| Costyyysv a întrebat:

Am auzit intr-o zi in autobuz pe cineva intreband o alta persoana:
Care este diferenta intre un adevar mincinos si o minciuna adevarata?
Am adresat aceasta intrebare mai multor persoane si nimeni nu mi-au dat un raspuns concret.
Stie cineva de aici raspunsul acestei intrebari?
Daca da, care este acel raspuns?
Cel mai bun raspuns, primeste funda si vot.

5 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Adevarul mincinos face referire la o minciuna spuna in necunostinta de cauza. Exemplu cineva iti spune o minciuna iar tu transmiti mai departe. In felul tau spui adevarul pentru ca asta stii, dar ceea ce ai transmis tu mai departe este de fapt o minciuna.

Minciuna adevarata este minciuna spuna constient, adica stii ca ceea ce spui nu este adevarat.

| EmaEmax a răspuns:

laughing Minciuna nu poate sa fie adevarata si adevarul n-are cum sa fie minciuna.

| getutageo a răspuns:

Adevarul este minciuna si minciuna este adevarata

presupun

| bobik91 a răspuns:

Nu exista minciuna adevarata, pentru ca daca spui o minciuna e clar o minciuna nu poate fi adevar, in schimb exista adevar mincinos, adica tu poti sa spui un lucru pe care tu il crezi adevarat si ii faci si pe altii sa creada acest lucru dar de fapt este o minciuna gogonata. nu sunt filozof si asta e doar parerea mea. bft

| emisefd a răspuns:

Cum i-ai spune cuiva ca poti face 6 tractiuni si tu poti face 2 e un adevar poti face tractiuni dar nu cat te lauzi ca faci si minciuna adevarata e cand spui ca ai 1, 78 si tuai 1.6 e adevarat ca nai cat te lauzi.e primul raspuns carea il primesti sper ca tam lamurit asta am presupus ca inseamna.