| andrei8072 a întrebat:

Am cateva intrebari legate de examen. Daca la sinomine am scris te rog in log de rog credeti ca-mi va depuncta? La ex 4 am scris :prezenta euluii liric cu marcile sale gramaticale si figuri de stil,iar la prima compunere am scris ca de fapt Anul NOu inseamna un nou inceput, credeti ca e bine?

4 răspunsuri:
| DiaAndra a răspuns:

Pai aia cu rog nu cred ca e bine deoarece trebuia sa dai sinonim la cer(cred ca despre asta vorbesti) deci era soclicit, la 4 e bine, asa am facut si eu iar la compunere cred ca e bine deoarece puteai sa scrii orice pentru ca iti cere opinia ta personala deci te va puncta big grin

| RawBlack a răspuns:

La 4 ai făcut bine şi mesajul compunerii cred că l-ai scris corect. Nu sunt siguri nici profesorii, ce să mai zicem noi... La sinonime nu îmi dau seama la ce te referi...

| andrei8072 explică (pentru RawBlack):

Am dat ca sinonim te rog, si nu stiu daca trebuia sa scriu doar rog sau sa scriu te rog

| RawBlack a răspuns:

Nu e mare diferenţa, chestiile astea mărunte rămân la mentalitatea corectului... uite ce scrie în barem:
1. câte 2 puncte pentru notarea oricărui sinonim potrivit pentru sensul din text al cuvintelor
subliniate (de exemplu: fiindcă – deoarece, căci; cer – pretind, solicit; liniștit – calm, stăpânit)
3x2p=6 puncte