Strutul ( Struthio camelus) este o pasare care face parte din familia Ratitelor.
Din aceeasi familie mai fac parte Emu (Australia), Cassowary (Australia),
Rhea (America de sud), si Kiwi (Noua Zeelanda).
Specia Struthio camelus cuprinde patru subspecii:
Struthio camelus australis - Africa de Sud
Struthio camelus camelus - Nordul Africii
Struthio camelus massaicus - Estul Africii
Struthio camelus molybdophanes - Somalia, Etiopia
Subspecia camelus si massaicus se numesc comercial Red Necks,
iar australis si molybdophanes Blue Necks.
African Blacks este o ramura domesticita care se creste in ultimul secol in Africa
si reprezinta rezultatul incrucisarilor dintre diverse subspecii in scopul ameliorarii
rasei crescute in captivitate.
Este cea mai mare pasare de pe glob, nu poate zbura, dar alearga cu o viteza
de pana la 60 Km / ora pentru o durata de 20 de minute.
Ajunge la o greutate de 160 kg si o inaltime de 2, 75 m.
Poate trai pana la 70 de ani, este fertila pana la 30 de ani si are o foarte mare
capacitate de adaptare.
Traieste intr-o mare varietate de clima, arida, semiarida si temperata,
suportand conditii climaterice extreme.
Este o pasare ierbivora, hranindu-se in special cu lucerna si cereale,
dar, in captivitate, pentru o buna dezvoltare, are nevoie de un adaos de vitamine si minerale.
Are un temperament docil, este usor de crescut in ferme specializate.
Se poate creste in perechi, in trio (doua gaini si un cocos) sau in grupuri
de pana la 10 pasari (cu 3-4 cocosi la 6-7 gaini) Flamingo
Pasarea flamingo este o pasare cunoscuta pentru frumusetea si eleganta ei. Ceea ce atrage privirea la aceasta pasare este culoarea penajului: roz la specia europeana sau rosie la specia americana.
Culoarea pasarilor floamingo se datoreaza colorantilor continuti de crevetii cu care se hranesc. Cu cat cantiteatea de crevete este mai mare, cu atat culoarea flomingoului este mai proeminenta. Acest colorant intra in organismul pasarilor, iar pe langa culoarea pe care le-o ofera, are un rol important si in sanatatea organismului lor.
Frumoasa pasare flamingo are o inaltime de 1, 5 m, iar picioarele ei lungi se termine in labe palmate. De asemenea, aceasta pasare are un cioc incovoiat, diferit de cel al altor pasari, prevazut cu lamele fine care ii permit sa filtreze apa din care isi pastreaza hrana. Pasarile flamingo traiesc pe lacuri calde si sarate, temperate si tropicale.Cuibul pasarilor flamingo consta intr-o movila din pamant, iar aici isi depun oul. Acesta este clocit de ambii parinti timp de 30 de zile, pentru ca mai apoi sa iasa din el un pui de flamingo de culoare gri. Abia la varsta de un an, puiul incepe sa capete culoare. pinguinulinguinul este o specie de pasari marine, care nu pot zbura. Traiesc numai in Emisfera Sudica.
Biodiversitatea este reprezentata de un numar de 17-20 de rase de pinguini. Cea mai raspandita rasa este Pinguinul Imperial, exempalrele adulte atingand 1, 1 metri si cantarind 35 de kg. Cea mai mica rasa de pinguini este Micul Pinguin Albastru, care are in jur de 40 cm si cantaresc aprox. 1 kg.
Pinguinii sunt adaptati la viata acvatica, putand sa ramana in apa 18 minute.
Pinguinilor le tin de cald doua straturi de pene scurte si indesate si stratul de grasime de sub piele. Daca nu pot sa zboare, pinguinii sunt, in schimb, foarte buni inotatori si scufundatori. Isi folosesc aripile rigide si inguste ca inotatoare. Ei isi pertec o mare parte din viata inotand in Oceanul Inghetat de Sud, vanand pesti, calamari si krili. Pinguinii sar sau plonjeaza in mare de pe terase sau stanci si inoata foarte repede sub apa, dirijandu-se cu picioarele si coada, prinzand pesti, calamari si krili cu ciocurile. Ies adesea rapid din apa pentru a lua o gura de aer. Deplasarea prin aer se face cu o viteze de pana la 25 km/h. Uneori, pinguinii inoata incet la suprafata, cu gaturile intinse in sus, ca ratele sau gastele.
