| alinar2 a întrebat:

Am 17 ani și mi-am dat seama că nu am cunoștințe atât de vaste pe cât mi-aș dori.
Deci, cum îmi pot îmbunătăți cultura generală? Adică, de unde trebuie să încep?

5 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Poți fi consumator de cultură, adică cititor, să vizionezi filme, piese de teatru, filarmonici, spectacole de operă, muzee, orașe istorice, culturi străine, de exemplu un trib sălbatic în jungla amazoniană, să înveți limbi străine.
Poți fi cunoscător dacă aprofundezi un domeniu, creator dacă practici o artă oarecare.
Ca să ai timp de aceastea trebuie să ai o sete de cunoaștere. Poți să începi de oriunde, să îți găsești apoi timp să îl dedici acestei căutări.

| minrest a răspuns:

Problema ta este usor si placut de rezolvat, incepe sa citesti beletristica, citeste romane de placere, si vei vedea ca in timp vei ajunge sa detii o cultura serioasa.

| Donsavas a răspuns:

Scoala te ajuta in directia asta.

| Ineys a răspuns:

That's-a tricky question.
Defineste cultura generala. Ce vrei sa inveti, istorie, geografie, ceva tehnic, sau vrei sa te transformi intr-un mini google?
Daca vrei sa te transformi intr-un mini google, citeste tot ce-ti pica pe mana. Si ce scriu aia in news, absolut tot ce prinzi citeste si incearca sa retii cat mai mult. Persoanele cu cultura generala sunt ca niste HDD-uri cu capacitate mare si cu multe date stocate.

| Yurisa a răspuns:

Da drumul la tv pe national geographic