| SatanaInIzmene a întrebat:

Am invatat de mic ca cele mai puternice arme sunt CUVINTELE. Ele ating inimile oamenilor mai rau ca orice venin sau tamaduire. Cel ce detine arta conversatiei si-a manipularii cuvintelor, detine puterea.
M-am folosit din plin de cuvinte sa-mi ating scopurile. N-am tinut cont de nimic si de nimeni.Nu m-a alterat religia, moralitatea, bunatatea oamenilor ( drept vorbind, slabiciune crancena ) sau orice altceva ce ma putea opri. Poti rupe lacrimi si zambete in fractiuni de secunda, de la oricine. Pot fi condamnat? Nu! De ce as fi? ¨Scopul scuza mijloacele¨, mereu am mers pe acest principiu. Punctele slabe ale oamenilor : suferinta, dezamagirile de orice fel, extazul exagerat, bunatatea, educatia, prostia s. a. m. d. Toate sunt explorabile atata timp cat ai rabdare sa analizezi persoana. Universul propriu al fiecarui om are limite.Toti ne oprim la o anumita granita in functie de ce am fost invatati sa acceptam sau sa negam.
Cu cat sari mai departe de acea granita ( gardul curtii in care se afla individul ) cu atat mai mult il dezarmezi si-l conduci pe singurul drum accesibil - AL TAU - Acolo e vulnerabil, poti cere si obtine tot ce doresti. E inofensiv, speriat, expus variantelor. Oamenii care au detinut puterea in istoria pamantului au fost cei mai carismatici, cei mai spontani si inteligenti.
Conditii nu exista, exista doar setea de putere care include toate visele personale. Spor la treaba! Intrebare - Chiar asa?

21 răspunsuri:
| RUMBURAK a răspuns:

Poti face toate acestea daca le faci spre salvarea individului. daca le faci spre slava si salvarea ta esti PIERDUT.

| SatanaInIzmene explică:

RUMBURAK - tocmai te-ai incadrat - victima

| Vizitiul a răspuns:

Eu nu-mi doresc sa fiu spontan, inteligent, carismatic, inofensiv, speriat, expus.
Imi doresc sa fiu doar intelept! Si cred ca cei care au detinut puterea in istoria pamantului au fost mai mult intelepti, decat inteligenti, spontani sau carismatici.

Androgin
Bravo tie, ocupa-ti locul langa RUMBURAK.

| RUMBURAK a răspuns:

Prietene vorbesti din carti. vorba goala fara forma fara fond. puternicii lumii nu ai cum sa stii tu cum au fost. ei au condus mereu din umbra tainicelor bolti. tu ai vazut doar papusile, sau ai auzit doar discursurile spuse de oameni ca tine.care se joaca de-a oratori. dar mi se pare ca vorbesti lucruri asa de inalte pe care nu le intelegi dar iti suna tie pompos si dominator.deci clar ...esti un tip superCOMPLEXAT.

| erik a răspuns:

Prietene, daca toata expunerea asta diplomata de psihologie inumana (adica impotriva umanitatii) iti apartine, atunci tin sa te felicit, daca nu ai copiat-o de undeva. Dar ca raspuns, nu sunt de-acord cu tine, pentru ca asta ar insemna, sa fi un om cu totul fara scrupule iar tu, ma indoiesc ca esti unul din acela, din moment ce, remuscarile tale, te-au trimis la TPU.Pe de alta parte, acest profil care garanteaza pentru situatiile de moment, are o perspectiva foarte macabra...singuratate.

RUMBURAK - cand te-am incadrat la victime nu a fost o greseala.Esti tipologia perfecta a tipului pseudointelept.Ai impresia ca o fraza care pute a filosofie poate crea vreo vibratie. Faci prostia de a-ti face impresii la prima vedere, declarandu-i complexati pe cei care nu-s de acord cu tine. Spre surprinderea ta, nu sunt complexat, iar singurele complexe pe care le-am avut, le-am transformat in calitati.
De-alde voi am la uscat in pod. Ii vand la bucata.

| Octaviana_9832 a răspuns:

Frumos happy.
Chiar mi-a placut asta, gandesti ff binewinking
Si eu m-as putea ajuta de cuvinte sa-mi ating scopurile, dar nu stiu cum sa le folosesc straight face

| RainDrop a răspuns:

Betele si pietrele pot rani, dar unele cuvinte nu.

| RUMBURAK a răspuns:

Ma ierti? am gresit.iarta-ma.asa iti gadil orgoliul. m-ai dominat prin cuvinte.sant umilit.victima perfecta.si inchei o polemica fara god exit.

| DakotaRoyse a răspuns:

Nu conteaza intotdeauna ce spui, ci si ce faci. In special ce faci si cum te comporti, nu ce scoti din gura. Acum sincer, ai vrut sa pui o intrebare, sa afli pareri, sau ai vrut sa le arati oamenilor ca tu poti sa le faci o analiza psihica din doua propozitii? Si te rog nu-mi raspunde ca sunt la fel cu restul, pentru ca nu imi pasa parerea ta si/sau sfaturile tale "binevoitoare" si nefolositoare.

| Vizitiul a răspuns:

TheBugDude -Felicitari. Tocmai ai ajuns sa imparti oamenii in categorii. Eu, inca, nu detin puterea asta. Accepta faptul ca fiecare om este diferit fata de ceilalti, dar acest fapt nu-ti da puterea de a-i categorisii pe cum doresti. Am observat "inteligenta"...