Pinguinii Regali si Imperiali nu isi construiesc cuiburi, depunandu-si ouale direct pe pamant sau gheata.
Unul dintre cele mai mari pericole pentru pinguini este reprezentat de leopardul de mare, care mananca orice rasa de pinguini, dar mai ales Pinguinul Adelie. Leopardul de mare sta in asteptare in apa, ascunzandu-se sub o terasa de gheata, care iese deasupra marii. Cand Pinguinii Adelie se aduna pe terasa, in drumul lor de cautare a hranei si cei din fata incep sa sara in apa, leopardul de mae tasneste imediat de unde se ascunsese si insfaca de partea de jos unul dintre pinguini.
Pinguinii sunt organizati in colonii. Coloniile sunt locuri zgomotoase unde sute de pinguini tipatori se aduna in timpul imperecherii. In ciuda aglomerarii, fiecare pinguin isi recunoaste perechea sau puiul, strigandu-l si recunoscandu-i strigatul.
Rase de pinguini:
Pinguinul Imperial - are aprox. 1 metru inaltime si cantareste aprox. 35 kg. Are pete de culoare galbena pe fiacare parte a capului. Ochii si picioarele sunt negre. Spatele este de culoare gri inchis. Se intalnesc numai Antarctica. Femelele depun ouale in timpul iernii, apoi masculul are grija de ele, ferindu-le de frig. Femelele se intorc la mare pentru a se hrani, iar cand se intorc, masculii sunt cei care urmeaza sa se duca la tarm.
Pinguinul Regal - este cea mai colorata rasa de pinguini. Are gulerul portocaliu si pete de culoare galbena. Pinguinul Regal este aproape la fel de mare ca Pinguinul Imperial, atingand 3 picioare inaltime si cantarind 20 kg. Picioarele sunt negre, la fel ca ochii. Se intalnesc in insulele nordice din Antarctica. Femelele din aceasta rasa depun un singur ou. La fel ca la Pinguinii Imperiali, femelele, dupa ce depun oul, se duc la ocean ca sa se hraneasca, masculul avand grija in timpul acesta de ou, iar dupa ce se intoarce, vine randul masculului.
Pinguinul Rockhopper - sunt pinguini cu creasta. Ei se misca prin sarituri, spre deosebire de alte rase de pinguini. Sunt o rasa agresiva, atacand chiar alti pinguini daca simt vreun pericol. Pinguinul Rockhopper atinge aproape jumatate de metru inaltime si cantareste de la 5 la 10 kg. Spatele si picioarele sunt portocalii, iar ochii sunt de culoare rosie. Se intalnesc in Antarctica, in insulele din nord. De obicei, femela depune doua oua, al doilea fiind mai mare si totodata cel de care parintii vor avea grija. Masculul si femela fac schimb, ca la celelalte rase de pinguini.
Pinguinii Rockhopper traiesc in colonii uriase. Ei pot fi zariti sarind din apa.
Pinguinul Gentoo - acesti pinguini au o pata alba pe cap, msoara aprox. 71 cm si cantaresc de la 5 la 9 kg. Pinguinii Gentoo sunt inotatori rapizi. Ei se hranesc in general cu krili sau cu pesti mici. Traiesc in insulele nordice din Antarctica, in colonii foarte mari. Femela depune doua oua si uneori amandoua sunt crescute de parinti.
Pinguinul Chinstrap - acesti pinguini se pot distinge prin dunga neagra pe fata, parand ca poarta o cascheta prinsa sub barbie. Picioarele sunt portocalii si spatele este negru, la fel ca ochii. Masoara 68 cm si cantaresc de la 4 la 6 kg. Vaneaza krili si pesti mici. Isi fac cuiburile in general din pietre, femela depunand doua oua. De obicei Pinguinii Chinstrap cresc doi pui, dar in unele cazuri pot creste doar unul. Cand puiul implineste o luna, parintii il lasa si se duc in colonie pentru a vana, iar apoi se intorc la timp pentru a-l hrani.
