Present Simple il folosim pentru a exprima o actiune obisnuita care se repeta de ex: I go to the gym every tuesday. Merg la sala in fiecare marti. Aici folosim present simple pentru ca actiunea se repeta, in fiecare marti. Il mai folosim pentru a da informatii concrete de ex: I live in Romania. Eu locuiesc in Romania, adevaruri generale de ex: The sun sets in the west. Soarele apune in vest. Il mai folosim pentru a vorbii despre despre lucruri stabilite The film starts at eight. Filmul inepe la opt. Verbele la present simple sunt verbe la infinitiv de ex : to walk ( a merge) I walk to school. Eu merg spre scoala. La persoana a treia e diferit, acolo la verbul la infinitiv se adauga un "s" He walks to school.Present continuous se foloseste pentru a vorbi despre situatii curente (adica actiuni care se intampla in momentul vorbirii) de ex : I am wathcing a film. Eu tocmai ma uit la un film. Il mai folosim pentru a vorbii despre situatii temporare, care se intampla pe o scurta perioada de timp de ex : They are living in France for 6 months. Ei locuiesc in Franta pentru 6 luni. Nu locuiesc acolo vesnic ci doar pentru ceva timp. Present Continuous se formeaza adaugand dupa subiect verbul a fi ( to be) conjugat dupa presoana la care este subiectul + unverb la infinitiv la care se adauga -ing de ex : She is looking at the teacher. Ea se uita la profesor. Sper ca te-am ajutat