Sininen - scuza-mi obraznicia de a-ti raspunde. Dar daca ti-ai rezervat dreptul de a raspunde la postarea mea, imi rezerv dreptul la replica.Inainte de a-mi fi raspuns, am pretentia de a fi citit ceea ce am scris.Ai citit? Ma indoiesc, avand in vedere ca ai luat aceasta postare ca pe un sfat personal sau general. E un lucru pe care mi-l insusesc si am vorbit la pesoana I cu pretentii de monolog.
Spor la treaba! - nu-i o invitatie la practicat.Asa ceva nu se practica, cu unele calitati te nasti si nu ti le vei insusi niciodata.Era o invitatie la ¨filosofie¨winking

Androgin - exista doua mari categorii de oameni ( Vanatori si victime ) Tu ai ales sa fii inteleptul.Foarte frumos, nu ti-am reprosat nimic, doar te-am trecut la victime.Si mai grav este ca esti o victima ascunsa.Esti un LAS! Te ascunzi in spatele unor maxime si cugetari, avand impresia ca esti protejat de tot raul care se afla in jurul tau.Nu prietene, te inseli, eu reprezint partea rea a vanatorilor care te cauta-n gaura de sarpe si te mananca pe tava. Tagma voastra de intelepti cu statut superior e pe cale sa se duca dracu.Lumea n-are nevoie de voi, are nevoie de paine, casa, bani.Pentru astea te jupoaie, inteleptule. Te las sa-mi admiri inteligenta, intre ghilimele.

| Vizitiul a răspuns:

Si eu cunosc doua mari categorii de oameni: Cei ce sunt cu adevarat inteligenti si cei ce vor doar sa para inteligenti. Vad ca esti singurul frustrat de aici (ma refer la cei ce au raspuns la intrebare). De ce indignarea aceasta, ma-ntreb? Daca stii ca detii viridicitatea suprema, de ce ai mai intra in polemica? Si nu-i problema ca intrii in polemica, e problema pentru ca mesajul tau suna cam asa: "Eu am dreptate, cum zic eu este bine..."
Nu stiu de ce l-ai adus pe dracu' in discutie. Ei nu stiu, am observat faptul ca ai devenit agasat.
Apropo de : "Nu prietene, te inseli, eu reprezint partea rea a vanatorilor care te cauta-n gaura de sarpe si te mananca pe tava."
Sunt incomestibil...Multumesc. Este ultima replica de la mine.

Androgin- ¨ Tocmai ai ajuns sa imparti oamenii in categorii. Eu, inca, nu detin puterea asta ¨ - parca erai neputincios in urma cu cateva minute.Ai scos coltisorii la mine? Ai vazut ca te transformi in pranzul meu si te-ai decis sa sari de pe tava? laughing Exact asta imi place la voi, disperarea in fata situatiilor.Sigur nu-ti dai seama ca in incercarea ta de a parea ceea ce nu esti, un om curajos, cu fiecare imitatie de replica pe care o scremi pe aici te afunzi tot mai mult in groapa?
Stii de ce fac polemica? Sa va aduc de pe planeta inteleptilor, pe planeta Pamant.Aici,in namolul prin care inotam, voi sunteti imaculati, crestini cu sfaturi bune.Bai,lasati-va de glume si treziti-va, voi si restul lumii.Eu macar am invatat sa profit de pe urma voastra si sa ma adaptez.
Stai linistit ca tot te mananc, chiar daca apoi te vomit.

| DakotaRoyse a răspuns:

@TheBugDude
Da, am citit postarea. Prima oara am crezut ca e vreun retard ratacit care a dat copy/paste la stiu eu ce, apoi am citit-o a doua oara ca sa-mi dau seama ca in spatele acestei postari se afla o persoana care n-are ce face cu timpul liber si catalogheaza pe cei care o inconjoara drept lasi. Presupun ca suferi de ceva, dar fie cum zici tu, atotstiutorule.
Eu nu dau sfaturi, decat daca sunt intrebata.
Omule, chiar nu am nimic cu aia care stau intr-un colt si analizeaza comportamentul fiecaruia in parte ca sa realizeze ca nu are decat pierduti in jurul sau, dar tu, permite-mi sa-ti spun, esti unul dintre cei care nu cred ca isi da silinta sa ajute [in special pe TPU din cate vad (da, mi-am permis sa dau click pe nicku` tau)], plus unul dintre cei de genul caruia probabil ii e scarba de societate.
Drept sa-ti spun, fac eu prejudecati aici sau nu, dar uite ca dpmdv te-am catalogat si eu, la fel cum o faci tu.

