Cand cunosti suma si produsul radacinilor, poti forma cu usurinta o ecuatie de gradul doi de forma : x^2-Sx+P=0, unde S si P sunt suma, respectiv produsul
Cauta in manual/caiet!
Din ce tin eu minte...
a^2+3b-c... depinde in ce clasa esti. Intr-a 9-a am invatat ca se afla intr-un fel, intr-a 10-a altfel, intr-a12-a cu totul altfel.
Tu crezi ca matematica depinde de clasa?
Nu cred. Stiu.
Sunt anul II la facultate si am terminat mate - info la liceu vei afla ca te inseli de-abia cand termini liceul.
PS: daca e asa cum spui tu, de ce nu ai i vatat asta in clasa a 4-5 a?
Draga mea, eu cand am terminat liceul (1986) tu nu stiu daca erai inca pe lume, iar cand am terminat facultatea (1992) probabil aveai 1-2 anisori, deci crede-ma ca stiu mult mai bine ce vorbesc. Toate teoremele sunt valabile, matematica este aceeasi, indiferent daca tu existi, sau nu existi inca, sau esti in clasa 1 sau intr-a 10 sau esti ciobanul Ghita si ai doar un smartphone.
Draga domnule...
Odata cu revolutia din '89si caderea lui Ceausescu, programa scolara s-a schimat nu mult, ci foarte mult. Chiar mama mi-a spus ca ce invata ea intr-a 9-a, eu am invatat intr-a 11-a.
Inainte sa faceti alte afirmatii, documentati-va. Dupa cum reiese din cele spuse, 6 ani de facultate, in prezent, se fac la medicina. Din ce stiu de la rude/prieteni, nu se studiaza matematica. Sau ati facut 3-4 ani la o facultate de matematica si ati repetat din ani...
Ceea ce habar n-ai tu (dar deh, esti si de sex feminin, si prea necoapta) e ca atunci baietii dupa absolvirea liceului si admiterea la facultate efectuau 9 luni de stagiu militar. Ca sa nu-ti mai chinui neuronul, iti spun eu ca am facut facultatea de fizica, sectia de fizica tehnologica (5 ani) cu specializarea fizica nucleara aplicata. Iar fizica este tot o stiinta exacta, cum e si matematica.
Eu nu am vorbit de programe scolare aici, am vorbit de faptul ca 1+1 fac 2 indiferent in ce clasa te afli tu.
tudor4231 întreabă: