| asdfghjklș a întrebat:

Am 13 ani si imi place mult sa citesc.
Ce carti imi recomandati?big grin

Răspuns Câştigător
| Sill a răspuns:

Depinde, am tot 13 ani si imi place la fel de mult(poate chiar mai mult)sa citesc dar aici e o problema:nu ne-ai impartasit genul tau preferat asa ca o sa fac altfel:
western:Winnetou, si cam tot ce e scris de Karl May, chiar si cele cu actiunea plasata in Orientul mijlociu, te prind repede
SF versiunea standard(cu actiuna in viitor):cartile starcraft, daca esti baiat si esti mai "tare" de inger incearca Cap-de-Mort de David Gunn(n-are nicio treaba cu harry potter, m-tii carpatii etc.)
Sf versiunea revizuita(cu actiunea intr-un univers paralel sau in trecut):Cronicile Wardstone de Joseph Delaney(aka Cartile Vraciului), Warcraft, stapanul inelelor etc.
istorie:fratii jderi de mihail sadoveanu
diverse:decameronul.cuore,harry potter, cartea timpului(is 3)
Cam astea le-am citit in ultimele luni(citeam mai multe da cu scoala, laptopul si bascketul...pl)

15 răspunsuri:
| bilushca a răspuns:

Hm.cartile care mi au placut foarte foarte mult au fost:
1.pe aripile vantului (1 si 2)o super carte ti o recomand cu incredere
2.copii capitanului grant(1 si 2) e o carte foarte frumoasa
3. contele de monte-cristo(tot 1 si 2) e superba carte e ceva gen mai complicata actiunea dar o sa iti placa cu siguranta
5. o 1000 si una de nopti
6. cartile goosebumps( sunt scumpe cartilea astea dar sunt foarte tari costa cam 200 de mii cartea sia re cam 120 de pg dar sunt mici povestioare comico-horror foarte tari.pe net le gasesti mai ieftine)
si mai sunt o groaza de carti dar care ma dor mainile sa mai tastezlaughing. succes!

| zxcvb a răspuns:

Unele care sa fie interesante care sa aiba ceva interesant

| emilia a răspuns:

Din propria mea experienta iti pot recomanda cartea "Jar" de Liviu Rebreanu sau "Padureanca" de Ioan Slavici.
Din literatura universala poti citi de Theodore Dreiser : Jane Eyre sau de Margaret Mitchell "Pe aripile vintului " ori de Lev Tolstoi "Anna Karenina ".
De asemenea poti lectura "Singur pe lume " de Hector Malot.
Mult succes si lectura placuta *!
Astept funda!

| Th3eo a răspuns:

Twilight, academia vampirilor, vampirii sudului, jurnalele vampirilor, casa noptii, tristeti de sucub.

Sper ca te-am ajutatbig grin

| Libelle a răspuns:

Eu m-am apucat sa citesc Romanul adolescentului miop de Mircea Eliade...

| DennyxD a răspuns:

Sirena din camera 11, Legendele Olimpului, Padureanca, Cum sa fii fericita chiar daca nu esti perfecta, Lumea fetelor, Academia Printeselor, Amy pleaca in luna de miere, Julieta, Insula iubirii, Recreatia mare, Spioana din Spania etc.
fundita pls:*

| Genesis29 a răspuns:

Si eu am tot 13 ani si mie mi-a deschis pasiunea pentru citit Harry Potter si acum nu mai pot opri. Prima carte am citit-o in 2 zile LA MARE in Mamaia. Deci in vara aceea (acum 2 ani) am citit primele 4 carti. Ti le recomand cu mare placere.

| asdfghjklș explică:

@Sill imi plac cartile cu mai multa actiune si mai putina descriere si care sa ma captiveze. Puteti sa-mi recomandati si carti mai greoaie pentru ca le inteleg.Mersi de raspunsuri

| Flori a răspuns:

Lia, iti recomand cu caldura seria "Cireșarii " de Constantin Chiriță. Seria are 5 volume(Cavalerii florii de cireș; Castelul fetei în alb; Roata norocului; Aripi de zăpadă; Drum bun, Cireșari)...Citeste-le si te asigur ca le vei citi inca o data si inca o data!
Poti citi si:
*"Singur pe lume", de Hector Malot
*"Laleaua neagra", de Alexandre Dumas
*"Moby Dick", de Herman Melville

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Calibrul 22
O fac zob

| Sill a răspuns:

@Lia pai tot te ti-am sugerat este echivalentul unei doze de adrenalina obtinuta de la o tura de sarituri cu coarda. Cel putin Cartile Vraciului sunt pline de actiune si mister si nu sunt chiar usoare

| Mitchi a răspuns:

Twilight, New Moon, Eclipse si Breaking Dawn-Stephenie Meyer(pot spunec ca sunt cartile mele preferate. Le-as citi si de 10 ori).
Stapanul Inelelor-3 parti-J.R.R.Tolkien
Fascinatie, Obsesie, Eternitate, Crepusculul-Melissa Marr

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da citeste mai bine scoala derbedeilor jules verne karl may lecturile copilariei cls. 6-7 la biblioteca nu prea sunt altele mai super ca si astea doare US-iu are si alte tari da si goosebumps sunt bune peripetiile vraciului citeste-le mai sunt si altele familia puhoi si alte benzi desenate daca vrei sa citesti o gramada de chestii faine pentru. varsta ta invata engleza absolut toate cuvintele la perfectie si o sa ai ce alege

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da citeste mai bine scoala derbedeilor jules verne karl may lecturile copilariei cls. 6-7 la biblioteca nu prea sunt altele mai super ca si astea doare US-iu are si alte tari da si goosebumps sunt bune peripetiile vraciului citeste-le mai sunt si altele familia puhoi si alte benzi desenate daca vrei sa citesti o gramada de chestii faine pentru. varsta ta invata engleza absolut toate cuvintele la perfectie si o sa ai ce alege am si eu 13 si-mi plac la nebunie...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Seria goosebumps

Întrebări similare