| Borcanel a întrebat:

Am o diploma cunoscuta international si anul acesta ar trebui sa dau si competenta la o limba straina. Eu doresc sa nu mai dau competenta, astfel avand mai mult timp pentru celelalte, doar ca sunt curios daca acea diploma care o da liceul... este ajutatoare? Ar putea ajuta mai mult decat un atestat in acea limba? sunt avantaje?

Răspuns Câştigător
| yellowalien a răspuns:

Daca ai deja o diploma recunoscuta international, nu trebuie sa mai dai competenta lingvistica(totusi limba straina la care ai obtinut tu acea dimploma trebuie sa coincida cu cele care se studiaza la scoala. Spre exemplu, degeaba ai tu diploma de chineza mandarin, ca nu te ajuta cu nimic, dar daca e vorba de engleza, franceza, spaniola sau orice ai studiat tu in liceu cel putin 2 ani e ok). Intreaba dirigintele sau proful de limbi straine ce trebuie sa faci. Eu am dat competentele anul trecut(la engleza), dar am avut colegi care aveau dimplona Cambridge si au scapat fara sa mai dea(se echivaleaza).
Diploma asta pe care o primesti de la liceu este recunoscuta in UE si cica e valabila 2 ani. Calificativul maxim pe care il poti obtine e B2. Nici nu se compara cu un atestat.

1 răspuns:
| Borcanel explică:

Multumesc. sunt in aceeasi situatie ca si colegii tai. Nu stiam ca diploma eliberata de liceu e valabila doar 2 ani.