Eu iti spun doar un singur lucru:
Undele radio transmise de telefon circula in intreaga lume (inclusiv in Galaxie), deci au fost prezente cu mesajul peste tot (inclusiv in cladirea scolii).
Ca urmare, intra in vigoare vechea zicala romaneasca: "Gura-ti bate c*rul!".
In loc sa explici colegului ca a gresit si sa repare greseala (cerand iertare), ai facut si tu pe "desteptul", adica te-ai certat cu profesoara, fara sa ai vreo legatura cu problema de baza.
In asemenea caz, cu ceva timp in urma, profesorul iti ardea o palma de neuitat peste gura, sa nu "umble" aiurea! Acum ai noroc ca, modalitatile de sanctionare sunt mai ingaduitoare. Asta nu inseamna ca-ti "poate umbla gura" fata de profesori! Insa modalitati de sanctionare exista, chiar si mai dureroase (in timp) decat o palma.
Voi parinti nu aveti?
De ce nu le spuneti povestea parintilor, ca ei sa mearga la scoala, sa discute cu diriginta si la nevoie, cu directorul scolii?
Nu va fie frica, ca mai rau decat este acum nu se poate si apoi, cereti sa va faca dreptate!
Sa va informați părinții și sa discute cu directorul scolii. Respectiva nu are ce cauta im educatie. Sa mearga la manastire.
E dusă rău săraca. Eu zic să depui în scris această relatare la directorul școlii, să sperăm că el cel puțin are mintea întreagă.
Era mai simplu dacă va cereati scuze, fiind profa de religie v ar fi iertat, ar fi zis ca a ți înțeles ceva. Dar nu ai înțeles nimic decât ca o sa deveniți cu toții o generație de procesomani, de parca totul sta în litera legii, unele legi sunt nescrise acelea de bun simt și de adaptare la situație, ce vrei sa faci sa dau profa în judecata pentru o nota? Nu mai bine te comporți mai frumos și rezolvi problema? Procesomani și paraciosi în loc de putina adaptare, poți sa fi smechera imblanzind un om da-i ce are nevoie sa audă și ești mai deștept decât sa faci scandal. La tine dacă vine unul mai mic care a greșit cu ceva nu nevinovat și te ia cu legi nu te enervează când tu te aștepți ca el sa regrete cumva fapta?
Nu ai făcut nimic greșit, ba chiar ai făcut foarte bine. După părerea mea, asemenea fanatici nu ar trebui lăsați să predea.
Nu știu exact cum se procedează însă îți sugerez să iei legătura cu reprezentanții consiliului elevilor din școala la care înveți și să le expui situația. Aceștia vor fi mai în măsură să se informeze la adunarea consiliului și îți vor spune cui să te adresezi pentru a remedia această problemă, probabil că acea profesoară va trebui reclamată.
De asemenea, dacă aveți un profesor cu care vă înțelegeți foarte bine și care credeți că ar fi de partea voastră, ar trebui să-i expuneți situația iar el vă va sfătui ce să faceți și poate vă va și ajuta.