Salut, cauta un profesor sa te mediteze! Doar asa ai sa reusesti.
Multumesc.
Nu, nu esti dat cu un an inapoi. Dar, la liceul militar va trebui sa dai admitere serioasa. Astfel vei pierde acel an facut in Italia. Observ ca nu scrii prea corect. Va trebui sa lucrezi intens cu o profesoara dar care provine din Romania. Succes!
Multumesc. Da stiu ca nu scriu prea bine...de acea sunt foarte ingrijorat.
Crede-ma cu un profesor meditator ai sa reusesti si sa citesti multe carti + carti de gramatica
Daca vrei sa te axezi numai pe lb. romana, presupunind ca la matematica excelezi, inca mai ai timp sa te pregatesti. Dar, intens si serios. Mai ales ca, la Cimpulung, fiind in Moldova, se vorbeste mai corect romaneste decit in alte zone ale tarii si, implicit profesorii sint mai severi. Vorbind ei corect, observa usor greselile. Si cum concurenta e mare...
Inca o data, succes!
Multumesc! Da, ai dreptate la faptul ca la Campulung se vorbeste mai bine : am un verisor care e de acolo si vorbeste foarte bine romaneste!
Cartile stiu sa le citesc pe toate, dar scrisul este problema, asa si asa, pentru ca regulile de baza le stiu (poate liniutele nu prea le-am inteles bine inca). Stiu unde se pune a si i (cu caciulita si fara), analiza gramaticala si logica nu le stiu...aia este problema...adica sincer sa va spun nici nu stiu daca este dar cred ca este daca nu ma insel (dupa cum vedeti nu prea stiu, de acea sunt ingrijorat).
Scuze, am gresit, am auzit ca sunt dat cu un an in urma.
Eh, zvonuri, sint multe. Dar, cum ti-am spus, daca trebuie sa dai din nou examenul de admitere (si la liceul militar, eu stiu ca trebuie, nu se fac transferuri), atunci pierzi anul facut in Italia. Dar, tot e bine sa-l faci. Inveti ceva in acest timp si iti va fi mai usor cind revii in tara.
Mi-am amintit si iti dau un link: http://www.avocatnet.ro/......omana.html
Sint (un plus usor pentru tine) explicatii la exprimarile gresite si cum este corect. Distreaza-te si invata citindu-le.