| TheCostumeCat a întrebat:

Ahoi,TPU! Am o mica dilema! Sunt pe clasa a IX-a, profil mate-info.In examen am luat 8.9 la romana si 9 la mate, dar niciodata nu mi-a placut matematica, ci romana.Am ajuns la liceu,iar acum romana,logica,istoria sunt materiile mele favorite,le iubesc,dar in schimb matematica, fizica, chimia le dispretuiesc.M-am gandit si m-am razgandit... vreau sa ma mut la filologie si sa ma fac profesor de romana.Ce pare aveti? Merita sa risc? Merita sa fac aceasta schimbare?

Răspuns Câştigător
| GreenEyesRedLips a răspuns:

Bună seara! Felicitări pentru rezultate.Trebuie să te gândești foarte bine și la viitor,poate acum iti dorești foarte mult asta dar e posibil să iți schimbi părerea. Cum te vezi tu,in viitor,ca profesor? Crezi că vei fii implinit,mulțumit de tine,de meseria ta,de banii pe care îi primești din această profesie? Te vei dedica acestei materii,vei face elevii să inteleagă,vei rezista cu ei? Mai este și varianta legată de faptul că nu are rost să practici ceva care nu iți place,să o faci din obligație, sau la sfârșitul anului să te gândești că trebuia să te transferi sau te tot gandești ce să faci. Dacă te muți la filo, nu e mare problemă, pentru că și dacă iti va dispărea dorința de a te face profesor de română, poți merge și la alte facultăți.Și eu am terminat folologia și acum sunt la Drept.M-am transferat in clasa 11-a de la Stiinte ale Naturii pe acelasi motiv, nu îmi plăceau materiile, mi se păreau si incă mi se par interesante dar nu incât să imi fac o carieră pe baza lor.Nu am regretat si nici nu regret că am făcut acel pas, mă bucur foarte mult că am ajuns unde sunt acum. Dacă tu simți că vrei neapărat o schimbare, fă-o! Mult succes.Bye,bye!

5 răspunsuri:
| T0T a răspuns:

Nu riști, nu câștigi. Așa se trăiește viața într-un mod palpitant. Dar pe de altă parte profilul real îți va da mereu mai multe posibilități deci trebuie să știi destul de bine ce îți place și ce vrei, să nu regreți după. Baftă.

| AC4S4 a răspuns:

Wow, doar ce ai intrat in clasa a IXa, asteapta. Crezi ca tuturor de la mate-info trebuie sa le placa materiile astea? Sau tuturor de la filologie sa le placa literatura? Eu cred ca daca nu-ti place nici matematica,nici informatica (*nici fizica*),sa te muti. Daca iti place doar una din ele,este ok. La chimie este foarte usor daca esti atent la ore,la mate doar sa-ti faci mereu temele si vei fi pregatit chiar si la un test surpriza,la fizica la fel.

Daca iti place romana, istoria du-te la filologie, daca iti place logica, du-te la stiinte sociale. Poti sa mergi la filologie si sa continui cu facultatea de litere, dar apoi sa nu te plangi de salariu cum o fac totihappy. Sau cum fac altii, ca ajung la filologie in clasa a XIIa si isi dau seama ca vor la medicina dar ei nu au mai facut biologie si chimie de un an...

Nu e nici un risc, daca esti sigur ca nu vrei sa dai la ceva facultate de stiinte, atunci muta-te. Pentru ca daca te muti la filologie, vei avea mult de invatat ca sa reusesti sa intri la o facultate de stiinte.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu merita, termina la profilul real daca ai sansa, eu m-am mutat in clasa a 12-a de la real la uman, pentru ca nu luam bacul la mate nici cu toata pregatirea din lume, iar acum regret. Esti clasa a 9-a abia, o sa te tot razgandesti pana in a 12-a ce facultate vrei sa faci, mai bine mergi la un profil care sa te ajute, adica sa ai de unde alege in viitor. Umanul nu e de viitor.

| Dugalle a răspuns:

Uite, eu imi exprim parerea, poti tine cont de ea sau nu.

Si mie mi-au placut si imi plac stiintele umane asa ca am terminat clasa a 12 a la uman si m-am gandit ce vreau sa fac cu viata mea, ce facultate sa aleg?

Am dat la calculatoare si filosofie. Am intrat la ambele si trebuia sa aleg una.

Am ales calculatoarele pentru ca din filosofie nu se castiga. Nu se cauta filosofi asa ca am ales automatica si calculatoarele pentru ca pana la urma, indiferent de ceea ce ne place sau nu la final trebuie cu totii sa raspundem la aceeasi intrebare : de pe ce o sa imi castig existenta? Si " o sa fiu multumit cu salariul respectiv? ".

Tu decizi, liceul e mai mult pentru dezvoltare personala si nu neaparat de cariera.

Am ajuns la automatica la mine in oras pentru ca la vremea aceea era singura facultate ce nu cerea bac la mate.

| Dugalle a răspuns (pentru Dugalle):

Am uitat sa mai zic ceva " Merita sa risc? Merita sa fac aceasta schimbare? "

La mine schimbarea a venit cu un castig ( ce se va materializa in viitor ) dar si un pret. O sa ajung inginer automatist ceea ce inseamna ca o sa fiu foarte bine platit dar la sfarsitul fiecarei zi de munca o sa stau si o sa analizez cat de nefericit o sa ma faca viitorul meu loc de munca.

In viata mereu risti si totul vine cu un cost, mai mult sau mai putin vizibil.