| 123123boaaaaam a întrebat:

Am nevoie de sfaturi urgent.Deci eu am 19 ani și am plecat din RO din cauza unor certuri de familie.Am ales să plec cu părinții în Germania(sunt aici de apr. 5 ani).Am învățat chiar foarte bine și am ajuns până anul trecut să iau Realschulabschluss(terminarea clasei a 10). Problema e ca anul trecut am avut cei mai nasoli profesori care spuneau ca ai scris greșit chiar dacă le arătai caietul în care aveai cuvânt cu cuvânt ce ai scris în test.Am trecut(jumă de clasa a picat) însă m-a descurajat enorm mai ales pentru ca am fost la un punct de a lua calificarea pentru întrarea direct la Bac. Îmi doresc enorm să intru la o facultate. Învățăm foarte bine în Ro(am terminat acolo 8 clase) și toată viața mi s-a spus de bunici să merg la facultate.Probabil de aici și obsesia mea.Nu mai știu ce să fac să pot să intru undeva, plâng în fiecare zi.Ideea e ca nu vreau să stau prin Germania.Nu mi- a plăcut niciodată.Va rog sa imi spuneți dacă știți ce se poate face prin Romania/alte tari/Germania, dacă pot sa intru printr-un test sau CV de genul. Daca nu, dați-mi un sfat vă rog mult.Stau în unele zile și plâng și am atacuri de panică.

3 răspunsuri:
| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Nu stiu cum e sistemul in Germania, dar intuiesc ca una din probleme ar fi ca esti expat. E un subiect tabu, nu se vorbeste despre asta, dar si nemtii sunt satui de imigranti.
Tu nu te descuraja. Invata foarte bine si da la facultate.
Daca stapanesti limba Engleza, ai putea incerca o facultate in limba Engleza.
In Romania ai nevoie de diploma de terminare a 12 clase si diploma de BAC. Intrarea la facultate e pe baza de dosar sau admitere. Facultatile serioase dau admitere.
Mult succes!

| Violleta2022 a răspuns:

In Romania daca te intorci va trebuii sa mai faci 3 ani de liceu, fiindca tu nu poti sa te mai inscrii la cursul de zi, fiindca ai pierdut varsta legala, dar te poti inscrie la liceu si poti face clasele 11-12 si 13 curs seral, dupa care vei putea sustine BAC-ul.
Dupa BAC poti sa mergi la o facultate, daca asta vei dori, sau poti face o Postliceala de meserii, care-i 3 ani.

| Acuden a răspuns:

Sfaturile mele pentru tine nu îți oferă un răspuns definitiv cu privire la alegerea pe care trebuie să o faci, și nici nu aș putea face acest lucru. Viața ta de zi cu zi este total diferită de a mea sau de a altor persoane de aici, cel puțin în mare parte.

Ce îți pot spune însă este să nu disperi! Cu cât te lași pradă disperării în fața dificultăților vieții, cu atât îți complici situația și suferi și mai mult. Crezi că meriți asta? Eu nu cred. Nimeni nu o merită.

Găsește o cale prin care să îți aduci pace psihică și sufletească. Când ești împăcat cu tine, deciziile și ghidarea interioară vin de la sine, fără alte griji, și se simt de o mie de ori mai bine!

Grijile, stresul, problemele, anxietatea și alte tulburări psihice cauzate de viața de zi cu zi vor apărea întotdeauna. Când scapi de una, vei avea parte de alta. Un astfel de stil de viață nu este sănătos pentru tine.

Trebuie să înveți să te iubești și să te tratezi așa cum ai avea grijă de propriul tău copil, pentru că, într-un fel, tu ești propriul tău copil. Ești unul și același cu existența. Știi ce înseamnă asta? Înseamnă că orice dificultate care apare în viața ta are deja o soluție. Existența cunoaște absolut totul.

Este esențial să te eliberezi complet de gândurile negative. Tu ești în controlul propriei tale minți, nimeni altcineva. Nu ești captiv stresului, problemelor sau grijilor. Nu ești ostaticul nimănui.

Așadar, începe cu pași mici spre eliberare și învață să te iubești pe deplin. Ai încredere în viață și în faptul că aceasta are grijă de tine. Nu doar spune-ți acest lucru, ci crede-l cu adevărat, simte-l în interiorul tău.

Viața îți poartă de grijă, așa că nu ai motive să fii nesigur. Totul va fi bine! Mereu, la final, totul se așează așa cum trebuie.

Suferința prin care treci face parte din procesul prin care îți dezvolți conexiunea cu tot ceea ce înseamnă existența. Prin aceasta afli cine ești cu adevărat: propriul tău creator, unul și același cu această forță creatoare. Realitatea ta se poate schimba complet deja doar prin puterea gândurilor tale și prin siguranța vizualizării clare a modului în care îți dorești să fie viața.