Pinguinul Adelie - acesti pinguini au cate un inel de culoare alba in jurul ochilor, ce ii fac mai usor de detectat. Masoara 71 de cm si cantaresc de la 4 la 6 kg. Au picioarele portocalii si o pata portocalie scurta pe spate, in rest spatele fiind de culoare neagra. Sunt inotatori puternici si pot sari in inaltime din apa. Traiesc in colonii intinse. Cuiburile Pinguinilor Adelie se intalnesc in zonele pietroase din Antarctica. Femela depune doua oua, parintii crescandu-le pe amandoua, dar dupa ce puii ies din ou, numai unul supravietuieste.
Micul Pinguin Albastru - este cel mai mic penguin. Masoara numai 36 cm si cantaresc 1-3 kg. Dunga de pe spate este gri-albastra, iar picioarele sunt rozalii. Pinguinii Pitici Albastrii traiesc in Noua Zeelanda si Australia, in zonele de sud. Vaneaza pesti mici. Deoarece traiesc in zonele din apropierea civilizatiei, cainii, ratonii si vulpile pot fi potentiali pradatori
Strutul face parte din grupa pasarilor alegatoare si este cunoscuta drept cea mai mare pasare ce traieste in prezent pe pamant. Aceasta specie de pasare se gaseste in Africa, iar de aici s-a raspandit si in desertul Sahara.
Strut
Masculul strut, spre deosebire de femela strut, este mult mai mare, avand o inaltime de 210 pana la 275 cm si o greutate de 100 - 130 kg. De asemenea, masculii au penajul inchis la culoare in timp ce femela are o culoare cenusiu spalacita.Strutii au un gat golas lung, ce se termina cu cap micut in raport cu marimea corpului. Aceasta pasare gigant, este animalul cu cei mai mari ochi din categoria vertebratelor terestre.
Chiar daca au aripi, strutii nu si le folosesc pentru a zbura, ci pentru a-si mentine echilibrul. Strutul are capacitetea de a alerga cu o viteza de 70 km/h, datorita celor doua degete de la picior cu gheare de peste 10 cm lungime.Strutii traiesc in regiuni de desert si savane deschise, preferand portiunile cu iarba scurta, fara pomi sau tufisuri, zone ce ii dau libertatea de a alerga.
Hrana loc consta in plante, seminte si insecte, iar ocazional, "gusta" si din resturile de animale ramase de la masa pradatorilor carnivori. Pot supravietui perioade lungi fara apa, dar atunci cand au ocazia le place sa se balaceasca in oazele sau in baltile din savana tropicala.
StrutiStruti
In prezent exista trei specii de struti si anume: Strutio Camelus Australis si Strutio Camelus Molybdophanes, mai cunoscuti sub numele de Blue necks; Strutio Camelus Camelus si Strutio Camelus Masaicus cunoscuti sub numele de Red Necks.
Flamingo
Pasarea flamingo este o pasare cunoscuta pentru frumusetea si eleganta ei. Ceea ce atrage privirea la aceasta pasare este culoarea penajului: roz la specia europeana sau rosie la specia americana.
Culoarea pasarilor floamingo se datoreaza colorantilor continuti de crevetii cu care se hranesc. Cu cat cantiteatea de crevete este mai mare, cu atat culoarea flomingoului este mai proeminenta. Acest colorant intra in organismul pasarilor, iar pe langa culoarea pe care le-o ofera, are un rol important si in sanatatea organismului lor.
Flamingo
Frumoasa pasare flamingo are o inaltime de 1, 5 m, iar picioarele ei lungi se termine in labe palmate. De asemenea, aceasta pasare are un cioc incovoiat, diferit de cel al altor pasari, prevazut cu lamele fine care ii permit sa filtreze apa din care isi pastreaza hrana. Pasarile flamingo traiesc pe lacuri calde si sarate, temperate si tropicale.
