Poti intra la facultatea de medicina daca faci orice profil de liceu, insa iti va fi extrem de greu sa faci facultatea daca nu stii matematica macar de nivelul bacului, fiindca ai nevoie de tipul de gandire logica pe care numai matematica si fizica ti-l formeaza. In plus, daca lucrurile nu se schimba (si nu par a se schimba curand), SUA nu recunoaste diplomele de medici din Romania si acolo, ca sa practici, va trebui sa dai niste examene si sa reiei o parte din facultate, nu este deloc logic sa faci facultatea in Romania daca vrei sa practici in SUA.
M-am gandit si sa fac facultatea acolo, dar neavand niciun venit acolo imi va fi cam greu...aici ma mai sustin parintii din punct de vedere financiar.Uf...dar daca as face-o in Anglia? Ma gandesc ca e mai aproape de casa.
Trebuie sa te interesezi exact in SUA ce facultati sunt recunoscute, e probabil ca o facultate serioasa din Anglia sa fie recunoscuta acolo. Dar la o facultate de medicina serioasa din Anglia nu te va accepta daca termini liceul la filologie, va trebui sa faci un profil de stiintele naturii si sa ai note foarte bune (in general cer medie peste 9, 50 in timpul liceului si peste 9, 60 la bac)
Am vorbit cu parintii si o sa merg la un liceu de stiinte ale naturii...
Am gasit si facultatile din Romania care sunt recunoscute in California
"Lucian Blaga" University Faculty of Medicine "Victor Papilian"
Faculty of Medicine in Craiova
Institute of Medicine and Pharmacy in Bucharest
Institute of Medicine and Pharmacy in Iasi AKA Grigore T. Popa
Institute of Medicine and Pharmacy in Tirgu-Mures
Ovidius University of Constanta Faculty of Medicinenstitute of Medicine in Timisoara
University of Medicine and Pharmacy 'Carol Davila'
University of Medicine and Pharmacy in Timisoara
University of Medicine and Pharmacy 'Iuliu Hatieganu'
University of Medicine and Pharmacy Tîrgu Mureş Faculty of Medicine (Romanian and Hungarian languages only)
University of Medicine and Pharmacy Victor Babes
University of Oradea Faculty of Medicine
Sunt recunoscute in sensul ca iti permit sa dai step-urile (adica 3 examene foarte dificile din materia din anii de facultate), nu in sensul ca te lasa sa practici. In principiu, poti da un step pe an, dar tot vor fi 3 ani in care va trebui sa te intretii cumva din altceva in timp ce inveti. Astea sunt informatii certe, eu sunt medic si mai multi colegi de-ai mei, de diferite varste au plecat sau au incercat sa plece in SUA. O colega mai tanara a incercat chiar anul trecut. Este absolventa Facultatii de Medicina Bucuresti, s-a inscris la primul step, nu l-a promovat (este numai fizica, chimie si anatomie si este foarte dificil, mai ales ca la noi astea se fac in primii doi ani si la un nivel mult mult mai simplu) si acum se gandeste daca sa mai incerece o data sau sa revina in Romania si sa dea rezidentiatul (a terminat facultatea in 2012 si de atunci s-a tot pregatit pentru stepul 1)
De la filologie este imposibil (sau aproape imposibil) ca sa poti intra la medicina. In al doilea rand, eventual are salariul ala pe un an de zile. Tu ai vazut cat inseamna 15000 $? Este extraordinar de mult (mai ales lunar).
Nu,salariul este pe luna.Pe an este in jur de 200000.Asta e salariul mediu Ce ar putea cineva sa faca in America cu 15000 pe an? NIMIC!
WTF? Asta este cu mult peste salariul lui Bill Gates... Salariul maxim al unui doctor, in 2010 (inainte de criza) era: 165, 00 / an. Omule, cand mai scoti cifre, incearca sa te informezi.
165, 000/an.