| Dariakusss a întrebat:

Am dat ieri examenul la romana și am făcut o prostie...cred. La compunere trebuia sa scriu despre o asa zisă vacanta, iar eu am scris despre o vacanta în Franța, la care trebuia sa am minim 4 dialoguri și bineînțeles ca la sfârșitul compunerii mi-am adus aminte. Pe loc mi-a venit o singura idee ca să pot face cele 4 dialoguri și anume... Am scris în engleza conversația dintre mine și un vânzător francez, pentru ca eu nu știam limba franceza iar el nu știa bine limba engleza.

Faptul ca am scris 4 dialoguri în engleza, e grav, adică se considera semn sau ceva? L-am întrebat pe un prieten și a zis ca nu

13 răspunsuri:
| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns:

Tot ce se poate, avand in vedere ca esti printre putinii elevi care, la un examen in limba romana, se decide sa scrie in engleza.

| Dariakusss explică (pentru NietzscheFrumosSiDesteptSunt):

Se considera semn?

| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns (pentru Dariakusss):

Din moment ce, probabil, esti singura eleva din tara care s-a decis sa scrie in engleza la lucrare, tu ce crezi?

Nu ti se pare ca lucrarea poate fi identificata usor, din moment ce nu mai sunt altele asa?

| Dariakusss explică (pentru NietzscheFrumosSiDesteptSunt):

Deci se considera semn?

Cu certitudine nu pot zice ca da, dar pare destul de probabil sa il considere.

| Niciunnumedeutilizator a răspuns (pentru Dariakusss):

Nu cred, deși depinde de corector. Dar mai mult ca sigur vei fi depunctată.

| Dariakusss explică (pentru Niciunnumedeutilizator):

Depunctata da... Dar măcar asa decât sa mi de anuleze lucrarea cu nota 1 sau ceva de genu, desi sunt trista deoarece intenția mea nu a fost asta, intentia mea a fost sa primesc punctele pe dialog si am făcut prima prostie care mi-a venit în cap. Acum în loc sa fiu punctata, voi fi depunctata cu mai mult decât as fi fost fără acel dialog dar asta e, cand esti prost și viața-i grea

| Dariakusss explică (pentru Niciunnumedeutilizator):

Si din câte am înțeles, examenele vor fi corectate de către profesorii din Galați, care cică ar fi foarte duri... Dar oricum, am vorbit cu câțiva prieteni și mi-au spus ca într-adevăr sunt foarte multe șanse sa ma depuncteze dar nu cred ca îmi vor anula lucrarea, m-am mai calmat.

| Niciunnumedeutilizator a răspuns:

Cum ți-a venit ideea să scrii în engleză la EN de Limba și Literatura Română?
Chiar dacă tu voiai ca dialogul să aibă loc în engleză, puteai scrie: "Eu m-am adresat vânzătorului în limba engleză, căci nu cunosc franceza" și apoi să scrii dialogul în română.
Dacă într-un roman este vorba de doi chinezi care discută, crezi că autorul va scrie dialogul în chineză (presupunând că restul lucrării e în altă limbă) sau îl va scrie în aceeași limbă cu restul cărții, menționând totuși că cei doi vorbesc în chineză?

| FilosofulDepresiv2022 a răspuns:

Nu stiu daca e semn, dar sigur vei pierde multe puncte! Cum naiba ai facut asta, mai ales la ce examen usor aveti vou acum! Pai cand l-am dat eu acum 4 ani, totul era diferit!

| Dariakusss explică (pentru FilosofulDepresiv2022):

Offf... E clar ca imaginația mea nu trebuie folosita cand îmi vine o idee pe moment sad

| Nimeni4253 a răspuns:

Imaginație și multă înțelepciune