Sininen - hai sa-ti desenez the big picture...
Cine a zis ca sunt aici pentru a ajuta? laughing Adevarat, stau in coltul camerei cu scupiatul in coltul gurii si n-am nevoie sa analizez. Oamenii au tendinta de a cauta afirmarea.Vanitatea e boala cea mai grava din comportamentul uman si in urma ei raman defectele caracterului.Eu,asa cum sunt, le adun intr-un saculet si te bat cu el in cap pana faci ca mine.Eeeee...asul din maneca.Si ghici ce... N-am facut nimic, tu ai facut totul pentru mine happy
Nu-mi este scarba de societate ( in general ), imi este doar de o anumita parte a societatii.Pentru ca la cat de rau ( raul n-are definitie universala, e un cuvant cu multiple interpretari individuale ) sunt eu, sunt altii mai rai ca mine.Degizati perfect in ingeri de luminawinking
Iti stau la dispozitie sa-mi faci o disectie a personalitatii. Te descurci?

GenOm - speram sa apara cineva care vede dincolo de cuvinte.Doar am avertizat de la inceput ca manipularea e cheia, nu? Felicitari! happy

| Dmonik a răspuns:

Cuvintele sunt ziditoare si demolatoare, sunt - pentru cel care stie sa le manuiasca, nu sa le foloseasca necesar - instrument fertil pentru un scop.
Cuvantul confera putere incredibila, dar asociat unei minti stralucite, altfel...ramane anonim si egal, iar discursul doar o spunere oarecare.
Cuvantul poate fi "domolit" cu un alt cuvant, pentru asta s-au inventat replicile. Asta asteptai, nu? Replici!
Ce vanator, chiar si verbal, savureaza o vanatoare unde victima nu ii da nicio replica?

Marionel - etichetarile, de orice fel, reprezinta semnele de intrebare din mintea celui care te-a etichetat : Cine dracu e asta?! - Daca te-ai decis ( nu tu, in general ) sa ma incadrezi undeva, abia astept sa-ti vad argumentele laughing Etichetat, neetichetat, n-am voie sa mai ma joc cu mintile altora?
Multe dintre marile descoperiri au fost rodul greselilor, jocului si curiozitatii.Sunt mai multe sanse de a agita spirite jucandu-te cu ele decat exilandu-le.Nu cred in descatusarile spiritelor, cred doar in dorinta de a cunoaste universul din afara propriei curti. Da, dincolo de curtea noastra se afla un mare loc, plin cu toate lucrurile care ne-au fost interzise - de viata, de educatie, de parinti, de moralitate, de societate etc.
Marionel, postarea n-are indemne la inumanitate.Ideea ei, pe scurt, s-ar traduce cam asa : Vaneaza sau fii vantat.Simplu! Tu stii asta.

Netrezit - stiu ce vrei sa zici.Promit ca, pe viitor, sa-mi caut mai cu atentie ¨victimele¨hee hee Totusi, aici n-a fost o vanatoare de capete, ci o simpla cursa de soricei.

| Octaviana_9832 a răspuns:

Ma scuzati ca ma bag intre voi, dar am citit toate postarile voastre in care incercati sa va intreceti in replici. thinking Cu ce folos? E democratie! Fiecare are dreptul la o opinie si poate lumea sa spuna ce vrea ca fiecare tot pe a lui o tinewinking.

Asa ca am si eu o intrebare: Ce rost are sa ne contrazicem cu totii aici fara sa ajungem la o intelegere? Pagina poate fi fara sfarsit, sa ne contrazicem cu totii pana ne vine greata ca nu are niciun sens.

Ei, ce ziceti? Are rost? Eu as zice ca fiecare sa ramana cu parerile sale si sa se incheie aici tot taraboiulwinking.

Octaviana
Asta n-a fost o intrecere intre replici. Daca s-a intamplat asa, inseamna ca unii dintre noi ne-am dat in cap cu orgoliile si am degenerat de la subiect.Eu am incercat sa rup niste bariere...Nu prea mi-a iesit, nu ma plang, ma asteptam la lupte crancenehee hee
Ne contrazicem pentru ca viata e plina de contradictii si o traim dupa reguli proprii.Nu oblig pe nimeni sa faca ce fac eu, eu doar prezint.In final, fiecare alege ce vrea.GenOm si Marionel au dreptate : Ce-ar fi viata daca ne-am trai-o din perspectiva unor legume?

Întrebări similare