FlamingoFlamingo
Cuibul pasarilor flamingo consta intr-o movila din pamant, iar aici isi depun oul. Acesta este clocit de ambii parinti timp de 30 de zile, pentru ca mai apoi sa iasa din el un pui de flamingo de culoare gri. Abia la varsta de un an, puiul incepe sa apete culoare.
Pinguinul
Pinguinul este o pasare marina din familia "Speniscidae". Traieste in Emisfera sudica, atat pe uscat cat si in apa, si este una dintre pasarile care nu pot zbura. Exista 20 de rase de pinguini, printre care se numara: Pinguinul Imperial, Pinguinul Rockhopper, Pinguinul Regal, Pinguinul Gentoo, Pinguinul Chinstrap, Pinguinul Adelie si Pinguinul Albastru. Cel din urma este cea mai mica dintre specii, cantarind aproape 1 kg si avand o marime de 40 de cm. Rasa cea mai raspandita este cea a Pinguinilor Imperiali. Acestia sunt o specie mult mai mare ce ajung la o inaltime de 1, 1 m si o greutate de 35 de kg.
Pinguin
Cu toate ca nu poate zbura, pinguinul este un bun inotator. El se scufunda in apa Oceanului Inghetat cu mare viteza, ajutandu-se de aripile lui rigide, pentru a-si vana hrana (pesti, calamari) cu ciocul lui curbat si ascutit. Cele doua straturi de pene dese si scurte, si stratul gros de grasime ale pinguinului formeaza un strat protector pe intregul corp aparandu-l de frig si umiditate. Pana la varsta de 1 an, pinguinii sunt acoperiti de un puf care se transorma in timp in penaj de adult. Pinguinii traiesc in colonii, insa in ciuda faptului ca sunt foarte multi, fiecare dintre ei isi recunosc perechea si puiul in functie de strigat. Cel mai mare dusman al pinguinului este leopardul de mare. El se ascunde sub gheata, iar atunci cand pinguinii vin in cautare de hrana ii vaneaza.
Pinguin Pinguin
Procesul de reproducere a Pinguinilor Regali este unul extrem de interesant. Dupa ce vine primavara, iar penajul lor se schimba pinguinii sunt pregatiti pentru reproducere. La fiecare doi ani, femela face un singur ou pe care il da in grija masculului pentru doua saptamani. In aceasta perioada femela intra in mare pentru a se hrani, in timp ce mascului sta nemiscat avand grija ca oul sa nu pateasca nimic. Dupa ce femela se intoarce de pe mare, oul este ingrijit de ambii parinti, iar in aproximativ 8 saptamani apare puiul.
Papagal
Papagalul isi are originile in Africa, America de Sud, pe Amazon, Australia, in Noua Zeelanda si in insule din sudul Pacificului. Se poate intalni in padurile tropicale, in zonele calduroase si umede. Dupa ce a fost descoperit de oameni el a fost transformat in animal de casa si raspandit cu rapiditate in intreaga lume.
Are un cap mare, cu ciocul curbat, puternic, asemanator cu un carlig la capat, gatul scurt, picioare puternice cu 2 degete in fata si 2 degete in spate, ceea ce ii foloseste la catararea eficienta in copaci.
Papagal
Este colorat in variate culori - galben, verde, rosu sau negru - care se combina in mod contrastant cu albastru, rosu, galben, sau verde pe aripi, cap si coada. Speciile din Australia au coloritul format din roz cu galben si alb.
Papagalul traieste singur sau un grupuri mici, facandu-si cuib in diferite locuri care i se par potrivite, dar cel mai adesea in scorburile din copaci sau in gaurile din stanci.
Se hraneste cu seminte, fructe, nectarul florilor, alune, muguri de plante. Pentru a se apara de pradatori isi foloseste ciocul puternic.
In total se cunosc 315 specii de papagali, unii de talie mare si altii de talie mica. Papagalii mici ating varsta de 10-15 ani iar cei mari traiesc pana la 75 de ani.
