| lubujinx a întrebat:

Am nevoie de ajutor. Sunt clasa a12-a si la anul o sa dau admitere la Drept la UniBuc. Voiam sa intreb daca e cineva care a terminat acolo si cum a fost sau ce poti sa faci dupa ca sa gasesti sa te angajezi etc. Am auzit multe persoane care au terminat dreptul si nu fac nimic care sa aiba legatura.

2 răspunsuri:
| Furnicuta000 a răspuns:

Pt ca sunt foarte multi care termina dreptul si majoritatea nu ajung avocati.
Eu stiu o fata care a terminat, a dat exemenul sa intre in barou si acum e mare avocat. Dar nu toata lumea poate pentru ca e un examen foarte greu, ei i-au iesit fire albe la cat a invatat si e si o fata foarte desteapta.
Mai sunt si alte locuri de munca pentru absolventii de drept. Trebuie doar sa cauti. Studiaza piata, vezi ce job uri sunt si decizi daca merita sa te duci la facultatea asta

| Violleta2022 a răspuns:

Facultatile de Drept, jurnalism si psihologie sunt inutile in iua de azi, fiindca anula termina cate 10.000 l fiecare ramura mentionata, din toate centrele universitare din tara dar joburi noi apar cate 1-2 pe judet, deci cam 100 de joburi pentru 10.000 de licentiati, la care se adauga cei care au terminat in anii anteriori si asa ori se ingroasa randurile somerilor, ori omul isi cauta orice de munca, sa nu moara de foame.marele dejavantaj este ca nu poti face nimic nici in strainatate cu aceste facultati, fiindca nu le poti profesa, fiind strict legate de limba romana (la jurnalism ma refer) fie de legile romaniei, pentru cei care termina Dreptul.
Asa ca, fii realist si cauta-ti o alta facultate unde ai sanse mai bune sa te angajezi dupa ce termini.

Ca sa fiu sincera, nici o facultate din tara nu vine cu loc de munca asigurat, sau cu sanse reale de gasit joburi.

Exceptiile le fac Academiile Militare si de Politie, care vin la sfarsit de academie cu contract de munca pe 4-5 ani si cu alte beneficii banesti destul de avantajoase.