Daca vrei experiente din sesiunile mele:
1. demontam complet TV, PC, telefoanele. O singura jumatate de ora pe zi montam telefonul fix si vorbeam cu bunicile ca sa nu se sperie.
2. nu ieseam din casa intre examene (doar pana la paine).
3. in ziua de examen (seara) imi gateam, imi spalam, etc, asa incat sa nu ma mai ocup de asta in timpul invatatului.
4. aveam un program ordonat cu mult somn (de la 00. 30 la 9. 30).
5. in prima dimineata a invatatului pentru un examen, imi imparteam materia pe zile, avand mereu grija sa-mi las ultima zi de repetat. Scriam pe o foaie toate subiectele/subcapitolele si le imparteam pe zile.
6. cand invatam, imi bifam fiecare chestie invatata, ca sa vad cum evoluez.
7. invatam in reprize de doua ore cu pauza de 15-20 de minute, timp in care mancam, imi faceam ceai, ma uitam pe fereastra, sau ieseam la paine. Cam la 6 seara faceam o pauza de o ora in care vorbeam la telefon, luam masa principala a zilei, spalam vasele, etc.
8.in timp ce invatam, mancam ciocolata neagra si beam ceai verde dulce (doua cani pe zi).
9. respectam intotdeauna programul de invatat de la 10 dimineata la 12 noaptea.
10. Nu-mi lasam niciodata de invatat de pe o zi pe alta, nu saream subiectele care nu imi placeau. Invatam in ordine, logic, cu desene si explicatii. Daca era ceva complex, ma asezam in fata unei oglinzi si incercam sa-l explic ca pentru elevi/studenti, de 3-4 ori pana il intelegeam perfect.
11. nu lasam niciodata nici un rand neinvatat/necitit. Degeaba stii perfect 30% din materie, mai bine stii bine 100%. daca vedeam ca merg prea incet, mai reduceam din pauze. Niciodata din somn.
12. REGULA DE AUR: intotdeauna in ziua dinaintea examenului repetam toata materia. Practic o rasfoiam, gaseam zonele mai dificile, gandeam de genul: daca mi-ar cadea subiectul asta ce as scrie. Era ziua cea mai grea. De obicei ma sculam mai devreme (pe la 7) si nu prea faceam pauze. Intotdeauna aveam grija sa dorm inainte de examen macar 5-6 ore (dica ma culcam tot la ora mea 00. 30, maxim 1. 00) si dat fiind ca eram trezita de la 7 si invatesm toata ziua, cadeam de oboseala si dormeam foarte adanc.
Sper sa te ajute toate astea. Eu nu le stiam in prima sesiune si am dat niste rateuri (in sensul ca am luat si 7 si 8). Dupa ce le-am invatat, am luat practic numai note de 10, arareori cate un 9.
Anonim, iti fac un scan dupa foaia mea matricola sa vezi. Nu am nici o nevoie sa mint, mai ales ca este verificabil. Eu mi-am dat pe aici si numele si locul unde am facut facultatea, nu ma tem si nu mi-e rusine cu persoana mea.
@Brigaela: Maine am primul examen, nu prea mai am timp safac tot ce ai scris tu aici. Adevarul e ca am invatat prima jumatate de materie si am trecut de partial cu 8, acum mai am de dat cealalta jumatate, pe care nu am avut timp sa o repet atat de bine si nu stiu cum sa fac sa fructific timpul la maxim. Oricum, multumesc de sfaturi, cred ca o sa sting calculatorul. Ne auzim dupa examen
Nu trebuie sa inveti mot-a-mot. ia un pix/o carioca si subliniaza ceea ce ti se pare tie important de retinut. daca te chinui sa retii ceva, nu o sa reusesti. relaxeaza-ti mintea pentru 20 de minute, dupa care apuca-te de treaba. gandeste-te ca nu e asa. un capat de lumea sesiunea. sunt lucruri mai grele in viata decat ea!
bafta mare la examene!
Isvziwbdj întreabă: