| JustAlice a întrebat:

Am o intrebare cam stupidalaughingde fapt e o problema care vreau sa vad care e rezultatul din curiozitate. mi-a pus-o o prietena pe mess si vreau sa vad cu se face... e asa: In triunghiul abc isoscel (ab=ac), fie G centru de greutate al acestuia, Demonstrati ca aria triunghiului BGC este egala cu aria triunghiului AGC.Mercihappy

Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Ia cartea de geometrie, citeste lectiile despre triunghiul isoscel si centru de greutate de 3-4 ori, rezolva toate problemele din carte de la aceste doua lectii si vei vedea ca dupa aceea poti rezolva si problema asta. Succes!

6 răspunsuri:
Zbenguici
| Zbenguici a răspuns:

Sunt de acord cu Briga!
IN afara de asta, cand iti prinde intrebarea Raluca, ti-o sterge!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Suna un prieten...profesor de matematica! Sau fii mai atent la ore!

Janina
| Janina a răspuns:

Gandeste-te. unde intalnim centru de greutate... ce caracteristici are triungiul isoscel...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mare scofala. Ai citeva chestii. Trebuia sa le stii deja. Le-ai facut la geometrie. Demonstratia e scurta, nu o sa-ti ia prea mult. Oups, stiai ca-i vorba de geometrie. Ai spus-o chiar tu happy tongue

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mai bine ai recunoaste ca ai problema ca tema, nu inventand chestii stupide happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Exact asta am cautat-o pe net si am gasit intrebarea ta. pai e foarte simplu. Centrul de greutate este intersectia medianelor si stim ca o mediana imparte un triunghi in doua triunghiuri egale, deci ariile sunt egale. Am gasit problema in culegerea de clasa a 7-a. Sper ca am fost de ajutortongue desi recunoaste ca a fost tema nu te crede nimeni cu messu laughing