Gheorghe Dinica avea o vorba: "Bai,din dragoste si poezie,mori de foame."
Lucru valabil si pentru filosofie,cand urmezi facultatea asta te poti face profesor si atat,stiu ca ii spune "Facultatea de Istorie si Filosofie" de cele mai multe ori,e o posibilitate sa te legi si de componenta de istorie,de multe ori. Dupa ce-o termini, poti linistit sa mori de foame, daca nu ai cheful sa rupi tiparele cu propria-ti filosofie.Cel mai bine aprofundezi filosofia in particular, de unul singur, nu e nevoie de o facultate pentru asa ceva, iti mananca din timp si din posibilitati.Cu asistenta sociala n-are nicio legatura, mai degraba ai urma pedagogie daca vrei sa ai cat de cat tangente cu asistenta sociala, desi pentru asta, de obicei, se urmeaza cursuri speciale.
Mie facultatea de filosofie mi se pare foarte plictisitoare, iar studentii la filosofie foarte plictisitori. tocmai de aceea, nu ar trebui sa iei in seama nici un raspuns si parere. important este ce crezi tu si daca tie-ti place, iar parerea celorlalti nu conteaza pentru ca nu ei sunt cei care vor sa-si faca viata in jurul filosofiei.
P.S. nu cred ca este banoasa. daca vrei un job banos poate ar trebui sa alegi alta specializare, sau sa mai faci ceva in paralel daca filosofia este pasiunea vietii tale.eu chiar incurajez oamenii cu pasiuni. mult succes!
Nu stiu sincer daca filosofia si asistenta sociala au ceva in comun cert e ca exista facultate de sociologie si asistenta sociala deci probabil ca cei de acolo au prioritate cand vine vorba de un loc de munca in domeniul respectiv, iar daca termini filosofia cred ca alta meserie in afara de profesor nu vei gasi pentru ca nu e ceva ce se cauta
Filosofia e doar "vorbareala". Doar daca nu vrei sa te faci profesor de stiinte sociale(in principiu astia mai scot bani din filosofie, ca o preda la scoala). Multi profesori de liceu combina filosofia cu logica, psihologia si economia. Adica pot preda 4 materii, ceea ce cred ca aduce si ceva mai multi bani. In mediul universitar nu prea ma pricep, astia au de obicei salarii mai mari, dar nici astea prea mari, depinde si de gradul profesorului.
In general filosofia nu-ti aduce de mancare, nu prea iti aduce bani.
Cum a mai zis cineva mai sus deja, e mai eficient sa te orietenzi spre altceva, dar tine si filosofia asa ca pe o pasiune, un hobby