Salut! Eu una, ca sa invat la matematica pentru examenul de peste 3 saptamani (heh, tot a 8a si eu) am cautat culegerile din clasa a 7a si a 8a si fac exercitiile din ele (da, la rand, toate exercitiile). Poti incerca si tu asta. (desi te sfatuiesc sa incepi cu lucrurile la care nu te descurci (geometrie / algebra)) Nu e obligatoriu sa si scrii rezolvarea, important e sa faci desenul si sa o poti spune oral. (doar o povestesti, astfel iti ia mai putin timp. La algebra nu prea merge insa) Mai poti citi si manualele 5-8 de pe site-ul edu. Dar in general ti-as recomanda sa faci problemele din culegerile 7 - 8 (clasele cu cea mai importanta materie la matematica din gimnaziu), astfel te obisnuiesti atat cu lucratul mult timp la matematica si cu mentinerea atentiei (nu cred ca, la momentul actual, esti genul care sa nu ramana cu zero interes / atentie dupa prima ora si jumatate...). Important este ca, dupa aceste 3 saptamani, sa poti spune ca ai luat mai mult (chiar si cu 0, 05) decat ai fi luat stand degeaba. Chiar daca nu esti multumit de rezultat, dupa un an te poti transfera unde iti doresti. Succes la examene si sper sa fii repartizat in clasa potrivita tie!
Intr-adevar, sfatul de mai sus este singurul ajutator: inveti zi si noapte pentru urmatoarele 3 saptamani, pana la examen.
Uiti de existenta internetului, a prietenilor si site-urilor de socializare, inchizi telefonul si pui mana serios pe creion si rezolvi exercitiis i probleme la matematica, 10-12 ore pe zi.
Ar fi frumos de aș putea să lucrez așa mult dar încerc din răsputeri
Si de ce nu ai putea? Ca doar parinti iti asigura casa, masa si tot ce ai nevoie, tu terbuind doar sa stai in casa cu nasul in carte. Pauza de 15 min la fiecare 2 ore, pentru toaleta sau ciugulit ceva.
Cand eram in sesiune la facultate asa trageam, cate 10-14 ore pe zi, nu doar eu, toti studentii, trebuie doars a-ti doresti sa iei acel examen si restul vine de la sine.
Nu uita sa elimini toate electronicele din camera unde inveti, teelfonul se inchide ca sa nu sune si sa nu te deranjeze. Iti anunti toti prietenii sa te lase in pace pana dupa examen si te apuci serios de invatat.
Eu iti doresc SUCCES!
Ideea este că eu nu prea m-am omorât cu învățatul, m-am axat pe alte chestii care mi-au plăcut mai mult în timpul școlii și de asta îmi e mai greu să învăț. Că nu e ca și cum aș fi făcut-o zilnic . Oricum am să reușesc să învăț. Până la urmă cât mai sunt 2 săptămâni
Va trebuii sa te straduiesti sa inveti daca vei putea.
Pentru mine toata scoala a fost un adevarat dusman, si cea mai cea, a fost matematica.
Am luat 4 la examenul de clasa a 8-a, si media mea totala de admitere la un liceu nu a fost mare, dar poti ajunge la un liceu "mai slab" la filologie, si daca va fi totul ok, si vei avea note bune, te vei putea transfera la un liceu mai bun, tot la filologie.
Depinde cat de bun trebuie sa fie o persoana ca sa fie apreciat de un intelectual ca tine, dar cu siguranta nu sunt mai proasta decat tine, care ai venit cu aceasta intrebare si jignire
Acum ca m-am uitat si la poza ta de profil...Nici nu e nevoie sa mai imi irosesc din timp pentru un grozav ca tine!