Exista multe subspecii de papagali, marimile acestora variind de la 8, 7 cm pana la aproximativ 100 cm. Marimea variaza in functie de locul in care traieste.
Papagal
Interesant in ceea ce-l priveste pe papagal este faptul ca poate imita vorbirea si cantatul oamenilor. Pasarile pot zbura foarte repede si relativ aproape de pamant. Nu este indicat sa fie deranjat atunci cand mananca, in aceste momente fiind foarte rautacios. Nu isi imparte niciodata mancarea cu alti papagali. Cat sunt mici, aceste pasari primesc mancarea mestecata mai intai de mama.
Www.ro.wikipedia.org si eu am o surioara in clasa a-3-a si o ajuta site-ul acesta foarte mult mai ales google.Pa,pa,Sper ca ti-am fost de ajutor.
1 strutul :este o pasăre care trăieşte în Africa aparţine de grupa păsărilor alergătoare, fiind cea mai mare pasăre care trăieşte în prezent pe pământ, Se hraneste cu iarba, frunze, boabe, insecte si animale mici dar inghite si pietre, cioburi etc. Apa bea in cantitati mari.
2 flamingo:Flamingo este o pasare gregara de balta, care face parte din genul Phoenicopterus, apartinand familiei Phoenicopteridae. Pasarile flamingo se hranesc cu specii de creveta, pe care le "filtreaza" din apa sarata, Pasarile flamingo traiesc pe lacuri calde si sarate, temperate si tropicale.
3 pinguininguinul este o specie de pasari marine, care nu pot zbura. Traiesc numai in Emisfera Sudica, se hraneste cu pesti mici.
4 papagalapagalii se hranesc cu fructe, seminte, nectar si chiar polen nu cu ajutorul ciocului asa cum s-ar putea crede ci cu ajutorul limbii lor foarte groase.Papagalii sunt răspândiţi prin toată emisfera sudică a planetei, ocupând multe locuri şi distincte medii de viaţă, de la umedele selve tropicale până la deşerturile din interiorul australiei. Aria include India, sud-estul Asiei, Africa occidentală şi o specie dispărută în Statele Unite ( papagalul de Carolina) Conuropsis carolinensis. Totuşi, populaţiile cele mai mari ale speciei sunt originare din Australasia, America de Sud şi America Centrală,
Papagalii sunt păsări din ordinul Psittaciformes şi familia Psittacidae.
1:strutul Mediul natural de viaţă a struţului este Africa, mai ales partea de sud şi partea estică a continentului, Struţul (Struthio camelus) este o pasăre care aparţine de grupa păsărilor alergătoare, fiind cea mai mare pasăre care trăieşte în prezent pe pământ, Se hraneste cu iarba, frunze, boabe, insecte si animale mici dar inghite si pietre, cioburi etc. Apa bea in cantitati mari.
2:flamingo
Pasarea flamingo Flamingo este o pasare gregara de balta, care face parte din genul Phoenicopterus, apartinand familiei Phoenicopteridae. Poate fi intalnita atat in emisfera vestica cat si in cea de est (asarile flamingo traiesc pe lacuri calde si sarate, temperate si tropicale) Pasarile flamingo se hranesc cu specii de creveta, pe care le "filtreaza" din apa sarata.
3:pinguin`ul
Pinguinul este o pasăre marină, care nu poate zbura. Pinguinii traiesc numai în emisfera sudică, se hraneste cu pesti mici.
4:papagal`ul
Papagalii sunt păsări din ordinul Psittaciformes şi familia Psittacidae.Papagalii sunt răspândiţi prin toată emisfera sudică a planetei, ocupând multe locuri şi distincte medii de viaţă, de la umedele selve tropicale până la deşerturile din interiorul australiei. Aria include India, sud-estul Asiei, Africa occidentală şi o specie dispărută în Statele Unite ( papagalul de Carolina) Conuropsis carolinensis. Totuşi, populaţiile cele mai mari ale speciei sunt originare din Australasia, America de Sud şi America Centrală, Majotitatea papagalilor se hranesc cu seminte si fructe.Hrana lor depinde de locul in care isi duc traiul.
ByaMyru întreabă: