Nu inteleg de ce le-ai mai cantarii daca stii cat are fiecare. in fine, deci dintr-o singura cantarire este cam imposibil sa-ti dai seama cat cantareste fiecare, doar daca ai face 2 cantariri si ai stii greutatea unuia dintre vase. De exemplu primul vas are 1 gram, al doilea vas are x grame si al treilea are y grame. Prima data cantaresti vasul 1 cu vasul 2 si iti va da 3 grame de unde rezulta ca al 2lea va avea 2 grame. Apoi cantaresti unul dintre cele 2 vase cu al 3lea (de exemplu primul vas cu al 3lea si iti va da 4 grame => vasul 3 are 3 grame).
Dar dintr-o singura cantarire nu prea poti afla ce greutate are fiecare, doar daca stii greutatea a doua vase dintre ele si asa il aflii pe al 3lea.
Nu are rost sa fac nicio cantarire din moment ce stiu deja ce greutate are fiecare.
Cantaresti al doilea cu al treilea sau doua dintre ele.
daca de ex va da 5 grame ineamna ca unul dintre ele este de 3g si celalalt de 2g si ala care a ramas de 1 g funda?
A da? Intrebarea ta este ceva de genul '' ce este mai greu: 1 Kg de faina sau 1 Kg de fier''? Ce zici? care este mai greu?
Primul vas cantareste 1 gram al doilea cantareste 2 grame si al treilea cantareste 3 grame.
Pai e foarte simplu (cred eu) le pui pe toate 3 pe cantar la diferente de cateva secunde astfel afli care este prima greutate cu cat se mareste cand pui al 2-lea vas si cu cat se mareste cand pui al 3-lea vas si scazand greutatea primului vas din greutatea a 2 vase (inainte sa pui al 3-lea vas) afli al 2-lea vas si scazand greutatea primelor 2 vase din totalul greutatii a celor 3 vase afli ultimul vas...:d e corect nu?
Curiosul999 întreabă: