| asperger3 a întrebat:

Am nevoie urgenta de sfaturi pentru a retine niste porcarii de comentarii la bac. Recunosc sunt incapatanat dar NU le vad rostul. Degeaba citesc comentariile ca NU le inteleg. Tind sa cred ca ne vor prosti aia de sus de la conducere(avem circa 40% dintre elevi analfabeti inalt-functionali). In fine. Retin alte chestii de exemplu la istorie,geografie, etc dar la romana imi e o scarba maxima sa invat acele porcarii de comentarii care le uit in clipa urmatoare

18 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Citeste cartile cu mare atentie si ceva critica literara pentru fiecare opera in parte. Stiu foarte multi care au facut asa, nu au invatat nici un comentariu si au luat note peste 9, 70.
Si se zice analfabeti functional (nu functionali, acordarea adverbului este un semn cert de analfabetism functional grav)

| Adry05 a răspuns (pentru Brigaela):

El se plange de niste comentarii facute de un profesor si-i recomandati critica literara? laughing Sa citeasca cartile da, dar daca il mai trimiteti si la critica mai rau il baga in ceata.

| Brigaela a răspuns (pentru Adry05):

Nu cred. Nici eu nu am putut invata niciodata comentariile dictate de profesor, sau distribuite pe diferite cai. IN schimb, metoda asta m-a ajutat si mi-a facut placere.

| Adry05 a răspuns (pentru Brigaela):

Daca va place sa cititi in general atunci da, dar din cum a vorbit de carti ma indoiesc ca se numara printre placerile lui, de aia zic, critica literara nu prea isi are locul pentru el.

| Adry05 a răspuns:

Nu trebuie sa le inveti pe din afara, trebuie sa inveti niste idei si o structura iar restul faci tu.
Te ajuta mult sa te exprimi si sa vezi cele mai mici detalii, mie mi-e mult mai usor sa fac acum o analiza la orice datorita comentariilor alora.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Cine te a pacalit ca trebuie sa le inveti pe de rost?
daca citeai operele si stii scheletul fiecarui comentariu restul iese de la sine.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Le uiti pentru ca nu inveti logic.

| asperger3 explică (pentru anonim_4396):

Nu te supara ca intreb dar care e logica operelor?

| anonim_4396 a răspuns (pentru asperger3):

Au o logica pentru cine vrea sa invete. Cine chiar vrea sa invete nu se plange ca e greu.

| anonim_4396 a răspuns (pentru asperger3):

Daca tu nu esti in stare sa inveti logic ceva asta nu inseamna ca sunt niste porcarii. Normal ca sunt nişte porcarii daca tu le inveti cuvant cu cuvant si nu stii sa reproduci cu cuvintele tale ce citesti.

| suntserios a răspuns (pentru asperger3):

Daca ai fi citit un pic la viata ta nu mai puneai intrebarea asta penibila

| anonim_4396 a răspuns (pentru anonim_4396):

Ce logica poate avea averea lui costache si plumbul lui bacovia?
vorbesti prostii.
cine vrea sa invete, invata ce trebuie si la ce trebuie, nu aiurea.

| anonim_4396 a răspuns (pentru anonim_4396):

A propos, niciun raspuns de al tau nu e logic.
sunt mai mult raspunsuri generale.

| anonim_4396 a răspuns (pentru suntserios):

Eu am citit la viata mea.
chiar si toata programa de bac. si nici eu nu le vad vreo logica, mai ales la profil real.
cititul e pentru tine si placerea ta.cand incepi sa faci comentarii si sa fii punctat pentru ceea ce TU ai inteles, deja devine enervant, plictisitor si sacaitor ca nu gandesti cum vor ei.

| suntserios a răspuns (pentru anonim_4396):

Hai ca asta e amuzant. citesti dar nu pricepi nimic, altfel nu vad de ce te ar deranja ca cineva te intreaba cei inteles. Sa fim seriosi, citesti pentru tine, dar lucrurile trebuie sa aiba o directie, sa intelegi literatura si ramurile ei

| anonim_4396 a răspuns (pentru suntserios):

Vorbeam de logica comentariilor de bac, dacă ai uitat cumva.
Literatura nu se înțelege, se citește.
Tu nu faci altceva decât să promovezi inutilul.
Nu te mai obosi să-mi răspunzi.

| suntserios a răspuns (pentru anonim_4396):

"Literatura nu se înțelege, se citește. "

Hai ca e tare citatul asta.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Trebuie sa ti faci tu singur comentariile daca vrei sa le retii, nu neaparat sa le intelegi.