| Buzila_Emilia_1990 a întrebat:

Am luat 7.90 la bac la filosofie, 8.4 la romana si am picat la istorie pentru 25 de sutimi, având 4.75.Am depus contestație. Avand in vedere ca evaluatorii sufla si in iaurt...e posibil sa imi scot 5-ul? Ar fi culmea sa dau din nou bac-ul pentru 25 de sutimi.

4 răspunsuri:
| DanielPH a răspuns:

Examinatorii n-au idee ce note ai obtinut la restul probelor si nici ce nota ai obtinut la istorie. Ei corecteaza si poate mai da putin de la ei, insa depinde la cine pici. Poate prinzi unul ok, amabil, sau vreun comunist cu ceafa, care nu are chef de viata si iti va da poate si mai putin.
Am avut colegi ce au luat 4.98, au facut contestatie si tot 4.98 au primit, ca sa vezi ce jeguri.
Mult succes, amice!

| Cosmin86 a răspuns (pentru DanielPH):

De ce jeguri? Daca nu merita 5, sa pice. Oricum si daca luau 5 il luau degeaba, 5 nu e nota.

| DanielPH a răspuns (pentru Cosmin86):

De ce jeguri?
Fiindca iti aduna punctele, vad ca ai de un 4.95-4.99, si n-ar da macar acel 5. Astfel respectivul elev este nevoit sa dea iar examenul in sesiunea urmatoare, ceea ce inseamna ca un loc la fara taxa in cadrul unei facultati bune va ramane un vis, si alege ori ceva prost, ori taxa, ori sta un an pe bara.
Ok...cei din prima sesiune nu sunt chiar mizeri daca n-ar da 0, 05 puncte, insa in toamna pentru 0, 05 puncte sa astepti un an, cam absurd si superficial.
Poate istoria nu-i punctul forte al elevului, materie de care nu se va mai lovi niciodata, el studiind ingineria spre ex. Ii pericliteaza sansa la educatie de calitate pentu ce? Pentru 0, 05 puncte? Absurd!

| Alina1322 a răspuns:

E posibil ca evaluatori sa fi greșit sau sa nu fi luat ceva in considerare. Acum depinde de ceea ce ai scris. De vreme ce ai făcut contestație înseamnă că te aștepți la o nota mai mare și că ai încredere în ceea ce ai scris.