| Kewinii a întrebat:

Am calculat media de admitere si aceasta este 9, 99. Practic primul liceu pe care il voi pune este cel la care voi intra. Intentionam sa merg la CN Mihai Viteazul. Am si vizitat liceul in cadrul programului Ziua Portilor Deschise si am fost impresionat,dar nu am apucat sa vad alt liceu si nu pot face o comparatie. Media mi-a ingreunat alegerea. Unde sa ma duc? Sava,Vianu, Viteazul sau altele? Mentionez ca vreau sa merg pe mate-info intensiv (stiu ca Sava nu are). Incerc sa caut un liceu in care sa invat, sa existe profesorii buni, dar mai ales ceea ce invat in liceu sa ma ajute mai incolo.Colectivul, de obicei,nu ma afecteaza. Am primit recomandari pentru Vianu in sensul ca pot evolua profesional. Pentru Viteazul am primit recomandari bune din partea profesorilor,dar din ale elevilor unele exagerate, cum ar fi ca o eleva s-a imbolnavit de ulcer din cauza stresului, ceea ce este absurd! Ajutor! Dati-mi un sfat! Ziua completarii fiselor cu coduri se apropie!

Răspuns Câştigător
| Bondarel99 a răspuns:

Dacă vrei sa mergi pe informatica du-te la Vianu, dar mai întâi trebuie sa înțelegi ce înseamnă informatica (in generală parca nu se face așa ceva), altfel s-ar putea sa regreți pentru ca acolo se fac și 6 ore de info pe zi și dacă nu îți place ai încurcat-o.
Sava e un liceu cu pretenții, pretenții foarte mari, elevi olimpici și foarte studioși, dacă știi ca nu prea te omori cu învățatul, nu merita sa te înhami la așa ceva.
Mihai Viteazul a devenit in ultimii ani un liceu de elita, pretențiile cresc de la an la an. S-ar putea sa fie adevărat ce ai auzit despre el.
Dar dacă totuși nu vrei sa traiesti intr-un stres tot liceul, lege un liceu bun dar unde profesorii sa nu aibă așteptări atât de mari. Singurul care îmi vine in minte acum e Caragiale. Dar caută pe net, trebuie sa găsești niște topuri și păreri.

13 răspunsuri:
| Catrice a răspuns:

Media de admitere ti-au calculat-o aia care au corectat și afișat rezultatele, nu tu laughing

| Kewinii explică (pentru Catrice):

Media de admitere include si media 5-8 pe care o calculez eu cand completez fisele.

| Goete a răspuns:

"Am calculat media de admitere si aceasta este 9, 99. "
- la Drept nu supravietuiesti cu carentia de exprimare pe care o ai. De aici nicidecum nu reiese despre ce medie vorbesti si a cui.

| Bondarel99 a răspuns (pentru Goete):

Scuza-ma, e mai gravă cacofonia pe care ai făcut-o tu decât ce a scris el acolo (unde sincer nu văd sa fie vreo problema de exprimare). A terminat gimnaziul nu liceul, se exprima și scrie foarte bine pentru varsta lui, lăsând la o parte faptul ca nu pune spațiu după virgula.

| Kewinii explică (pentru Goete):

Scuza-ma,n-am spus ca vreau la drept si nu cred ca este asa greu sa-ti dai seama ca vorbesc despre mine.

| Goete a răspuns (pentru Kewinii):

Una e sa intuiesti ceva si alta sa o spui clar

| Goete a răspuns (pentru Bondarel99):

Cacofonia nu e nicidecum Cu-ca si chiar daca ar fi, nu ar fi o greseala nici de exprimare si nici gramaticala. Doar estetica. Nu sunt nici nascut in Romania si nici "scolit" romaneste, dar stiu sa inteleg sensul cuvintelor. In schimb el vorbeste despre o medie - a cuiva. Nu ma mai obosesc sa explic, unde nu-i nici Dumnezeu nu cere. Desteptule

Doamne fereste, cat de limitat sa fii sa nu intelegi ce a vrut sa spuna?

Pentru cultura ta generala:

https://www.limba-romana.net/lectie/CACOFONIA--Definitie-si-exemple/61/

Lasa-te de limba romana! Si nu iti mai da aere de superioritate, nu esti mai destept decat noi.

Cat de limitat poti fi tu, neintelegand ca exprimarea nu e completa.
Eu daca iti spun "Magar", tu subintelegi ca tu esti magarul despre care vorbesc si daca ma dai in judecata nu castigi procesul niciodata, pentru ca eu nu am spus nici "Magarule" nici esti un Magar.
Acum intelegi?
Magar

Cacofonia este doar suparatoare. Nu eroare gramaticala.
Te-a suparat? happy

| BlackBriliant a răspuns:

E mai bun vianu, dar totusi, de ce n-ai luat media 10? DE CEEEEEEEE? ce era atat de greu sa mai obtii inca 0, 01 la medie?!?!?!?!?!?

| Kewinii explică (pentru BlackBriliant):

Am avut probleme la ora de sport. Nu am apucat sa cresc media, deoarece profesorul isi noteaza notele intr-un carnetel si le pune la finalul anului.