| MihaiVirtuosul a întrebat:

Am 15 ani, stiu ca multi ar spune ca sunt la inceputul liceului si ca nu ar trebui sa ma stresez in legatura cu bacalaureatul, as fi de acord cu ei din acest punct de vedere daca as vrea sa obtin o nota de "masa"(8-9),dar in sinea mea nu pot accepta asa ceva(sa fiu ca restul colegilor mei, vreau sa frapez atat profesorii cat si colegii mei), intotdeauna in interiorul meu a fost o dorinta persistenta de a-i eclipsa pe ceilalti si de a frapa(impresiona) profesorii si de a straluci, practic de a iesi din tiparele obisnuite: spre exemplu am sustinut cambridge-ul(C1 CAE-ul) la 15 ani, stiam ca imi este folositor dar motivul principal pentru care am depus aceasta munca asidua a fost sa-i arat profesoarei mele de engleza ca sunt un prodigiu(si ca sunt mai deosebit si diferit fata de colegii mei) asta n-are legatura cu intrebarea pe care intentionez sa v-o adresez dar eu vreau sa ma asigur ca intelegi de ce intentionez si de ce am motivatia si ambitia de fier de a lua 10 in bac la limba romana(unde constientizez ca este cea mai grea proba, la istorie ma descurc bine si la filosofie lucrez eu in particular din clasa a 9 a, trec clasa a 10 apropo). Multi ar spune ca sunt tocilar dar am o inteligenta inter-personala destul de dezvoltata, consider aceste obiective ca pe niste provocari de a-mi antrena creierul pentru ceea ce vreau sa fac mai tarziu in viata si anume o cariera in Antreprenoriat, voi da la marketing(ma descurcam destul de bine la mate in generala, acum sunt pe filologie, pentru ca am o dragoste profunda fata de litere si istorie.
In fine, am deviat destul de mult de la subiect, eu as vrea sa stiu cum as putea sa ajung la un asemenea rezultat la limba romana, stiu ca cititul este un aspect crucial(si citesc, filosofie, naratiune, istorie) dar stiu ca am nevoie de anumite sfaturi si strategii bine puse la punct, stiu ca diferenta dintre o lucrare de 9 si 10 este finetea si limbajul elevului, dar acesta este un concept destul de ambiguu si vreau sa stiu si perspectivele altor persoane pentru a atinge nota maxima la bac, as fi incantat si recunoscator sa aud perspectivele altor persoane, care au trecut prin aceasta etapa a vietii, sa ii spunem asa.

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| Nirvanaaa a răspuns:

Îți dau un sfat prietenesc pe care sper sa îl iei in considerare: nu ținti către 10 ca e tare greu de obținut la limba română. E o lucrare subiectivă destul de mult. Învață sa tratezi subiectul astfel încât sa fii tu mulțumit de ce ai scris. Așa atingi o notă mare. Nu te gândi cum impresionezi, gândește-te cum valorifici opera și textele date.

4 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

" MihaiVirtuosul: vreau sa frapez atat profesorii cat si colegii mei..."

Mișulică mamă, dacă-i "frapezi" și pe profii de mate, fizică, chimie mai vorbim.

Altfel, lasă-i pe alții să te numească virtuos

| dullcat a răspuns:

Buna.Eu nu prea inteleg nevoia aceasta, mai ales ca mai ai pana atunci.Insa gasesti multe persoane care povestesc pe Youtube cum au obtinut note foarte bune la bac.

https://www.youtube.com/results?search_query=10+bac+romana

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Stai ca ai examen, așteaptă și eclipseaza-te singur sa iti vezi nota pana intrii la liceu mai e timp.

| MihaiVirtuosul explică (pentru anonim_4396):

Serios, chiar mi-ai tratat intrebarea cu nonsalanta, am mentionat ca am 15 ani si trec a 10 a