Orele suplimentare, la fel de daunatoare memoriei ca si fumatul
Potrivit unui studiu publicat in American Journal of Epidemiology, angajatii de varsta medie care lucreaza peste 55 de ore pe saptamana au mai multe probleme cognitive – de exemplu, stau prost cu memoria de scurta durata si nu isi gasesc cu greu cuvintele de care au nevoie pentru a comunica – decat cei care lucreaza mai putin de 41 de ore pe saptamana.
Mazgaliturile stimuleaza concentrarea si memoria
Mazgaliturile stimuleaza concentrarea si memorarea mai facila a unor texte sau discursuri mari, potrivit unui studiu al cercetatorilor britanici de la Universitatea Plymouth, informeaza Agentia AFP, citata de NewsIn. Cercetatorii au cerut voluntarilor sa mazgaleasca ceva in timp ce ascultau un mesaj telefonic monocord. Cei care au mazgalit si-au amintit in medie cu 29% mai multe detalii decat cei care nu au facut acest lucru.
Mancarea de post ajuta memoria
Postul, chiar si negru miercurea sau vinerea, este benefic sanatatii. O spun americanii, care au descoperit ca reducerea numarului de calorii in anumite zile ale saptamanii ajuta memoria. Un studiu aparut saptamana trecuta la Institutul Salk a scos la iveala faptul ca, prin reducerea cu 30% a consumului de calorii in anumite zile ale saptamanii exista posibilitatea ca persoanele adulte sa-si imbunatateasca memoria, conform ziare.com.
Calorii mai putine, memorie mai buna
Reducerea caloriilor cu 30% pe o perioada de trei luni sporeste capacitatea de a memora cu 20% si reduce dramatic concentratiile de insulina, releva un nou studiu citat de ziare.com. Cercetarea, facuta pe un esantion de persoane in varsta, sanatoase, subliniaza inca o data beneficiile unei diete bazate pe reducerea de calorii, noteaza publicatia Nature.
Sfaturi pentru imbunatatirea memoriei
Memoria este capacitatea fiintelor de a mentine, a stoca si de a retrai evenimente. Medicul Codrut Corbea a explicat ca "memoria este un mecanism adaptativ care permite organismului sa nu repete o experienta neplacuta sau daunatoare". Medicul sfaturi pentru a avea o memorie mai buna. Toti pasii care conduc la o oxigenare mai buna a creierului duc la o imbunatatire a memoriei.
Asta am gasit pe un site, dar stiu ca si nucile sunt foarte bune, poti incerca si cu pastilele de tinere de minte.
Incearaca sa-ti citesti de cateva ori si apoi sa te autoevaluezi prin teste facute de tine.Succes
Abordarea ta este cu totul greșită.
Nu trebuie să memorezi, ci să înțelegi, iar odată ce înțelegi, știi.
Scuze am vrut sa zic schelet. problema e ca la romana nu pot sa fac un eseu indiferent de tipul lui cu toate ca am citit romanele ... am incercat faza cu cititul unui paragraf de 10 ori si sa repet ceea ce retin insa e foarte greu si merge la fel . sincer nici nu stiu ce sa ma fac si luni am prima proba la limba si literatura romana.
Pai comentariile... citesti o propozitie si te gandesti logic... cum sa o spui cu cuvintele tale. dupa ce ai inteles-o treci mai departe si tot asa.
la mate... trebuie sa faci multe exercitii si la fiecare exercitiu de genu scrii formula inainte sa te apuci de rezolvat, iar la schelat nu stiu ce e ala ... oricum Succes la invatat si tine-te concentrat!
Pai...eu cand trebuie sa imi invat ceva, citesc de cateva ori tot, dupa care i-au fraze.Si le repet, dupa incerc sa le spun fara sa ma uit.Cand ma incurc ma uit iar in caiet, iar spun.Si tot asaIar la mate.la fel. Le repeti pana le retii
Succes la invatat!:*
anonim_4396 întreabă:
adelutsa întreabă:
alexandrahvf întreabă: