Ci se considera a fi consoana doar daca in silaba sa mai exista o vocala.In cuvantul "circ", grupul "ci" se ia ca si consoana+vocala pentru ca nu exista cuvinte formate doar din consoane.In cazul acesta avem 4 litere si 4 sunete, daca nu s-a reinventat fonetica si stiu eu gresit.
Fiecare grup de litere formează un sunet dacă nu se află la sfârşitul cuvântului sau dacă nu formează singur slabă. În caz contrar formează 2 sunete.
Baftă!
Formeaza un sunet... si cuvantul fiind dintr-o silaba se ia toata structura "ci". Daca ar fi fost cuvantul "cirese" atunci avea 6 litere si 6 sunete deoarece in prima silaba nu mai exista alta vocala in afara de cea din sunet.
Buna! SI ci este grup de litere, formand un sunet la fel ca si ce, ge, gi. Sper ca ti-am fost de ajutor. Succes in contimuare pe conquiztador!
Deci, si eu joc...ma rog, Deci, toate grupurile urmatoare formeaza un singur sunet : ghe,ghi, che, chi. ci, ce...EX: cuvantul „ciresar"are 6 sunete ( ci/ r/e/s/a/r/) si 7 litere. Cuvantul „Ghetar" are 4 sunete ( ghe/t/a/r) si 6 litere. Ei, te-am ajutat?
Pai este o regula in gramatica... daca unul dintre grupurile ce ci ge gi che chi ghe ghi este urmat de o consoana si nu formeaza singur silaba atunci transcrie 2 sunete, iar raspunsul corect ar fi trebuit sa fie 4 litere si 4 sunete, unele raspunsuri sunt gresite pe conquiztador! si pe langa faptul cu consoana mai este o regula ca in orice silaba trebuie sa existe minim o vocala si avand in vedere ca cuvantul circ este format dintr-o singura silaba este foarte normal sa fie 4litere si 4 sunete! scuze daca am fost prea lunga sau daca te-am innebunit cu raspunsul! dar tot ce trebuie sa stii este ca rasp. de pe conquiztador este gresit