| osimplaadolescenta a întrebat:

Am 14 ani si gandesc destul de bine si matur. Credeti ca as putea sa inteleg " Mandrie si prejudecata "?

Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Cu siguranta. Eu am citit-o pe la 11 ani cand nu eram deloc mai matura decat orice persoana de 11 ani. Nu am avut nici o problema de intelegere

8 răspunsuri:
| corolav a răspuns:

În primul rînd se impune a te familiariza cu viața Angliei (istorie, geografie, societate, obiceiuri) în prima jumătate a secolului al XIX-lea.
Altcumva nu e chiar atît de ușor a pătrunde ( citind te alături spiritual personajelor cărții) în narațiunea subiectului pe care ți-l propune o carte și în special cărțile unor scriitori precum Jane Austen, Charles Dickens,
Charlote sau Emily Brontë, Henry Fielding, Jonathan Swift, Tobias Smolett, Daniel Defoe, ( citîndu-i pe englezi) sau și pe alți ai lor contemporani ( sau aproape contemporani) din Franța, Italia, Germania, Rusia, Polonia, Spania.

| AFR81 a răspuns:

Nu este o carte foarte complicata, cu siguranta la 14 ani o poti intelege.

floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Da, citește-o.
Totuși, de ce ai pus punctul acela, în interiorul cuvântului "credeți"? Cuvântul nu se desparte prin cratimă, niciodată. În cazul acesta, "ți" nu e pronume.

| T0T a răspuns:

Citește-o ca să îți dai seama dacă o înțelegi sau nu.

| minrest a răspuns:

Da, ar fi chiar o lectura foarte buna pentru tine. Sa tii cont de faptul ca actiunea se desfasoara in alta societate decat cea in care traim noi (Anglia, inceputul secolului al 19-lea). Succes.

| OoBunnyoO a răspuns:

Da, nu este o carte extrem de complexa, deci poti sa o citesti fara griji.

| Cameliapantiru a răspuns:

Da, cu siguranta.
Si eu am citit-o pentru prima data pe la 14-15 ani, am inteles-o, mi-a placut mult si apoi, in decurs de 2-3 luni am citit toate, absolut toate romanele scrise de Jane Austen, A fost una dintre scriitoarele preferate ale adolescentei mele, cartile sale mi-au ajuns la inima si m-au fascinate, ani la rand.
Ti le recomand calduros si tie!
Lectura placuta si o zi faina!

| SebylVane1890 a răspuns:

Eu am citit-o la 13 si am inteles-o mult mai bine decat multe prietene de 17-18.Si iti spun asta sigur, pentru ca am dat cursuri din ea.
Varsta nu conteaza aproape deloc cand citesti ceva, conteaza doar felul tau de a gandi.Iar asta trebuie sa evaluezi tu, nu varsta ta.
Poti citi orice atat timp cat o faci cu sufletul.El cu siguranta daca este bagat in momentul lecturii iti va ajuta creierul sa o inteleaga.
Jane Austen e foarte buna si merita cu adevarat sa ii citesti si restul romanelor.Nu o sa iti para rau happy
Lectura placuta!