las c-o învăța el când o fi mare că așa am învățat și eu."
La noi se fac ore de religie ortodoxa pana in clasa a 12-a iar cei 8000 de profesori de religie sunt platiti din bugetul de stat.
MaryMaria333 întreabă: