| Emra a întrebat:

Am intalnit intr-o culegere de fizica o problema pe care nu stiu sa o rezolv.
Neavand pe cine sa consult am decis sa o postez aici in incercarea de a gasi rezolvarea. Textul problemei:
Un corp de forma unui cub cu latura de 8cm este suspendat de un resort cu ca=1000 N/m.Acesta se alungeste cu 10 cm.Aflati densitatea corpului.(g=10N/kg)

Puteti va rog sa incercati sa postati aici rezolvarea problemei sau macar sa imi dati o idee.Multumesc anticipat!

5 răspunsuri:
| ostafi a răspuns:

Nu stiu! Dar pe TPU nu se rezolva teme stiam!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Densitatea este 20kg/m3
hai sa-ti explic
1.Din formula K=F/deltal am gasit F
2.stiind ca F=G am gasit m corpului
3.Stiind m si V care este 0, 8*0, 8*0,8=0,512 am gasit si densitatea

| KoreaJapan a răspuns:

Teme TPU... Nu se potrivesc aceste cuvinte. Eu nu te condamn sa te fac puturoasa sau sa ma dau eu mare,insa gandeste-te ca atunci cand vei creste si vei avea o slujba,nu vei obtine nimic daca o iei pe cai gresite. Nu depinde de altii. Si mai este o problema. Multi de aici isi pot bate joc de tine si de aceea iti vor da, poate, un raspuns absolut gresit. De aceea evit sa pun astfel de intrebari. happy

| bye a răspuns:

Ce forta actioneaza asupra resortului daca acel cub este suspendat? Ia gandeste-te. Ce poti sa afli daca stii constanta de elasticitate si alungirea resortului? Mai ai dimensiunile cubului, poti afla o marime care intervine in formula densitatii, care este aceasta? Este o problema simpla, gandeste-te la toate datele care ti se dau.

| Emra explică:

Va multumesc pentru ajutor.Nu era tema, eu lucrez suplimentar.Inca o data va multumesc tuturor.